[X3] Moja przygoda z X3
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
A ja się pochwalę, że moja taktyka wykorzystania asteroidów do uzyskania przewagi przestrzennej się sprawdzila. W sobotę leciałem sobie spokojnie zwiedzając sektory (moją nowiuteńką wymaksowaną Ośmiorniczką
z dwoma LDI Alfa i 1 osłonka
) i po przelocie przez paranidiańskie sektory wleciałem od sektora piratów. Oczywiście mendy zaraz mnie zaatakowały i zaczęły ścigać. Wymsknałęm się z pogoni korzystając z większej prędkości po czym spożytkowałem jedną polisę kupioną wcześniej u Gonerów i skierowałem dziób w stronę kilku większych asteroidów. Tam też zwabiłem goniące trzy statki pirackie. Po kolei rozkruszałem kamolce na mniejsze aż z 4-5 dużych zrobiły się skupiska kilkudziesięciu malutkich. Lawirowałem później pomiędzy nimi, co chwila specjalnie podchodząc blisko piratów. A oni latali bezradnie i próbowali mnie ustrzelic. Po dłuższej chwili zakonotowałem parę głuchych odgłosów z tyłu i brak wrogich obiektów na radarze
. Wprawdzie nic nie zaliczyło tych 3 głupców na mój rachunek ale wybroniłem się z opresji nie laserami ale rozumem i z tego jestem najbardziej dumny.
A także cieszę się, że ta taktyka sprawdziła się w praktyce w grze
.

A także cieszę się, że ta taktyka sprawdziła się w praktyce w grze

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Hm tak sobie czytam ten temat i czytam i mam pytanie:
To jak w X3 sie przejmuje statki ? Jak pilot sobie ucieknie z jakiegos wrazego statku, to nie wystarczy po prostu wziac konsoli polecen i wydac mu odpowiednie rozkazy ? Bo przeczytalem, ze trzeba wysiasc ze swojego statku, wsiasc do tego opuszczonego, tak jakby go uruchomic i wrocic do swojego poprzedniego ?
Jak to jest w koncu ?
To jak w X3 sie przejmuje statki ? Jak pilot sobie ucieknie z jakiegos wrazego statku, to nie wystarczy po prostu wziac konsoli polecen i wydac mu odpowiednie rozkazy ? Bo przeczytalem, ze trzeba wysiasc ze swojego statku, wsiasc do tego opuszczonego, tak jakby go uruchomic i wrocic do swojego poprzedniego ?

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
Dwa sposoby:
1. Gdy gość wyskakuje to podlatujesz do statku - wysiadasz - podlatujesz do około 50 metrów - namierzasz go - i w menu masz opcje przejmij
2. Kupujesz u piratów specjale urządzenie dzięki któremu nie musisz wysiadac tylko przejmujesz statek zdalnie - ale urządzonko to jest nielegalne...
1. Gdy gość wyskakuje to podlatujesz do statku - wysiadasz - podlatujesz do około 50 metrów - namierzasz go - i w menu masz opcje przejmij
2. Kupujesz u piratów specjale urządzenie dzięki któremu nie musisz wysiadac tylko przejmujesz statek zdalnie - ale urządzonko to jest nielegalne...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
nielegalne, co cechuje sie tym, ze jak patrol sektorowy cie namierzy, to od razu stajesz sie czerwona kropka na radarach floty sektorowej ?
. Eh dziwne -_-. To urzadzenie powinno ulatwic gre i byc legalne ! Nie no spoko, jak tak autorzy zrobili, to trza sie podporzadkowac, moze to i lepsze. Choc przyznaje, ze w X2 bylo to wygodniejsze rozwiazanie, ze nie trzeba bylo opuszczac statku, by go przejac ...

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Jak już jesteśmy przy piratach, czy komuś zdarzyło się już przeżyć spotkanie z bombą? Ponoć kto do stacji pirackich dokuje ten nieźle ryzykuje
.
A drugie pytanko, czy obecność na pokładzie skanera ładunku bez posiadanej licencji policyjnej także czyni z nas wroga publicznego nr1 w sektorach cywilizowanych? Bo przypadkiem zakupiłem to ustrojstwo i żeby się go pozbyć chyba przerzucę sobie na skafander, to może patrole nie wykryją.

A drugie pytanko, czy obecność na pokładzie skanera ładunku bez posiadanej licencji policyjnej także czyni z nas wroga publicznego nr1 w sektorach cywilizowanych? Bo przypadkiem zakupiłem to ustrojstwo i żeby się go pozbyć chyba przerzucę sobie na skafander, to może patrole nie wykryją.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
-
Sauron nie chce sie wymadrzac ale dokladnie jest zapis w instrukcji na str. 88 Skaner ładunku.LongOne wrote:Sau --> Masz na myśli "miny miażdżące"? Jeśli tak, to powiem, że spotkałem, nie przeżyłem. Wykrywa je tylko Shift+T.
Skaner ładunku mam, licencji nie mam - jeszcze się nikt nie przyczepił...

Pozdrawiam
MAX
-
Tyle że aby kupić Novę to musisz mieć całkiem sporą rangę u Argonów, a na to trzeba dłuuuugo pracowaćRAFIO wrote:Naprawa takiego statku będzie bardziej kosztowna, niż kupno nowego.
A ja dopiero co zaczołem grać, i właśnie handluje.

MiG13 wrote:Najlepiej na autopilocie zasuwac/quote]
Mi się kiedyś autopilot wpieprzył prosto w asteroidę kiedy spokojnie leciałem sobie do stacji, więc teraz mu nie wierzę i jak za blisko podlatuje to go wyłączam i sam okrążam asteroidy
Oberawać można tylko za skanowanie bez licencji (normalnie w okienku informacji o statku widzimy tylko bronie jakie ma, żeby przeskanować musimy wybrać odpowiednią pozycję z menu statku) a nie za samo posiadanie skaneraSauron11 wrote: A drugie pytanko, czy obecność na pokładzie skanera ładunku bez posiadanej licencji policyjnej także czyni z nas wroga publicznego nr1 w sektorach cywilizowanych? Bo przypadkiem zakupiłem to ustrojstwo i żeby się go pozbyć chyba przerzucę sobie na skafander, to może patrole nie wykryją.
-
zapomniał bym w gre udało mi się obejrzeć budowę nowej stacji opisuję:
Leci se galeon przez Fahrnam's Legend to ja go sru skanuje a tu 1xfabryka wież laserowych a że ciekawość wzięła góre to lece za galeonem i go w przy okazji pilnuje przed piralami wreście dolaciał do celu i naglę pjawiła się przedemną fabryka wież laserowych. Ciekawe czy ktoś jeszcze miał okazję obejrzeć coś takiego. I rzeczywiście (wszech)świat żyje.
A z TL ostatnio się prawie zdezyłem Lece sobie do wrót... jest pareset metrów od nich (dobrze że z boku...) i nagle przede mną pojawia się ściana... Albatros sobie wyskoczył Jakos go ominąłem na szczęscie...
Miałem to samo. Lecę sobie do bramy a tu SRUUUU... szalony Mamut. Mało zawału nie dostałem.
-
To teraz dla odmiany inny problem. Obecnie latam sobie w osłonie kilku statków (ok 4), niemniej dość często zdzrza się, że w przypadku gdy chcę zadokować na jakiejś stacji moje statki radośnie rozbijają się o siebie. Muszę wiec ręcznie zatrzymać całą kompanię a pozniej dokować, co bywa irytujące.
Może jakieś sugestie co do rozwiązania tego problemu
Może jakieś sugestie co do rozwiązania tego problemu