[X3] --- lokalizacja HQ
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Możliwe,że dało by się zniszczyć wszystkie stocznie danej rasy (około 4?)
i od razu wszystkie TL-e...też około 4 dla danej rasy....o ile wiem, to w wypadku zniszczenia jakiejś jednostki danej rasy nowa opuszcza najbliższą stocznie, nowe fabryki też nie pojawiają się z nikąd, tylko są chyba przywożone przez TL-a...pozbycie sie "szybko" obydwu czynników "sprawczych" może przyniesie skutek...nie wiem
i od razu wszystkie TL-e...też około 4 dla danej rasy....o ile wiem, to w wypadku zniszczenia jakiejś jednostki danej rasy nowa opuszcza najbliższą stocznie, nowe fabryki też nie pojawiają się z nikąd, tylko są chyba przywożone przez TL-a...pozbycie sie "szybko" obydwu czynników "sprawczych" może przyniesie skutek...nie wiem

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Aha i dla Xenonow to ja jeszcze nie widzialem TLa
.
Stacje sie same z siebie respawnuja. Od tak sie pojawiaja :>.
A eksterminacji rasy sie nie da po prostu zrobic, poczytajcie na forum, bylo juz wiele historii o tym, jak ktos probowal :>. Doszlo nawet do robienia rezerwatow
-___- - ale to juz przesada 

Stacje sie same z siebie respawnuja. Od tak sie pojawiaja :>.
A eksterminacji rasy sie nie da po prostu zrobic, poczytajcie na forum, bylo juz wiele historii o tym, jak ktos probowal :>. Doszlo nawet do robienia rezerwatow

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Jeśli chodzi o budynki, to respawnują się jedynie stacje handlowe, stocznie i doki zaopatrzeniowe. A jednostki nie powstają magicznie, tylko są produkowane w Xenońskiej stoczni. Po wyprodukowaniu zaczyna taki myliwec lecieć do sektora , gdzie liczobność floty jest zmniejszona, a jak doleci, zaczyna kontynuować rozkazy poprzednika.ad3pt wrote: Swoja droga to troche dziwne, ze w takiej grze jednostki sie respawnuja...jak? skad?
Patrz punk poprzedni, cześć o stacjach.ad3pt wrote: Czy to znaczy, ze nie mozna doprowadzic do całkowitej eksterminacji
innej rasy?

-
-
Zasmuciliscie mnie troche chlopaki... ja naiwny myslalem, ze to taki rozbudowany
command&conquer tylko, ze dluzej sie pionki rozstawia na mapie...
Z drugiej strony patrzac, to eksterminacja calej populacji to nie "bułka z masłem"
Ale myslałem, ze w grze chodzi o przejecie dominacji nad universum...
militarnej lub ekonomicznej... obojetnie. A tu wyglada, ze gra sie bez...
no wlasnie, czego... konca?
pozdrawiam
command&conquer tylko, ze dluzej sie pionki rozstawia na mapie...
Z drugiej strony patrzac, to eksterminacja calej populacji to nie "bułka z masłem"

Ale myslałem, ze w grze chodzi o przejecie dominacji nad universum...
militarnej lub ekonomicznej... obojetnie. A tu wyglada, ze gra sie bez...
no wlasnie, czego... konca?
pozdrawiam
Cel: mobilne HQ szybkiego reagowania / wsparcia:
Paranidzki M7 z dwoma Eclipse'ami w hangarze
Paranidzki M7 z dwoma Eclipse'ami w hangarze

-
LANDRAIDER
Nie mam jeszcze za dobrze obcykanej HQ ale z moich obserwacji wynika, że cena jaką ustalam dotyczy zakupu, za jaki stacja lub jej TS-y skupują towary.
To nie jest cena sprzedaży. Odnoszę wrażenie że należy skupować tylko towary potrzebne do produkcji statków, które dasz do rozłożenia na blueprinty.
Każdy taki statek ginie bezpowrotnie ale jest po pewnym czasie (identycznym z czasem jego produkcji) w menu stacji gotowy do powielania.
Mam już tam Meduse i Eclipse, teraz kolej na M7.
ad3pt
Oczywiście , że gra się bez końca. Masz wówczas okres spokojnego wyczekiwania na X 4 Exodus
Pozdrawiam
Nie mam jeszcze za dobrze obcykanej HQ ale z moich obserwacji wynika, że cena jaką ustalam dotyczy zakupu, za jaki stacja lub jej TS-y skupują towary.
To nie jest cena sprzedaży. Odnoszę wrażenie że należy skupować tylko towary potrzebne do produkcji statków, które dasz do rozłożenia na blueprinty.
Każdy taki statek ginie bezpowrotnie ale jest po pewnym czasie (identycznym z czasem jego produkcji) w menu stacji gotowy do powielania.
Mam już tam Meduse i Eclipse, teraz kolej na M7.
ad3pt
Oczywiście , że gra się bez końca. Masz wówczas okres spokojnego wyczekiwania na X 4 Exodus

Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-
I tak i nie zarazemstareprawo wrote:LANDRAIDER
To nie jest cena sprzedaży.

-
Cóż, to by wiele wyjaśniało. Ostatnio sprowadziłem sobie do HQ trochę oleju nostropowego zamiast rastarowego. Na szczęście któryś z UTs mi go podprowadził i sprzedał. Ale straszny ten bałagan z HQ, inny UT próbował mi wcisnąć ponad setkę osłon 1MJ! Szkoda, że nie można ustawić które produkty są do kupna a które na sprzedaż i nie można dyktować osobnych ich cen (kupna i sprzedaży) tylko jedną podstawową. Jeśli takie problemy są z dokami handlowymi i zaopatrzeniowymi to przykro mi to stwierdzić, ale X3 jest pod tym względem strasznie nie dopracowane! Niedługo egosoft będzie sprzedawał sam silnik kolejnej serii gry a społeczność będzie musiała opracowywać kolejne gigantyczne BP'ki żeby w ogóle dało się w toto grać! 

-
Toto to taki fajny zespol rockowy
.
A zgodze sie z tym, ze X3 jest niedopracowane mocno. Tak jakby Egoteam juz sie przyzwyczail do tego, ze gracze sami dorobia odpowiednie skrypty/mody, wiec sami to nie musza zbyt wiele robic. Niestety z takim mysleniem, daleko sie nie zajdzie :/.
Ale cieszmy sie z tego, ze w ogole mamy taka gre, za taka cene. Jednak krytycznym zawsze trza byc :>.

A zgodze sie z tym, ze X3 jest niedopracowane mocno. Tak jakby Egoteam juz sie przyzwyczail do tego, ze gracze sami dorobia odpowiednie skrypty/mody, wiec sami to nie musza zbyt wiele robic. Niestety z takim mysleniem, daleko sie nie zajdzie :/.
Ale cieszmy sie z tego, ze w ogole mamy taka gre, za taka cene. Jednak krytycznym zawsze trza byc :>.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Zacząłem od nowa i przez najbliższy czas nie zanosi sie na kwatere....ale może pomoże (
) ten skrypt do dodawwania zakazanych sektorów i/lub stacji...po prostu pozakazywać dokowania własnym traderom i po sprawie... 

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
z większości z dostępnych w grze....tuby, chipy, ogniwa , teladium, ba...nawet........płótno przemysłowe (żaglowce, czy co???
).
oraz z własnego wkładu pienieżnego (kredyty).
chyba w nowym bonus packu pojawia sie komenda w menu statków, przy pomocy której można dowiedzieć się ( w formie wiadomości) z jakich ilości surowców budowany jest dany statek

oraz z własnego wkładu pienieżnego (kredyty).
chyba w nowym bonus packu pojawia sie komenda w menu statków, przy pomocy której można dowiedzieć się ( w formie wiadomości) z jakich ilości surowców budowany jest dany statek
[ external image ]
[ external image ]
-
Gdy statek jest już rozłożony na części i czeka gotów na decyzję o produkcji to kliknięcia na informaję o nim powoduje wyświetlenie ekranu potrzebnych surowców do jego produkcji. Z moich wyliczeń, dość pobieżnych wynika że koszt produkcji M3+ wynosi około 60% jego wartości w stoczni producenta.
Kosztu M7 nie sumowałem bo nie ma z czym porównać.
Pozdrawiam
Kosztu M7 nie sumowałem bo nie ma z czym porównać.
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
-
Wszystko fajnie, tylko tej komendy w menu statku to ja u siebie nie potrafię znaleźć a kwatery głównej w tej grze jeszcze się nie dorobiłem. Natomiast powoli zaczynam zastanawiać się nad zakupem fabryk. I najchętniej zainwestowałbym w te, które potrzebne mi będą później do budowy statków no i oczywiście najlepiej w sektorze w którym z czasem postawię moją HQ...
-
-
Komenda jest niezależna od posiadania HQ...ja nawet w najbliższych planach nie mam HQ, a komenda się wyświetla....wieczorkiem sprawdze gdzie dokładnie i ewentualnie od jakich zainstalowanych rozszerzeń zależy jej pojawianie się w menu
[ external image ]
[ external image ]