[X3] Nowa muzyka do X3 (update 25.01.2007)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jak znajdę płytkę z backupem, bądź dociągnę brakujące pliczki, to uploadnę.
bufi
x4

Post by bufi »

Odświeżam wątek.
Przypomniała mi się stara, dobra stronka z muzyką ambientową. utwory jak znalazł nadają się na muzykę sektorową. Szczególnie do sektorów ponurych i dużych. Imho of kors ;)

Można sobie zgrać jakimś winampem z pluginem i wrzucić do katalogu albo w ogóle głos wylączyć i grać z samą muzyką. Polecam.
http://www.di.fm/mp3/ambient.pls

Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

To odnośnie radyjka, to ja polecam somafm.com i tam kanał space station.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Imo czasem lepsze ambientowe kawałki di.fm nadaje w podstacji chillout :). Ale ich ambient też czasem jest fajny, przyznaję :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Marcybiskup nie czyta ostatnio forum, a przynajmniej brak na to wskazówek ;). Zalecam wysłanie do niego emaila na adres podany w profilu i pytanie jak w temacie :).
Hej, ze nie pisze i sie nie loguje, to wcale nie znaczy, że nic nie czyta :D
To prawda, przez chyba rok nie grałem w X nic a nic, więc nie było o czym pisać. Ale zaglądam od czasu do czasu, by sprawdzić, czy jakiś stary wątek się nie odgrzeje... no i masz, odgrzał się!

Jeśli są chętni do spróbowania music paka, to spróbuję go jutro zuploadować. Nie jestem tylko pewien, czy mój opis z pierwszego postu jest aktualny, bo trochę zmieniałem zestaw packa, odkąd go stworzyłem.

Być może znów zacznę latać, bo zainstalowałem Xa na nowym, lepszym kompie. Teraz XTM chodzi z łatwością, ale mam problemy z dżwiękiem w grze, więc się znowu zniechęciłem. Może pomożecie?

To może wyglądać na off topic, ale dotyczy właśnie muzyki, więc pozwolę sobie napisać tutaj. Mam teraz Vistę i kartę muzyczną Realteka, zintegrowaną oczywiście. Picery bajery - ale jeden problem - gdy włączam grę, muzyka podczas menu i muzyka sektorowa jest MONO! I w ogóle wydaje się, że jest złej jakości, stłumiona. Ale najlepsze jest to, że od czasu do czasu (ale rzadko) gra ładuje się z muzyką w stereo! Nie mam zielonego pojęcia dlaczego i jaka jest reguła. Dotyczy to TYLKO muzyki, wszystkie efekty i głosy działają normalnie. Inne gry i muzyka z X odtwarzana oddzielnie też jest ok.

Gdy miałem XP, nigdy nie miałem żadnych problemów z dżwiękiem. Więc podejrzewam, że to Vista w połączeniu z tą karta dźwiękową próbują być mądrzejsze ode mnie. Pytałem o to na angielskim forum, ale nikt mi nie odpowiedział. Cała nadzieja w Was.
Wyobrażacie sobie Xa z muzyką mono o jakości gˆłośnika ze starego radia? Brrrr!
BQB
x2

Post by BQB »

Odnośnie visty, to jeszcze się nie orientuję dobrze, ale w XP było coś takiego jak dxdiag i tam mozna było przetestować działanie dźwięków i muzyki poprzez sterownik directx, może nazwa się tego nie zmieniła. Może reinstalacja DX lub sterowników od karty dźwiękowej pomoże? Albo instalacja najnowszych poprawek do visty? Niedługo SP1 do visty ma się ukazać, wtedy pomęczę Viste.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Moja jedyna rada, acz pewnie bolesna i niepopierana przez wielu:
Zmień po prostu sobie Win Viste -> Win XP.

Ja miałem do czynienia na dłuższy czas z Vistą, kiedy tata poprosił mnie o zoptymalizowanie jego kompa i doinstalowaniu kilku programów, od tamtej
pory mam co jakiś czas koszmary związane z tym systemem ;x.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Urban
x4

Post by Urban »

A zainstalowałeś jakieś sterowniki? Ja nie doświadczyłem żadnych problemów (Home Premium 64bit), a Vista na niestarym PC to naprawdę ładny system (nie jestem jakimś zaawansowanym użytkownikiem, w sumie większości gram i nie narzekam)

heh dawno nie grałem w X3 ale uruchomiłem specjalnie by sprawdzić. Tak mam stereo :wink: A karta też jakaś zintegrowana i też jakaś Realteka

Niestety nie pamiętam co konkretnie instalowałem i skąd, ale widzę ze to ma podpis cyfrowy i się nazywa "Realtek High Definition Audio Driver" i "Realtek AC'97 Audio" choć poprawne działanie zawdzięczam temu pierwszemu raczej a to drugie to nie wiem zbytnio do czego... (mam tak w panelu sterowania w zainstalowanych) Dzieki temu Audio Driver można sobie ustawić efekty (przez przypadek ustawiłem na początku efekt kanałów i się dziwiłem dlaczego dziwny dźwięk jest w X3 xP
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Uaktualniłem link do zipa z nową muzyczką do X. Przepraszam, że tak długo to trwało. Mam nadzieję, że Wam się spodoba. Zapraszam do góry, do pierwszego postu w tym wątku.

Ja wciąż mam problemy z muzyką mono podczas gry. I zdaje się, że nikt nie jest w stanie mi pomóc :x :x :cry: :cry:
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Wielkie dzięki. Fajne kawałki :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja bym swoja składankę ponownie zapodał, gdyby ktoś podał mi nazwy plików z utworami lecącymi podczas walk, dokowania i w Argon Prime.
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Tu pisałem;). A w Argon Prime nie wiem która jest.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Uaktualniłem link do zipa z nową muzyczką do X. (...) Ja wciąż mam problemy z muzyką mono podczas gry. I zdaje się, że nikt nie jest w stanie mi pomóc :x :x :cry: :cry:
Dzięki Marcy :). Odnośnie muzyczki - dziwne trochę, że masz wypaśnego kompa, a nie chce Ci się zainwestować tych 200 zł. w porządną kartę SB Audigy2, zamiast której korzystasz z jakiegoś zintegrowanego badziewia ;).
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:Odnośnie muzyczki - dziwne trochę, że masz wypaśnego kompa, a nie chce Ci się zainwestować tych 200 zł. w porządną kartę SB Audigy2, zamiast której korzystasz z jakiegoś zintegrowanego badziewia ;).
Zajzyj do paczki. Znajduja się tam pliki ".DS_Store" i "_MACOSX", oznaczające że paczka została utworzona na Macu. A te to "proste komputery", i chyba ciezko by było takie cos zrobic.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

O ile się orientuję, Marcy ma w domu dwa kompy, jeden - MAC właśnie - to komp jego szanownej małżonki, a Marcy ma tego wypaśnego PC, którym zachwycał się ongiś przy okazji gry w Obliviona :). Chyba, że coś pokręciłem, to sam zainteresowany poprawi :roll: .
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Hmm... Powiem tak, ze nowa muzyka wnosi pewien powiew swiezosci do gry. Z przyjemnoscia teraz latam TS bez SETA zaglebiajac sie w dzwieki. Niektore kawalki sa dobrane bardzo dobrze, choc do do kilku musze powiedziec ze sa zbyt "cukierkowate". Aczkolwiek bardzo fajna i klimatowa podmianka, sam bardzo lubie muzyke elektroniczna.
Tym samym nie chcac sie odgrazac i robiac wielkich zapowiedzi czy cos w tym stylu :) troche sie zmotywowalem by zlozyc wlasna paczke z muzyka. Narazie progres oceniam na ok 10%. Generalnie bedzie duzo muzyki spod znaku dark ambient, ktory moim zdaniem poteguje uczucie niespokoju i wszechograniajacej pustki. X-Universe to wkoncu dosc nieprzyjazne miejsce gdzie nie ma miejsca na milosierdzie, gdzie licza sie tylko kredyty.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Dla wszystkich zainteresowanych, reupload mej paczki:

http://rafio.unisolutions.pl/soundtrack.rar
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

RAFIO:
Wielkie dzięki za muzę!
Szczególnie za Bentusi. Ech łezka się w oku zakręciła. Chyba znowu sięgnę po H2...

Edit:
Mam jeszcze pytanie:
Czy muzykę z H2 to daje się bez problemów wyciągnąć czy trzeba jakimś sposobem?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO: Mam problem z wypakowaniem plików z archiwum rar. Wypakowuję WinRarem Pojawia mi się taki komunikat. Co z tym zrobić?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:RAFIO: Mam problem z wypakowaniem plików z archiwum rar. Wypakowuję WinRarem Pojawia mi się taki komunikat. Co z tym zrobić?
A próbowałeś ściągnąć ponownie? Sprawdź też wersje WinRara.
WoyTass wrote:Edit:
Mam jeszcze pytanie:
Czy muzykę z H2 to daje się bez problemów wyciągnąć czy trzeba jakimś sposobem?
Narzedzia dla moderow to potrafia. Ale nawet na forum Relica znajdziesz torrent z ta muzyka, a takze z soundtrackami pozostałych Homow.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”