[X3] Triki do X3: Reunion

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Kolejnym bugiem jest udezenie w zadokowany statek. Skasowalem sobie 70% oslon w M7 a badziewny transporter nietkniety. Prosze bez kantowania, ze chronia go oslony stacji albo jakas tarcza. :P
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Chronią go osłony stacji. ;P
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Mnie np wkurza to, ze statki miedzy soba nie moga wymieniac sie towarami. Nawet jak posiadaja urzadzenia transportowe :|.
Teraz to musze to tak robic, ze wysiadam ze swojego statku, teleportuje sie do powiedzmy jednego TSa i dokonuje wymiany towarow z innym TSem, ale bym mogl siedziec w swoim M3 i podac rozkaz wymiany, to nie :|.
Moze cos przeoczylem ? ;x
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Przemek26
x2

Post by Przemek26 »

Po co wysiadac? Jeszcze Cie w tylna czesc ciała ugryzie jakas Kosmiczna Mucha :) Lepiej zadokowac tymis statkami do stacji i tam w panelu stacji -> statki wymieniac sie towarami. Trzeba sie przesiasc (w menu Osobiste -> Zmien statek) na statek z ktorego lub do ktorego chcesz cos przeniesc. Proste ? :/
Sajonara.

Per Aspera Ad Astra

Korporacja Wars 'n' Guns:
Skończona Fabuła, M7 jako statek flagowy, TL Słoń, 2 x K ; fura transportowców i zbyt wiele fabryk by je tu wypisać...
Urban
x4

Post by Urban »

albo mnie się zdaje albo odpowiednia komenda wyszła z bonuspackiem :wink: (zezwala przy użyciu transportowca z urządzeniem transportującym dokonywać wymiany między 2 innymi pobliskimi okrętami ... przynajmniej tak wywnioskowałem z opisu)
Bird13
x3tc

Post by Bird13 »

Co do regeneracji osłon, to regenerowałem je w błyskawiczy sposób poprzez wyrzucenie jednej i następnie przejęcei jej z przestrzeni. W ten sposób skasowałem moim M7 dwa panoszące sie w Seizewell Khackie niszczyciele. Robiłem szybki atak do około 60%-50% moich tarcz następnie skok- regeneracja poprzez wyrzucenie jednej tarczy i następna szarza.
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

O !!! Krucafix, to świetne rozwiązanie. Wieczorem wypróbuję na 2 Khak w Ore Belt.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Cziterzy :P

Nie no luz, gracze wykorzystuja niedociagniecia zostawione przez tworcow :).

A co do przenoszenia materialow, to nie, szybciej mi sie to robilo w przestrzeni :>. Na stacje nei chcialo mi sie dokowac, a znam taka mozliwosc wymiany towarow :| ...
Ogolnie rzecz nie jest prosta, bo jak pisalem 2 statki zdalnie tego nie potrafia zrobic.
A widze, ze w BP mozo byc cos ciekawego, czekamy tylko na najnowsza wersje PL :).
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Wczoraj pod koniec gry postanowiłem wypróbować "sposób na tarcze" w Xenońskim sektorze. To rzeczywiście działa! I tylko zastanawiam się jak można "wyczyścić" cały sektor przy pomocy nawet M7-ki bez pomocy takich trików. Ja po kilku minutach, po rozwaleniu par szt. drobiazgu i nadgryzieniu jakiegoś J albo K, na resztach osłon musiałem "wyskakiwać" z sektora!
Zaraz, zaraz... A może by tak nieco bardziej "legalnie"...
Otóż mam na swoim Albatrosie 9 1-gigowych tarcz przeznaczonych dla swojego przyszłego Tytana.
Tak . Zbieram sobie powoli całe wyposażenie, żeby później nie szukać po całej galaktyce głupiego ADP czy innej tarczy, które akurat wyszły... Trochę to kosztuje ale w końcu zarabia już na mnie 12 UT, więc od czasu do czasu mogę coś kupić na magazyn!
Więc, gdyby tak postawić tego Albatrosa tuż za bramą i wymieniać rozładowane tarcze na pełnosprawne? Zawsze można powiedzieć, że swoje daję do naładowania przez potężny reaktor Albatrosa.
I może nie narażę się na zarzut cziterstwa?... :wink:

EDIT:
Mani_Hc:
A jaka to ma być wersja BP?
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Nie wiem czy jest sens, bo nigdzie nie ma napisane, ze po wybiciu kilku M3, czy M2 u Xenonow przy powrocie do nich one sie nie zrespawnuja. Chodzi mi oczywiscie o powrot po chwili a nie kilku godzinach gry. Najbradziej mnie wqrza to, ze lecac przed siebie nagle pojawia sie tuz przed toba eskadra M5. Niby skad jak mam zainstalowany triplex i powinienem ich zobaczyc duzo wczesniej?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Urban napisal tak, wiec moja odpowiedz sie tyczy jego wypowiedzi :P.
Trza sie jego spytac :).

A co do, hm, takiej wymiany tarcz z Albatrosem, to, hm, czym sie to rozni od tego, jakbys na pokladzie mial powiedzmy 15 GJ tarcz ? Przeciez sam statek powiedzmy uzywa 6, to te reszte 9 moglby jako zapas, i jak sie wyladuja te, co akurat uzywa, nastepowalaby wymiana, a tak nie jest.
Ja na swojej M3, mam 9 25MJ tarcz i jakos nie widze, bym mogl dluzzej walczyc :P.
Masakra ;x
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

SoBeK:

Ale też i nie jest napisane, że to zrobią. A żeby to sprawdzić, trzeba się trochę pobawić.

Mani_Hc:

Wiesz. Jak się uprzeć, to każdą rzecz można wytłumaczyć... :wink:
Potraktuj to jak wymianę rozładowanego akumulatora na pełny w stacji obsługi. Zwłaszcza, że o ile się nie mylę, jeśli wrzucisz na statek bez osłon osłonę, to jest ona w pełni naładowana. Nawet, jeśli to się dzieje w przestrzeni kosmicznej, poza stacjami.
A tak na poważnie.
Ten sektor, jeśli mi się uda (i jeśli SoBeK nie ma racji) dokończę już tak. Natomiast następny (a może i ten zacznę od początku) spróbuję zrobić normalnie, bez żadnych trików.
Urban
x4

Post by Urban »

Mani_Hc wrote:Urban napisal tak, wiec moja odpowiedz sie tyczy jego wypowiedzi :P.
Trza sie jego spytac :).
A konkretnie o co bo zgubiłem watek :? :oops:

Edit:
PS. Jeśli chodzi o zdalny transfer przy użyciu urządzenia transportowego to radzę się zapoznać z zawartością bonus packa tutaj a jeszcze konkretniej z opisem tej komendy
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Wlasnie Urban o to chodzilo :].

A czy najnowszy BP jest juz przetlumaczony ? :>
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani_Hc wrote:Wlasnie Urban o to chodzilo :].

A czy najnowszy BP jest juz przetlumaczony ? :>
Jeszcze nie, ale ja tam nic nie wiem ;P
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

No i dokończyłem ten sektor. I chyba nic głupszego nie mogłem zrobić! Mordowałem się z nim całe 4 dni (po 2-3 godziny dziennie) a zarobiłem 200 000 kredytów (słownie: dwieście tysięcy!) za jedną L-kę i Nieznany Obiekt! Jakiś czas później walcząc w sektorze pirackim w ciągu pół godziny zdobyłem statki o łącznej wartości ponad 2 mln...
Ale to jeszcze nie jest najgorsze.
Otóż od tamtego czasu sektor jest pusty (mam tam satelity) mimo iż niedawno pojawiła się tam Xenońska stacja. A ja (i to właśnie jest najgorsze) nie mogę trafić na żadną inwazję!
zett_pl

Post by zett_pl »

Spoiler
Show
w X2 było tak, że po oczyszczeniu jakiegoś środkowego sektora Xenonów (mam na myśli te koło np. Scale Plate Green czy Black Hole Sun) z sektorów na północy wyruszały konwoje K i J, by "odbić" sektor. Jakże się zdziwiłem, gdy takowe przelatywały w ilościach hurtowych przez Ocean of Fantasy :P:P:P. Nie wiem jak to się odnosi do X3, bo jeszcze nie zacząłem exterminacji Xerówek, aczkolwiek expect unexpected :P.

PS. sektory-matki w x2 to te dwa na północny wschód od Meneleus' Paradise. Ktoś ma jakieś doświadczenia w masowej exterminacji eXów? Bo szkoda, by następni marnowali 4 dni :P.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

zett_pl wrote:
Spoiler
Show
w X2 było tak, że po oczyszczeniu jakiegoś środkowego sektora Xenonów (mam na myśli te koło np. Scale Plate Green czy Black Hole Sun) z sektorów na północy wyruszały konwoje K i J, by "odbić" sektor. Jakże się zdziwiłem, gdy takowe przelatywały w ilościach hurtowych przez Ocean of Fantasy :P:P:P. Nie wiem jak to się odnosi do X3, bo jeszcze nie zacząłem exterminacji Xerówek, aczkolwiek expect unexpected :P.

PS. sektory-matki w x2 to te dwa na północny wschód od Meneleus' Paradise. Ktoś ma jakieś doświadczenia w masowej exterminacji eXów? Bo szkoda, by następni marnowali 4 dni :P.
wielka bzdura. nie ma czegoś takiego. sektor macieżysty xenonów to ten na północ od black hole sun. Tamteż się znajduje ich jedyna stocznia, i to ona produkowała statki, które potem leciały do sektorówm w które pokonywaliśmy na swej drodze ;)
zett_pl

Post by zett_pl »

kajam się w takim razie. choć może to jakieś reinformcements leciały, bo ja wtedy (w X2) demolkę Xenonów zaczynałem od S472, czyli tego domniemanego macierzystego.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jako ciekawostkę, wspomnę jeszcze o tym, że z historycznego punku widzenia wynika, macieżysty świat xenonów to... ziemia ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”