[X3] Konfiguracje gry - kolejność i składniki instalacji
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
-
-
Ja również zainstalowałem BP .06 + tłumaczenie, które zrobił HenryDiKey i jest OK. Podstawa na jakiej instalowałem BP .06 była taka jak opisana w pierwszym poście tego tematu czyli:
1. X3 PL
2. X3Update1.4.03_to_2.0.01.exe - oryginalny, niespolszczony patch
3. X3Update2.0.01_to_2.0.02_PL.exe - spolszczony patch
4. x3_bonus_package_3.1.05.exe
5. Spolszczenie BP 0.9f beta - made by bufi
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Niestety, ale w konfiguracji, którą opisałem w poprzednim poście jest błąd.
W BBS-ie jednej z Baz Pirackich znalazłem ofertę na kupno Pirackiego Antyskanera. Ponieważ mam Wirusa Włamań Systemowych to stwierdziłem że warto będzie coś takiego zakupić. Po udanej transakcji w ładowni pojawiło się "SS_WARE_SW_NEW2". Jednak działa, prawie poprawnie. Prawie dlatego że jak mam w ładowni tylko Wirusa to skanowananie jest pozytywne i mam już spokój z policją wszystkich nacji, nie muszę uciekać przed nimi, narażać się na spadek reputacji i utratę licencji policyjnej. Jednak jak przewoziłem Gwiezdną wódkę i jeszcze jeden ładunek nielegalny to skaner zawiódł. Myślę jednak że to jego normalna wada, działa pewnie tylko na jeden, dwa nielegalne towary, przy większej ilości takowych w ładowni już nie wyrabia. Normalnie jak w życiu
P.S.
Kupiłem również Piracki Dekoder Osłon. Pominę tu milczeniem jego przydatność, która ma się nijak do jego ceny, ale dzięki niemu wiem że jest jeszcze do kupienia kilka innych SS_WARE_SW_NEW#.
W BBS-ie jednej z Baz Pirackich znalazłem ofertę na kupno Pirackiego Antyskanera. Ponieważ mam Wirusa Włamań Systemowych to stwierdziłem że warto będzie coś takiego zakupić. Po udanej transakcji w ładowni pojawiło się "SS_WARE_SW_NEW2". Jednak działa, prawie poprawnie. Prawie dlatego że jak mam w ładowni tylko Wirusa to skanowananie jest pozytywne i mam już spokój z policją wszystkich nacji, nie muszę uciekać przed nimi, narażać się na spadek reputacji i utratę licencji policyjnej. Jednak jak przewoziłem Gwiezdną wódkę i jeszcze jeden ładunek nielegalny to skaner zawiódł. Myślę jednak że to jego normalna wada, działa pewnie tylko na jeden, dwa nielegalne towary, przy większej ilości takowych w ładowni już nie wyrabia. Normalnie jak w życiu

P.S.
Kupiłem również Piracki Dekoder Osłon. Pominę tu milczeniem jego przydatność, która ma się nijak do jego ceny, ale dzięki niemu wiem że jest jeszcze do kupienia kilka innych SS_WARE_SW_NEW#.
[ external image ]
[ external image ]
-
Dekoder osłon hmm nie sprawdzałem. Ale mam to samo z Antyskanerem tzn, wyświetla się to SS _ware coś tam pomimo tego ze reszta napisów jest poprawna. Ale cóż można na to przymknąć oczy... Tak na marginesie z tego co pamiętam to ten skaner służy tylko do ukrywania obecności wirusa włamań systemowych, a nie nielegalnych towarów, niezależnie od ich ilości.
-
Co do Antyskanera to wydawało mi się że powinien działać na wszystkie nielegalne towary. Ale jeśli tylko na Wirusa Włamań Systemowych to też OK dla mnie, ja osobiście nie przewożę nielegalnych towarów, od tego mam TS-y.
Natomiast Pirackiego Dekodera Osłon odradzam. Kosztuje masę kasy (ponad 6 milionów), a z działaniem wygląda to tak. Podlatujesz do statku, skanujesz go zeby sprawdzić jaki ma towar na pokładzie. Uruchamiasz Dekoder, wybierasz z listy wszystkich dostępnych w grze towarów, towar, który chcesz pobrać i czekasz. Nie możesz pobrać broni i wyposażenia bo dostaniesz komunikat, że ten towar jest zainstalowany. Po pobraniu ładunku pilot obcego statku orientuje się że coś mu wyparowało z ładowni i kto jest temu winien i reaguje dokładnie tak samo jakbyś go poczęstował salwą po burcie, czyli zmienia się jego status na wrogi i leci meldunek o ataku, reputacja ci spada itp. Nie da się ukryć takiej działalności. To już lepiej otwarcie zaatakować statek i liczyć że wyrzuci ładunek, albo jeszcze lepiej opuści statek. A na pewno szybciej będzie niż z Dekoderem.
Natomiast Pirackiego Dekodera Osłon odradzam. Kosztuje masę kasy (ponad 6 milionów), a z działaniem wygląda to tak. Podlatujesz do statku, skanujesz go zeby sprawdzić jaki ma towar na pokładzie. Uruchamiasz Dekoder, wybierasz z listy wszystkich dostępnych w grze towarów, towar, który chcesz pobrać i czekasz. Nie możesz pobrać broni i wyposażenia bo dostaniesz komunikat, że ten towar jest zainstalowany. Po pobraniu ładunku pilot obcego statku orientuje się że coś mu wyparowało z ładowni i kto jest temu winien i reaguje dokładnie tak samo jakbyś go poczęstował salwą po burcie, czyli zmienia się jego status na wrogi i leci meldunek o ataku, reputacja ci spada itp. Nie da się ukryć takiej działalności. To już lepiej otwarcie zaatakować statek i liczyć że wyrzuci ładunek, albo jeszcze lepiej opuści statek. A na pewno szybciej będzie niż z Dekoderem.
[ external image ]
[ external image ]
-
Dokładnie jak napisałeś. Maskowany jest wyłącznie Wirus Włamań Systemowych, z tego powodu, że pilotom nie chce się wyłazić w przestrzeń...Yacek wrote:Co do Antyskanera to wydawało mi się że powinien działać na wszystkie nielegalne towary. Ale jeśli tylko na Wirusa Włamań Systemowych to też OK dla mnie, ja osobiście nie przewożę nielegalnych towarów, od tego mam TS-y.
P.S. Wróciłem do żywych i do X3

Tłumaczenia czekają

Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Wczoraj znów trafiłem ofertę zakupu Antyskanera. W ofercie wyraźnie pisze że chroni on Wirusa Włamań Systemowych i wszystkie nielegalne towary na statku przed wykryciem przez policję. Ale to pewnie taki "chłyt reklamowy".LeWaR wrote:Maskowany jest wyłącznie Wirus Włamań Systemowych, z tego powodu, że pilotom nie chce się wyłazić w przestrzeń...
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Ten fragment o nielegalnych towarach to skutek pewnej nadgorliwości w tłumaczeniu nieoficjalnej wersji
. W oryginalnej angielskiej 2.0.02 tego nie było, i tak też byłoby w oficjalnej polskiej, gdyby była dostępna
. W tejże Antyskaner ma się nazywać "szyfratorem wirusów".

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Dokładnie Sau. Zresztą sam wiesz, że jak się tłumaczy suchy tekst to różne robaczki wychodzą...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
co do tego XTM to jest to juz kompatybilne z wersja 2.0... i bonus packiem czy nie za bardzo?
bo o tym w instrukcji instalacji XTM na drugiej stronie tego tematu nie ma ani slowa a 19 stron tematu o XTM to troche sporo do przeszukiwania :(
bo o tym w instrukcji instalacji XTM na drugiej stronie tego tematu nie ma ani slowa a 19 stron tematu o XTM to troche sporo do przeszukiwania :(
The head is round so that the thought can change it's direction (Francis Picabia)
-
-
BonusPack nie ma nic do kompatybilności z patchem lub z XTM. To są tylko dodatkowe skrypty zatwierdzone przez EGOSOFT. Mogą się tylko gryźć z tymi skryptami, które sami zainstalowaliście.
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Zwracam się z prośbą do kolegów , żeby nie zaśmiecali tego tematu i jak mogli pokasowali , swoje posty nie związane z tematem. Myślę , że nie jednemu nowemu graczowi przydał by się mały drogowskaz instalowania ,
po kolei składników gry. Przyznam się szczerze że i ja się już pogubiłem , jakie składniki są kompatybilne.
po kolei składników gry. Przyznam się szczerze że i ja się już pogubiłem , jakie składniki są kompatybilne.
Last edited by MARMUR243 on Sat, 10. Nov 07, 08:39, edited 2 times in total.
-
Wystarczy poprosić Stalovy'ego, aby zaktualizował swój pierwszy post w tym wątku, gdzie jest drogowskaz instalacji poszczególnych składników.MARMUR243 wrote:Przyznam się szczerze że i ja się już pogubiłem , jakie składniki są kompatybilne.
Nie ma potrzeby kasowania postów, gdy wiadomo, że w pierwszym poście znajdują się na bieżąco aktualizowane informacje

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.