[X3 2.02 Xtended0.7a] Problem
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
mam problem tego typu:
w Home of Light znajduje się Centrala TerraCorp i Centrala TerraCorp Shipyard. znajdują się w tym samym miejscu na mapie, zadokować można tylko do pierwszej. z kolei w CT Shipyard na liscie produktów jest tylko Vulcan, a stacja nie pokazuje stanu osłon ani kadłuba.
gram od nowa Julianem. dodatkowe mody, które mam (zainstalowane przed XTM) to EMP, MK3 Autotrader Ware Lock, ScrapShip i Weapon Changer.
co do postu Occulto, to również "wcięło" mi te tryby rozgrywki. zaraz po instalacji je miałem, odpaliłem nawet każdego by zobaczyć co w nich ciekawego, no ale postanowiłem zagrać razem z fabułą. dziś z ciekawości zajrzałem znów i już tych opcji nie było
EDIT: Sobek z wrotami miałem już coś takiego dużo wcześniej przed XTM, więc to nie przez niego. nie jestem pewny, ale działo się to czasem przy przejściach "ręcznych" przez bramę, wiałem tak raz z sektora xenonów, no i się zdziwiłem jak tam nagle wróciłem
wydaje mi się że to przez nietypowe kąty wejścia w bramę. raz mnie tak 4 razy pod rząd przerzucało z sektora w sektor
co do FPSów to przy SETA x8 mam 5-12FPS, a przy normalnym locie to 25-45FPS (wg. FRAPS) Komp to PIV 3GHz, 1GB RAM, x1600 512MB
w Home of Light znajduje się Centrala TerraCorp i Centrala TerraCorp Shipyard. znajdują się w tym samym miejscu na mapie, zadokować można tylko do pierwszej. z kolei w CT Shipyard na liscie produktów jest tylko Vulcan, a stacja nie pokazuje stanu osłon ani kadłuba.
gram od nowa Julianem. dodatkowe mody, które mam (zainstalowane przed XTM) to EMP, MK3 Autotrader Ware Lock, ScrapShip i Weapon Changer.
co do postu Occulto, to również "wcięło" mi te tryby rozgrywki. zaraz po instalacji je miałem, odpaliłem nawet każdego by zobaczyć co w nich ciekawego, no ale postanowiłem zagrać razem z fabułą. dziś z ciekawości zajrzałem znów i już tych opcji nie było

EDIT: Sobek z wrotami miałem już coś takiego dużo wcześniej przed XTM, więc to nie przez niego. nie jestem pewny, ale działo się to czasem przy przejściach "ręcznych" przez bramę, wiałem tak raz z sektora xenonów, no i się zdziwiłem jak tam nagle wróciłem

co do FPSów to przy SETA x8 mam 5-12FPS, a przy normalnym locie to 25-45FPS (wg. FRAPS) Komp to PIV 3GHz, 1GB RAM, x1600 512MB
Last edited by Kriss99 on Sat, 2. Jun 07, 11:49, edited 1 time in total.
-
Kriss99 jesli chodzi o TerraCorp to mam ten sam problem. Gorsze jest to, ze przy przejsciu przez wrota nagle jest kolejny skok... do poprzedniego sektora. Nastepny blad dotyczy autopilota: czasami jest tak, ze po probie uruchomienia pokazuje sie info, ze auto jest zablokowane (czy cos takiego). Ostatni jaki znalazlem (po 2 h gry
), to po zadokowaniu statkiem w jakiejsc fabryce nagle znika cale menu. Nie daje sie takze wystartowac. Trzeba wtedy zaladowac gre po autosave. XTended 0.7 zainstalowalem na 1.4.03 z update 2.0.02 + Bonus 3.1.05 i skrypty z paczki XtendedModScripts-V0.71b-28.05.2007.spk.
jesli chodzi o plynnosc to u mnie jest ok, poza 10x przyspieszeniem, ale przy 8x juz jest ok. Przy malej jatce z kilkoma wrogami jakos nie tnie.
moj sprzet to DualCore 3,2 GHz, GF 7800 GTX 256 + 2 GB RAM.

jesli chodzi o plynnosc to u mnie jest ok, poza 10x przyspieszeniem, ale przy 8x juz jest ok. Przy malej jatce z kilkoma wrogami jakos nie tnie.
moj sprzet to DualCore 3,2 GHz, GF 7800 GTX 256 + 2 GB RAM.
-
Hm ponoć Xtended 0.7 posiada już EMP script pack, więc niepotrzebnie jest on zainstalowany.
Reszta błędów, jak te dokowania do Terracorp w Home of Light czy te utrudnienia w stacjach to najlepiej jest zgłaszać na tym forum:
http://www.thexuniverse.com/viewforum.php?f=53
Reszta błędów, jak te dokowania do Terracorp w Home of Light czy te utrudnienia w stacjach to najlepiej jest zgłaszać na tym forum:
http://www.thexuniverse.com/viewforum.php?f=53
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Stareprawo napisał :
Ja gram na X3 , 1.4.3
2.0.02 Ang , Bonus pack 3.1.5 PL , 2.0.0.1
2.0.0.2 PL mod XTD 0.7
Wybrałem opcję "Economic Enthusiast" (jakoś najbardziej mi przypasowała ) jak narazie nie zaobserwowałem żadnych dziwnych zachowań gry.
Sektor między Montalaar a New Income ( u mnie dalej unkown sektor
) został powiększony i posiada kilkanaście asteroidów co czyni go idealnym miejscem na olbrzymi kompleks , w końcu coś dla mnie
Lepszym zakupem od 8600 jest 8800gts 320mb, (nieduża dopłata a o wiele więcej zyskasz) przed zakupem porównaj sobie specyfikacje obydwu kart.Witam powtórnie. Ustawiłem SETA x 10 i nie ma tragedii, jednak te niewielkie cięcia denerwują i prawdopodobnie wymienię grafę 8600 GTX
Mam obecnie 6600 GT.
Ja gram na X3 , 1.4.3

Wybrałem opcję "Economic Enthusiast" (jakoś najbardziej mi przypasowała ) jak narazie nie zaobserwowałem żadnych dziwnych zachowań gry.
Spoiler
Show
Sektor między Montalaar a New Income ( u mnie dalej unkown sektor

-
A ja podkręciłem procka A64 X2 2Ghz@2,4Ghz i sytuacja z setą się poprawiła..podkręcę go może do 2,5-2,6Ghz ale ze względu na zbliżające się lato wolę nie ryzykować więcej...ale na pewno jest to jakieś rozwiązanie problemu z wydajnością.
UPDATE:Na 2,5Ghz jest całkiem jak przy X3+patch 2.0.02 czyli elegancko
UPDATE:Na 2,5Ghz jest całkiem jak przy X3+patch 2.0.02 czyli elegancko

-
-
Urban, bo u ciebie własnie przez Visę ta wersja Xtended działałaby jeszcze gorzej
. Nie to, że coś złośliwie mówię, ale już pewnie sam się przekonałeś, że sporo gier chodzi ci gorzej niż na XPku
.
A tak, jako ciekawostkę, obejrzyjcie Kingdom End:
http://img120.imageshack.us/img120/5586/untitledps9.jpg

A tak, jako ciekawostkę, obejrzyjcie Kingdom End:
http://img120.imageshack.us/img120/5586/untitledps9.jpg

-
-
Wiesz co jest najzabawniejsze? Gry, które już odpalą (czyli stanowcza większość) chodzi porównywalnie albo niemal tak samo (nie potrafię ocenić) jak na XPku
A to że Xtended ma kłopoty z wydajnością na XPku (pewnie przede wszystkim na nim bo niewielu ma Viste) już się naczytalem
Poza tym nie chce się martwić tymi bugami o których mówiłem 

-
-
-
W Home Of Light nie mogę się zadokować na żadną stację.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:14, edited 1 time in total.
Gra o ufoludkach: http://online.freeware.info.pl/moonstars.html
-
hanss auomatem zapewne ? 
Nie to, że coś, ja w ogóle w całym wszechświecie do niektórych stacji to jedynie za pomocą ręcznego dokowania mogłem zadokować
.
Piszą także o tym w odpowiednich wątkach, więc zapewne naprawiają to.
Teraz to trza albo za pomocą automatu (tego od Paranidian) albo po prostu ręcznie nauczyć się podchodzić
.

Nie to, że coś, ja w ogóle w całym wszechświecie do niektórych stacji to jedynie za pomocą ręcznego dokowania mogłem zadokować

Piszą także o tym w odpowiednich wątkach, więc zapewne naprawiają to.
Teraz to trza albo za pomocą automatu (tego od Paranidian) albo po prostu ręcznie nauczyć się podchodzić

-
-
-
Kolejny problem wieżyczka na moim Merkurym odmawia wykonywania komend bojowych mimo iż mam zakupione wszystkie rozszerzenia.Udało mi się wkońcu zadokować do Centrali Terracorpu w Home Of Light....oczywiście chwilę po zadokowaniu zniknęło mi menu...mam nadzieję że szybko to poprawią bo chciałbym zobaczyć co to za ustrojstwo ten Vulcan za 10 baniek?
-