osobně si myslím, že ve X4 (pokud něco takového bude) Země bude, ale nepředpokládám, že přistání na ní (nebo na jakékoliv jiné planetě) bude jednoduché.
Viděl bych to tak, že loděmi typu TL, M2, M1, M6 to bude nemožný, spíš bude potřeba si přesednout do M5-M4-M3 a tam přistát.
Co se týká HW náročnosti, myslím, že to Egosoft vyřeší pomocí přistávacích koridorů, čímž si velmi zjednodušší práci, přeci jenom modelování celého povrchu planety+práce s tím v reálném čase ... to momentálně dostupný hw, popř. dostupný v nejbližší době, nezvládne. Takhle to elegantně vyřeší - můžeš přistát na planetě, když se odchýlíš z kurzu, tak tě rozstřílí, nebo tě něco rozmázne - třeba nějaká štítová clona. Přeci jenom by se mi jako obyvateli té planety nelíbilo, kdyby se mi každou chvíli nad barákem proháněl nějaký šílenec v M3
Snad ta planeta/y nebudou tak pusté jako ve Frontierovi - i když na svoji dobu jsem čuměl, co se do pár megabytů vešlo za parádní hru a grafiku
=========
trochu OT:
- taky by se mi líbila možnost poškozovat části lodě (generátor štítů, zbraně, motory), podobně jako to je např. v X-Wingu v sérii StarWars,
-nebo lepší komunikace a ne jen obvyklé možnosti (Way to shipyard, Surrender apod.), přeci jenom, když má nějaký pirát loď rozstřílenou na 10% trupu, tak si nebude moc vyskakovat, nebo spíš některý jo,ale ne všichni jak tomu je v Xsérii, nebo spíš by měli dokázat posoudit jestli si v M5 můžou dovolit na Hyperiona s 3GJ štíty - tohle AI mi docela chybí, snad i ve staré předělávce Elite pro PC tohle AI dokázala rozlišit...
- další co bych uvítal je možnost naložit více jak 1 jumpdrive - když už máme možnost zásoboval lodě, tak proč to musím řešit tak složitě - když koupím loď ve vzdálené části vesmíru, tak mám 2 možnosti, buď ta loď sama dopluje až do Home of Light/Cloudbase SW, nebo k ní skočím s nějakým carrierem ve kterém mám třeba M3 s jumpdrivem a ten jí složitě předám - včera jsem tohle řešil a fakt opruz
Vidím, že jsem se nechal malinko unést, X3 je fakt návyková a výborná hra a tyhle v podstatě maličkosti mě určitě neodradí ji hrát, ale musel jsem to malinko vyventilovat - kdyby někdo věděl o nějakém scriptu, který některou z výše uvedených věcí odstraní nebo vylepší, tak sem s tím pls