X3 Zem a Terrani

Moderator: DJ Die

Torgen
x3

Post by Torgen »

Jako obyčejný hráč musím říct, že je mi docela šumafuk, jestli nový přídavek do hry mají na svědomí modaři nebo autoři hry, hlavně že to zvýší hratelnost :D. Ale možná by jsme neměli zapomínat na to, že mnoho vývojářů a tvůrců her jsou v prvé řadě zapálení hráči, a dost možná i v době minulé skvělí modaři. :D Možnosti, jako jsou editory a různé jiné způsoby jak dostat něco navíc do hry, je přece jenom taky jejich počin, a tudíž ačkoli to možná někdo chápe jako "tady to máte a dodělejte si to sami" , já bych to spíš viděl na "pokud jsme na něco zapoměli máte možnost to napravit" :roll: Přece jenom tým tvůrců je jenom pár lidí v porovnámí s celou hráčskou komunitou a tak nemůžou přijít na všechno. ( Na druhou stranu co se týče X3, netuším jestli byl vůbec nějaký betatest, protože verze co šla do obchodů, to byl opravdu mazec ) Krom toho jako tvůrce pluginů do Morrowindu a Oblivionu musím přiznat určité uspokojení, které podle mě cítí každý modař, když něco spáchá a jeho výtvor vesele koluje mezi hráči a sem tam zazní i to slůvko díků :roll: :D Tudíž osobně bych byl patřičně pyšný na to, kdyby se můj výtvor stal součástí např. Bonuspacku. :lol:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

betatest tu rozhodne byl jenze nebylo dost casu kvuli vydavateli protoze jak asi vis vydavatele diktuji kdy bude hra vydana a vetsinou je jim nanestesti jedno v jakem je hra stavu
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

DJ Die wrote:betatest tu rozhodne byl jenze nebylo dost casu kvuli vydavateli protoze jak asi vis vydavatele diktuji kdy bude hra vydana a vetsinou je jim nanestesti jedno v jakem je hra stavu
Tohle by nám vydavatel udělal jenom jednou. Osobně bych ho zaškrtil, stačí že nás otravuje s demem a marketingovýma blábolama. :evil:
solxiger
x4

Post by solxiger »

Z vasich zasvatenych reci som vydedukoval, ze ma byt aj datadisc, mate info?? :o
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

nic nededukuj ale myslim ze ES neco pripravuje po 2.0 jenze co to nevim ani ja
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jo, jo, jelikoz jsem byl prvni ci druhy v CR co mel X3 (predobjednaval jsem primo u EGOSOFTU) tak jsem byl pekne nas*any stavem v jakem to vydali.

Nejvice mne stvalo to evidentni nedodelani (vice lodi sdilejici stejny model) a neoptimalizace (i kdyz to mohlo byt dano moji starou dobrou FX5900XT). Egosoft zachranila pouze vernost fanousku. Nicmene musim rict, ze po roce uz bylo X3 perfektne hratelne.

Co se tyce treba bonuspacku, tak ten nainstalovany nemam, ja si radeji vybral scripty primo od autoru.

Ja bych spis nez datadisk uvital X4. Myslite, ze ve ctyrce Zeme bude? Ja tipuju ze ano. Otazkou bude, zda budou Terrani ti hodni nebo ti zli. Uz ted BACHA SPOILER PRO TY CO TO NEDOHRALI se prece na konci nechovaji moc pratelsky a ta slecna ze zprav to komentuje tak, ze Argoni maji mozna vic spolecneho se svymi Paranidskymi sousedy nez s Terranskymi bratry. Co my vime, co se stalo na Zemi za tu dobu co tam Kyle a Elena nebyli, ze jo? KONEC SPOILERU PRO TY CO TO JESTE NEDOHRALI (je vubec nekdo takovy?).
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
solxiger
x4

Post by solxiger »

Lez kym vyladia zabugovanu X4, chcem hrat vyladenu X3 a datadisc :lol:
Torgen
x3

Post by Torgen »

plynak wrote:
Ja bych spis nez datadisk uvital X4. Myslite, ze ve ctyrce Zeme bude? Ja tipuju ze ano. Otazkou bude, zda budou Terrani ti hodni nebo ti zli.
Já bych určitě zemi přivítal :roll: .Když nic, byl by to určitě výborný marketingový tah, kdo by totiž z hráčů odolal nepodívat se po tolika hodinách strávených v X universu v předešlých dílech zase jednou domů ? :D Ale možná ještě víc než zemi bych se chtěl konečně podívat třeba na Argon Prime nebo jinou planetu a to pěkně zblízka nejlépe přímo z jejího povrchu :P
plynak
x3tc

Post by plynak »

No jo, to je prave ta otazka. Podle mne udelat povrch planety v kvalite v jake je videt z vesmiru by asi slo, ale zadne PC by to nerozchodilo.

Ano, je par her co ma povrchy planet, namatkou Starshatter 1. a 2. dil ci Freelancer, ale podle mne to do vesmiru X moc nesedi. Mozna kdyby to udelali jako ve Freelanceru, kde sice jsme na planete, ale moc toho viden neni.

Jinak mas pravdu, se Zemi pocita asi kazdy z nas co to hrali. A treba ja, co zacinal uz na X-BTF, bych byl docela zklamany, kdyby tam Zeme nebyla.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Torgen
x3

Post by Torgen »

Jo je mi naprosto jasné, že při množství planet v X universu a při zachování kvality grafiky a detajlů je to naprosto nemožné, ale něco jako právě ve zmiňovaném freelanceru s výhledem do krajiny např. z okna nějaké putiky by mohlo být docela reálné ne? Různé povrchy podle rasy a možná i planety, to by zas tak náročné nebylo. Procházka po povrchu je asi v nedohlednu, ale nikdy neříkej nikdy :D Kdo ví, možná v X 10 se dočkáme :D :D
plynak
x3tc

Post by plynak »

No jo a rovnou s tim by mohli udelat i interiery stanic. Ty uz tak slozite nejsou. Nejakou kombinaci mezi Freelancerem a Darkstar One.
solxiger
x4

Post by solxiger »

Parkana ste skusali?? Ja nie ale vraj tam su boje v kozmickych lodiach simulator a povrch planet. Ak ste skusali tak dojmy sem.

http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1461
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jo, hral a dohral. Za ty prachy to ujde, ale neco mi tam chybelo. Jo a nefunguje to na nekterych integrovanych zvukovkach, pada to. Takze jsem to hra bez zvuku, jen s hudbou a ruskou reci :)
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

osobně si myslím, že ve X4 (pokud něco takového bude) Země bude, ale nepředpokládám, že přistání na ní (nebo na jakékoliv jiné planetě) bude jednoduché.

Viděl bych to tak, že loděmi typu TL, M2, M1, M6 to bude nemožný, spíš bude potřeba si přesednout do M5-M4-M3 a tam přistát.

Co se týká HW náročnosti, myslím, že to Egosoft vyřeší pomocí přistávacích koridorů, čímž si velmi zjednodušší práci, přeci jenom modelování celého povrchu planety+práce s tím v reálném čase ... to momentálně dostupný hw, popř. dostupný v nejbližší době, nezvládne. Takhle to elegantně vyřeší - můžeš přistát na planetě, když se odchýlíš z kurzu, tak tě rozstřílí, nebo tě něco rozmázne - třeba nějaká štítová clona. Přeci jenom by se mi jako obyvateli té planety nelíbilo, kdyby se mi každou chvíli nad barákem proháněl nějaký šílenec v M3 :lol:

Snad ta planeta/y nebudou tak pusté jako ve Frontierovi - i když na svoji dobu jsem čuměl, co se do pár megabytů vešlo za parádní hru a grafiku :wink:
=========
trochu OT:
- taky by se mi líbila možnost poškozovat části lodě (generátor štítů, zbraně, motory), podobně jako to je např. v X-Wingu v sérii StarWars,

-nebo lepší komunikace a ne jen obvyklé možnosti (Way to shipyard, Surrender apod.), přeci jenom, když má nějaký pirát loď rozstřílenou na 10% trupu, tak si nebude moc vyskakovat, nebo spíš některý jo,ale ne všichni jak tomu je v Xsérii, nebo spíš by měli dokázat posoudit jestli si v M5 můžou dovolit na Hyperiona s 3GJ štíty - tohle AI mi docela chybí, snad i ve staré předělávce Elite pro PC tohle AI dokázala rozlišit...

- další co bych uvítal je možnost naložit více jak 1 jumpdrive - když už máme možnost zásoboval lodě, tak proč to musím řešit tak složitě - když koupím loď ve vzdálené části vesmíru, tak mám 2 možnosti, buď ta loď sama dopluje až do Home of Light/Cloudbase SW, nebo k ní skočím s nějakým carrierem ve kterém mám třeba M3 s jumpdrivem a ten jí složitě předám - včera jsem tohle řešil a fakt opruz

Vidím, že jsem se nechal malinko unést, X3 je fakt návyková a výborná hra a tyhle v podstatě maličkosti mě určitě neodradí ji hrát, ale musel jsem to malinko vyventilovat - kdyby někdo věděl o nějakém scriptu, který některou z výše uvedených věcí odstraní nebo vylepší, tak sem s tím pls :wink:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Myslím, že do dalšího ho X chtějí zavést modulární stanice a lodě... Zajímavá myšlenka. :)
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no nevim podle me nedelaji X4 ale nejaky projekt maji jmenuje se to X3,5 tezko rict co si pod tim mame predstavit ale asi datadisk kazdopade jsem nic nerekl ani nenapsal jasne? :lol:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Torgen wrote:Jo je mi naprosto jasné, že při množství planet v X universu a při zachování kvality grafiky a detajlů je to naprosto nemožné, ale něco jako právě ve zmiňovaném freelanceru s výhledem do krajiny např. z okna nějaké putiky by mohlo být docela reálné ne? Různé povrchy podle rasy a možná i planety, to by zas tak náročné nebylo. Procházka po povrchu je asi v nedohlednu, ale nikdy neříkej nikdy :D Kdo ví, možná v X 10 se dočkáme :D :D
Je to možné a to možná až překvapivě jednoduše. Před přistáním na planetě se loudne další obrazovka. Stejný princip jako když jdeš do dalšího sektoru. :wink:
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jo, jo, s vice jumpdrivama souhlasim. Ja to ted resim tak, ze v M7 mam dve Eclipse s JD a ty podle potreby presunuju.
Torgen
x3

Post by Torgen »

S náštěvou jakéhokoliv místa na povrchu by však vyvstal nový problém, a sice ty místa by měli být obydlené, a sice modely postav by pak opět na jednoduchosti asi nepřidali, teda pokud by např. argoni nevypadali jako Julian v X2, když jsem ho poprvé uviděl s tím přihlouplým výrazem ve tváři jak se "pohybuje" jako kdyby si právě nadělal do kalhot :D , připadal mi jako by měl v sobě několik jointů vesmírné trávy :D a rozhodně jsem se s ním neztotožnil. Ale celkově vzato toto mě docela taky vadí, málo kontaktu s ostatníma lidma, ještěrkama, rybama...atd. :D :D Určitě by to chtělo nějaké se pohybující postavy např. v obchodní stanici za výhledem z kokpitu. Třeba Boroni ve svých skafandrech by mě hodně zajímali :wink: :roll:
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ale kdyz zvladl lidi Freelancer a lidi a mimozemsany (vcente mravencoidu) Darkstar One, tak by to X zmaklo taky. Je fakt, ze v X2 se ti lide moc nepovedli, pohybovali se jak loutky, ale i pres to bylo hezke videt stanici a lod zevnitr.

Return to “Česky / Czech X-Forum”