Borońska Orka:
1. Ładownia 50k (tylko 10k mniej niż Mamut)
2. Prędkość 110
3. Hangar 10
Orka wyglądem bije na głowe Splickiego Słonia, który nawiasem mówiąc wygląda jak łódź podwodna (przynajmniej ja mam takie skojarzenia).
Pojemna ładownia oznacza mniej kursów do stoczni po fabryki, tym samym zmniejszając liczbę statków które bezczelnie próbują mnie taranować po drodze...
O osłonach w przypadku TLa można tylko powiedzieć, że są i nic więcej;)
No i na zakończenie dodam, że borońskie statki "latają" również w wodzie (eh może kiedyś będzie można przetestować)...
[X3] Który TL ??
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ja używam Orki właśnie ze względu na jej wszechstronność i przyjemny dla oka wygląd. Nadaje się zarówno do budowy kompleksów (kiedy trzeba kupić dużo fabryk itp.) jak i do łapania statków 10 okrętów w hangarze, spora szybkość i zwrotność). W walce (OOS oczywiście
) jest sobie w stanie poradzić z prawie każdym patrolem wroga ( wyjątek M6 xenoński z 7 myśliwcami ) Poza tym zawsze można będąc w sektorze ustawić ją dopalaczem ( z artylerią) tyłem do bramy dzięki czemu łatwo i szybko niszczy nadlatujące myśliwce wroga (kiedy jesteśmy w sektorze)
Niestety albo coś powoli mam ze wzrokiem ale nie widzę zbytniej różnicy między Splickimi okrętami klas M2, M1 (przede wszystkim) niestety także między Argońskimi okrętami tych klas
A Teladiański TL wygląda jak fruwające miasto xD Niezbyt ekonomiczna konstrukcja....

Niestety albo coś powoli mam ze wzrokiem ale nie widzę zbytniej różnicy między Splickimi okrętami klas M2, M1 (przede wszystkim) niestety także między Argońskimi okrętami tych klas

-
Splicki słoń wygląda jak porządny okręt, i przypomina pod paroma względami jednostki z Homeworlda i freespace.
A orka wygląda jak przerośnięta pijawka. Do tego to największy okręt w grze. Niektórym się spodoba, ale nie wyobrażam sobie budowania w takim Ore Belt kompleksu tym gigantem.
Ale o gustach się nie dyskutuje
A orka wygląda jak przerośnięta pijawka. Do tego to największy okręt w grze. Niektórym się spodoba, ale nie wyobrażam sobie budowania w takim Ore Belt kompleksu tym gigantem.
Ale o gustach się nie dyskutuje

-
No przeciez TLem rozstawiac fabryki mozna na odleglosc 5 km(?), wiec nawet nie musialby sie wpierniczac w te pola asteroidow :>.
Ale rzeczywiscie, TLe bardzo sie zmienily wygladem do tych z X2. I Slon mi sie nie podoba
, wyglada wlasnie jak splaszczona kielbacha
.
A jak najbardziej spodobal mi sie teladianski TL
:], mily dla oka, ale jeszcze nie wpatrywalem sie szerzej w wlasciwosci, na razie inwestuje w inny okret :].
Ale rzeczywiscie, TLe bardzo sie zmienily wygladem do tych z X2. I Slon mi sie nie podoba

A jak najbardziej spodobal mi sie teladianski TL

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
W X3 wystarczy, że TL jest w sektorze do postawienia fabryki w dowolnym miejscu (przynajmniej ja tak mam).
Jak buduje to zwykle tobie tak:
1. Parkuje Orkę kilka km od bramy z której wpadłem do systemu, żeby przypadkiem ktoś się o nią nie rozwalił.
2. Zmieniam na mój statek zwiadowczy (dowolny szybki M5).
3. Jak już znajde miejsce otwieram ładownie orki i stawiam fabrykę. Zwykle jest tak, że widzę zarys stacji przed dziobem mojego M5 oraz jej orientację względem pobliskich stacji/asteroidów.
Co do holowania stacji to osobiście polecam M7. TL jest do tego za duży moim zdaniem, a 3GJ osłon M7 daje czas na skok w przypadku kolizji z holowaną stacją:)
Jak buduje to zwykle tobie tak:
1. Parkuje Orkę kilka km od bramy z której wpadłem do systemu, żeby przypadkiem ktoś się o nią nie rozwalił.
2. Zmieniam na mój statek zwiadowczy (dowolny szybki M5).
3. Jak już znajde miejsce otwieram ładownie orki i stawiam fabrykę. Zwykle jest tak, że widzę zarys stacji przed dziobem mojego M5 oraz jej orientację względem pobliskich stacji/asteroidów.
Co do holowania stacji to osobiście polecam M7. TL jest do tego za duży moim zdaniem, a 3GJ osłon M7 daje czas na skok w przypadku kolizji z holowaną stacją:)
-
usiłowałem kiedyś M7 holować kopalnie. Przy pierwszych dwóch poszło idealnie (budowałem kompleks do produkcji wysokiej jakości trunku xD ) Ale podczas budowy kompleksu zaopatrzeniowego do HQ sporo czasu się trudziłem. W końcu zacząłem holować to orką.. więcej czasu na odskoczenie i większy zasięg promienia holowniczego.