[X3] Rzecz o przenoszeniu handlowców..

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

JAROSLAW KLINK wrote:no to tez rozwiazanie :wink: ale z innej paki wyluzowalem ciekawe kiedy Ty RAFIO to zrobisz. 90%postow mozna bylo na priv zalatwic. netykieta czemu nie gdybys przynajmniej jeden raz nawiazal do tematu przewodniego to juz bym byl szczesliwy
Poprosiłem cię tylko o przestrzeganie kilku ogólnie przyjętych na forach zwyczajów. A skoro już wyluzowałeś, to pogódź się z tym, że pisząc na forach nawiązujesz kontakt z innymi ludźmi, a więc dobrze byłoby przestać reagować oburzeniem na uwagi (w tym krytykę) z ust pozostałych userów. Pozatym wszyscy jesteśmy na tym forum aby ze sobą porozmawiać we wspólnym (otwartym) gronie, i każdy chetny moze do niego dołączyć.

Jeśli twe kolejne wypowiedzi będą miały charakter zaczepny wobec mej osoby, poprostu będę je ignorować.

Sau: Oj tak, ale mam nadzieję że ilość popełnianych przezemnie błędów systematycznie maleje.

EOT
JAROSLAW KLINK
x2

Post by JAROSLAW KLINK »

...
Last edited by JAROSLAW KLINK on Mon, 6. Nov 06, 16:42, edited 1 time in total.
bufi
x4

Post by bufi »

JAROSLAW KLINK wrote:no tak... teraz to juz mam 2 kupca 8) z tego wszystkiego zalaczylem nowego :roll: powstaje zamieszanie bo wolalbym ich przeniesc... (zamienic) da sie to zrobic?
Tak. Jak to zrobić masz napisane na 62 stronie w instrukcji. ALbo poszukaj sobie na tym forum skróconej wersji,
Hint. wątek 'Jak odpalic handlowca wszechświatowego'

Tylko nie pisz mi, że nie potrafisz tego znaleść alboo, że coś nie działa. Próbuj do skutku i myśl.

Pozdrawiam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

JAROSLAW KLINK wrote:przez te "dodatkowe" posty nie da sie widze przebic wiec moze przepisze moje pytanie "no tak... teraz to juz mam 2 kupca z tego wszystkiego zalaczylem nowego powstaje zamieszanie bo wolalbym ich przeniesc... (zamienic) da sie to zrobic?"
Jak przenieść pilota MK3 do nowego statku.
bufi wrote:Najlepiej być blisko obydwóch statków i jednocześnie blisko stacji na której ma dojść do wymiany. Tak dla pewności aby poćwiczyć i zobaczyć jak to się odbywa.
1. Wybierasz statek z którego chcesz przenieść pilota
2. Wybierasz statek do którego chcesz przenieść pilota
3. Wybierasz stację na której ma dojść do wymiany.
I teraz, pierwszy do stacji leci statek z pilotem. Statek bez pilota grzecznie czeka aż tamten zadokuje.
Po chwili zaczyna dokować drugi statek. Jak już zadokuje to odbywa się automatyczna wymiana. Zmienia się nazwa statku, nowy statek dziedziczy nazwę starego, wszelkie wyposażenie jest automatycznie przniesione (przed tą operacją nic sam ręcznie nie przenoś!), następuje wymiana pilotów. Możesz rozpocząć handel nowym statkiem.
Styknie, czy mam dopisać, jakie klawisze naciskać? :twisted:
JAROSLAW KLINK
x2

Post by JAROSLAW KLINK »

...
Last edited by JAROSLAW KLINK on Mon, 6. Nov 06, 16:40, edited 1 time in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

I ja przyłączam się do prośby o zamknięcie tematu.

J. Klink: Zacytuj mi te posty na pw, z chęcią ci je wyjaśnię. I nie mam tu złych intencji.

I taka przyjacielska rada: Zmień nazwę tematu, ta nie ma związku z jego treścią ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

JAROSLAW KLINK: Myślałem, że wyjaśniłem o co chodzi pisząc o utracie sensu dyskusji po skasowaniu postów. I dyskusja właśnie straciła sens, ponieważ skasowałeś swoje posty, w tym pierwszy najważniejszy. Robiąc tak powodujesz zaśmiecanie forum a Twoje posty, wcześniej treściwe i sensowne, teraz stały się bezużyteczne.
Zaśmiecanie jest niemile widziane a usuwanie treści postów na które ktoś inny zdążył już odpowiedzieć jest po prostu niegrzeczne i skutkuje ostrzeżeniem, co tez niniejszym czynię :!: .
Pozdrawiam

PS. temat zmieniłem, wątek musi mieć jakiś temat, nawet jak jest zamknięty, bo się wyczerpał :twisted: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”