[X3] Triki do X3: Reunion
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
Mnie np wkurza to, ze statki miedzy soba nie moga wymieniac sie towarami. Nawet jak posiadaja urzadzenia transportowe
.
Teraz to musze to tak robic, ze wysiadam ze swojego statku, teleportuje sie do powiedzmy jednego TSa i dokonuje wymiany towarow z innym TSem, ale bym mogl siedziec w swoim M3 i podac rozkaz wymiany, to nie
.
Moze cos przeoczylem ? ;x

Teraz to musze to tak robic, ze wysiadam ze swojego statku, teleportuje sie do powiedzmy jednego TSa i dokonuje wymiany towarow z innym TSem, ale bym mogl siedziec w swoim M3 i podac rozkaz wymiany, to nie

Moze cos przeoczylem ? ;x
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Po co wysiadac? Jeszcze Cie w tylna czesc ciała ugryzie jakas Kosmiczna Mucha
Lepiej zadokowac tymis statkami do stacji i tam w panelu stacji -> statki wymieniac sie towarami. Trzeba sie przesiasc (w menu Osobiste -> Zmien statek) na statek z ktorego lub do ktorego chcesz cos przeniesc. Proste ? :/

Sajonara.
Per Aspera Ad Astra
Korporacja Wars 'n' Guns:
Skończona Fabuła, M7 jako statek flagowy, TL Słoń, 2 x K ; fura transportowców i zbyt wiele fabryk by je tu wypisać...
Per Aspera Ad Astra
Korporacja Wars 'n' Guns:
Skończona Fabuła, M7 jako statek flagowy, TL Słoń, 2 x K ; fura transportowców i zbyt wiele fabryk by je tu wypisać...
-
-
Co do regeneracji osłon, to regenerowałem je w błyskawiczy sposób poprzez wyrzucenie jednej i następnie przejęcei jej z przestrzeni. W ten sposób skasowałem moim M7 dwa panoszące sie w Seizewell Khackie niszczyciele. Robiłem szybki atak do około 60%-50% moich tarcz następnie skok- regeneracja poprzez wyrzucenie jednej tarczy i następna szarza.
-
-
Cziterzy 
Nie no luz, gracze wykorzystuja niedociagniecia zostawione przez tworcow
.
A co do przenoszenia materialow, to nie, szybciej mi sie to robilo w przestrzeni :>. Na stacje nei chcialo mi sie dokowac, a znam taka mozliwosc wymiany towarow
...
Ogolnie rzecz nie jest prosta, bo jak pisalem 2 statki zdalnie tego nie potrafia zrobic.
A widze, ze w BP mozo byc cos ciekawego, czekamy tylko na najnowsza wersje PL
.

Nie no luz, gracze wykorzystuja niedociagniecia zostawione przez tworcow

A co do przenoszenia materialow, to nie, szybciej mi sie to robilo w przestrzeni :>. Na stacje nei chcialo mi sie dokowac, a znam taka mozliwosc wymiany towarow

Ogolnie rzecz nie jest prosta, bo jak pisalem 2 statki zdalnie tego nie potrafia zrobic.
A widze, ze w BP mozo byc cos ciekawego, czekamy tylko na najnowsza wersje PL

-
Wczoraj pod koniec gry postanowiłem wypróbować "sposób na tarcze" w Xenońskim sektorze. To rzeczywiście działa! I tylko zastanawiam się jak można "wyczyścić" cały sektor przy pomocy nawet M7-ki bez pomocy takich trików. Ja po kilku minutach, po rozwaleniu par szt. drobiazgu i nadgryzieniu jakiegoś J albo K, na resztach osłon musiałem "wyskakiwać" z sektora!
Zaraz, zaraz... A może by tak nieco bardziej "legalnie"...
Otóż mam na swoim Albatrosie 9 1-gigowych tarcz przeznaczonych dla swojego przyszłego Tytana.
Tak . Zbieram sobie powoli całe wyposażenie, żeby później nie szukać po całej galaktyce głupiego ADP czy innej tarczy, które akurat wyszły... Trochę to kosztuje ale w końcu zarabia już na mnie 12 UT, więc od czasu do czasu mogę coś kupić na magazyn!
Więc, gdyby tak postawić tego Albatrosa tuż za bramą i wymieniać rozładowane tarcze na pełnosprawne? Zawsze można powiedzieć, że swoje daję do naładowania przez potężny reaktor Albatrosa.
I może nie narażę się na zarzut cziterstwa?...
EDIT:
Mani_Hc:
A jaka to ma być wersja BP?
Zaraz, zaraz... A może by tak nieco bardziej "legalnie"...
Otóż mam na swoim Albatrosie 9 1-gigowych tarcz przeznaczonych dla swojego przyszłego Tytana.
Tak . Zbieram sobie powoli całe wyposażenie, żeby później nie szukać po całej galaktyce głupiego ADP czy innej tarczy, które akurat wyszły... Trochę to kosztuje ale w końcu zarabia już na mnie 12 UT, więc od czasu do czasu mogę coś kupić na magazyn!
Więc, gdyby tak postawić tego Albatrosa tuż za bramą i wymieniać rozładowane tarcze na pełnosprawne? Zawsze można powiedzieć, że swoje daję do naładowania przez potężny reaktor Albatrosa.
I może nie narażę się na zarzut cziterstwa?...

EDIT:
Mani_Hc:
A jaka to ma być wersja BP?
-
Nie wiem czy jest sens, bo nigdzie nie ma napisane, ze po wybiciu kilku M3, czy M2 u Xenonow przy powrocie do nich one sie nie zrespawnuja. Chodzi mi oczywiscie o powrot po chwili a nie kilku godzinach gry. Najbradziej mnie wqrza to, ze lecac przed siebie nagle pojawia sie tuz przed toba eskadra M5. Niby skad jak mam zainstalowany triplex i powinienem ich zobaczyc duzo wczesniej?
-
Urban napisal tak, wiec moja odpowiedz sie tyczy jego wypowiedzi
.
Trza sie jego spytac
.
A co do, hm, takiej wymiany tarcz z Albatrosem, to, hm, czym sie to rozni od tego, jakbys na pokladzie mial powiedzmy 15 GJ tarcz ? Przeciez sam statek powiedzmy uzywa 6, to te reszte 9 moglby jako zapas, i jak sie wyladuja te, co akurat uzywa, nastepowalaby wymiana, a tak nie jest.
Ja na swojej M3, mam 9 25MJ tarcz i jakos nie widze, bym mogl dluzzej walczyc
.
Masakra ;x

Trza sie jego spytac

A co do, hm, takiej wymiany tarcz z Albatrosem, to, hm, czym sie to rozni od tego, jakbys na pokladzie mial powiedzmy 15 GJ tarcz ? Przeciez sam statek powiedzmy uzywa 6, to te reszte 9 moglby jako zapas, i jak sie wyladuja te, co akurat uzywa, nastepowalaby wymiana, a tak nie jest.
Ja na swojej M3, mam 9 25MJ tarcz i jakos nie widze, bym mogl dluzzej walczyc

Masakra ;x
-
SoBeK:
Ale też i nie jest napisane, że to zrobią. A żeby to sprawdzić, trzeba się trochę pobawić.
Mani_Hc:
Wiesz. Jak się uprzeć, to każdą rzecz można wytłumaczyć...
Potraktuj to jak wymianę rozładowanego akumulatora na pełny w stacji obsługi. Zwłaszcza, że o ile się nie mylę, jeśli wrzucisz na statek bez osłon osłonę, to jest ona w pełni naładowana. Nawet, jeśli to się dzieje w przestrzeni kosmicznej, poza stacjami.
A tak na poważnie.
Ten sektor, jeśli mi się uda (i jeśli SoBeK nie ma racji) dokończę już tak. Natomiast następny (a może i ten zacznę od początku) spróbuję zrobić normalnie, bez żadnych trików.
Ale też i nie jest napisane, że to zrobią. A żeby to sprawdzić, trzeba się trochę pobawić.
Mani_Hc:
Wiesz. Jak się uprzeć, to każdą rzecz można wytłumaczyć...

Potraktuj to jak wymianę rozładowanego akumulatora na pełny w stacji obsługi. Zwłaszcza, że o ile się nie mylę, jeśli wrzucisz na statek bez osłon osłonę, to jest ona w pełni naładowana. Nawet, jeśli to się dzieje w przestrzeni kosmicznej, poza stacjami.
A tak na poważnie.
Ten sektor, jeśli mi się uda (i jeśli SoBeK nie ma racji) dokończę już tak. Natomiast następny (a może i ten zacznę od początku) spróbuję zrobić normalnie, bez żadnych trików.
-
A konkretnie o co bo zgubiłem watekMani_Hc wrote:Urban napisal tak, wiec moja odpowiedz sie tyczy jego wypowiedzi.
Trza sie jego spytac.

Edit:
PS. Jeśli chodzi o zdalny transfer przy użyciu urządzenia transportowego to radzę się zapoznać z zawartością bonus packa tutaj a jeszcze konkretniej z opisem tej komendy
-
Wlasnie Urban o to chodzilo :].
A czy najnowszy BP jest juz przetlumaczony ? :>
A czy najnowszy BP jest juz przetlumaczony ? :>
-
No i dokończyłem ten sektor. I chyba nic głupszego nie mogłem zrobić! Mordowałem się z nim całe 4 dni (po 2-3 godziny dziennie) a zarobiłem 200 000 kredytów (słownie: dwieście tysięcy!) za jedną L-kę i Nieznany Obiekt! Jakiś czas później walcząc w sektorze pirackim w ciągu pół godziny zdobyłem statki o łącznej wartości ponad 2 mln...
Ale to jeszcze nie jest najgorsze.
Otóż od tamtego czasu sektor jest pusty (mam tam satelity) mimo iż niedawno pojawiła się tam Xenońska stacja. A ja (i to właśnie jest najgorsze) nie mogę trafić na żadną inwazję!
Ale to jeszcze nie jest najgorsze.
Otóż od tamtego czasu sektor jest pusty (mam tam satelity) mimo iż niedawno pojawiła się tam Xenońska stacja. A ja (i to właśnie jest najgorsze) nie mogę trafić na żadną inwazję!
-
Spoiler
Show
w X2 było tak, że po oczyszczeniu jakiegoś środkowego sektora Xenonów (mam na myśli te koło np. Scale Plate Green czy Black Hole Sun) z sektorów na północy wyruszały konwoje K i J, by "odbić" sektor. Jakże się zdziwiłem, gdy takowe przelatywały w ilościach hurtowych przez Ocean of Fantasy
:P:P. Nie wiem jak to się odnosi do X3, bo jeszcze nie zacząłem exterminacji Xerówek, aczkolwiek expect unexpected
.
PS. sektory-matki w x2 to te dwa na północny wschód od Meneleus' Paradise. Ktoś ma jakieś doświadczenia w masowej exterminacji eXów? Bo szkoda, by następni marnowali 4 dni
.

PS. sektory-matki w x2 to te dwa na północny wschód od Meneleus' Paradise. Ktoś ma jakieś doświadczenia w masowej exterminacji eXów? Bo szkoda, by następni marnowali 4 dni

-
wielka bzdura. nie ma czegoś takiego. sektor macieżysty xenonów to ten na północ od black hole sun. Tamteż się znajduje ich jedyna stocznia, i to ona produkowała statki, które potem leciały do sektorówm w które pokonywaliśmy na swej drodzezett_pl wrote:SpoilerShoww X2 było tak, że po oczyszczeniu jakiegoś środkowego sektora Xenonów (mam na myśli te koło np. Scale Plate Green czy Black Hole Sun) z sektorów na północy wyruszały konwoje K i J, by "odbić" sektor. Jakże się zdziwiłem, gdy takowe przelatywały w ilościach hurtowych przez Ocean of Fantasy:P:P. Nie wiem jak to się odnosi do X3, bo jeszcze nie zacząłem exterminacji Xerówek, aczkolwiek expect unexpected
.
PS. sektory-matki w x2 to te dwa na północny wschód od Meneleus' Paradise. Ktoś ma jakieś doświadczenia w masowej exterminacji eXów? Bo szkoda, by następni marnowali 4 dni.

-