Traders Tales - Mercenary - Kapitola 19

Moderator: DJ Die

Moonman
x3

Post by Moonman »

"Sweety, a když se spojíme z vědeckou stanicí, - s vědeckou ....
Kdyby to byl úplný cizinec, byl y s jeho - byl by ...
Loď ji posupně vrací správnou tělesnou teplotu." - pos(t)upně....
"Můžeš si nasadil ušní komunikační jednotku?" - nasadi(t)...
Dva pirátští Jestřábové a Orinoco." - nevím zda by neznělo lépe Jestřábi.
Oba Jestřábové proletěli

Ještě jedna věc co mě zaráží. Když Tor vytáhl ze skřínky náhradní hadice a připojil tak profesora, jak je možné že po odpojení se srolovaly do rezervní jednotky??? Vždyt pokud by to šlo tak by je měl snad připojeny stále a neměl by je ve skřínce?? I když je fakt že asi moc často druhou jednotku nevyužije.
Asi je to prkotina, ale tohle mi opravdu nedává moc smysl. :wink:
George Wills
xr

Post by George Wills »

Moonman wrote:Ještě jedna věc co mě zaráží. Když Tor vytáhl ze skřínky náhradní hadice a připojil tak profesora, jak je možné že po odpojení se srolovaly do rezervní jednotky??? Vždyt pokud by to šlo tak by je měl snad připojeny stále a neměl by je ve skřínce?? I když je fakt že asi moc často druhou jednotku nevyužije.
Asi je to prkotina, ale tohle mi opravdu nedává moc smysl. :wink:
No tohle mi taky trochu nesedělo už když jsem to překládal, ale ...
Ale když se nad tím zamyslíš, ta loď je úplně nová, takže záložní jednotku stopro ještě nikdy nepoužil. A ty hadice můžou být univerzální, použitelné i pro jiný účel, takže byly jenom zahrnuty v příslušenství ve skříňce. No a jelikož je jednodušší a rychlejší je pustit a nechat zatáhnout do záložní jednotky, než je opět balit do skříňky, tak to tak prostě udělal ... a najednou už to nění tak nelogické ... jen o tom Mercenary mohl nechat nějakou větou zmíňku, aby se to ihned vysvětlilo ... na druhou stranu tak nutí čtenáře použít mozek a fantazii a to taky není marná literární taktika :-)
Takže já ani nevím jestli to bylo autorovo opomenutí nebo záměr :roll:
Moonman
x3

Post by Moonman »

Hmm...to ale opravdu záleží jak si to představíš. Každopádně to tak asi bude. Ještě dnes zkusím přelouskat ty zbylé dvě kapitoly a je to :)

Return to “Česky / Czech X-Forum”