[X3] Problem odnosnie sterowania. // OT

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

TYSIĘCY, to raczej na pewno nie będzie, ale spory ruch na forum gwarantowany :).
Na razie wszyscy niecierpliwie czekają....ja dla przykładu nawet w demo nie grałem, tylko odpaliłem co by kompa sprawdzić ,żeby sobie zabawy nie psuć :D [/img]
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

MikeS wrote:Poczekamy na X3, a wtedy będą ich TYSIĄCE (oby :)) i bez podziału forum na sekcje się nie obejdzie.
Z tego co mi powiedział Apoch, czy jak mu tam, o podforach możemy zacząć myślec gdy będzie nas 4500 osób, i około 60 będzie aktywnych ;)

Przy takiej popularności P2P i pochodznych w naszym kraju szanse są nie duże, chociaż coraz więcej osób decyduje się na kupno orginałów ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Z tego co mi powiedział Apoch, czy jak mu tam, o podforach możemy zacząć myślec gdy będzie nas 4500 osób, i około 60 będzie aktywnych ;)
Oczywiście żartował, albo się nie zna :P . Liczba osób nie ma wpływu na tę decyzję. Podfora będą gdy wszyscy moderatorzy będą zgodni co do tego, że takowe są potrzebne i razem wystąpia o nie do Ego :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ale wszyscy moderatorzy, czy wszyscy rzeczywiści moderatorzy?

A teraz ostre słowa dotyczące nowego regulaminu. Moderatorze, czytaj to z zamkniętymi oczami!
Spoiler
Show
Niedobrze mi się robi gdy czytam ten "nowy regulamin". Czemu? Bo to jest regulamin w stylu polskiego rządu. Tak, tak! To w naszym pięknym sejmie wymyślono, że najlepszym ograniczeniem piractwa będzie zdelegalizowanie nagrywarek płyt, i nagranych nimi nośników! Tam jednak popukano się wkońcu w czoło, i zrezygnowano z tego.
A ilu tera nas postuje na forum? Około 10 osób? Off-topice umożliwiały utrzymanie zainteresowania ludzi forum! Zawsze było o czym porozmawiać. Ktoś może powiedzieć "Jak ci się nie podoba to możesz sobie iść". Niestety, nie mogę. To już nie jest forum. To rodzina, prawie każdy się tu zna, lubi, i przywiązał się do tego miejsca, tutaj może porozmawiać. A takie ruchy są tylko wbijaniem kołków w naszą społeczność.

To tyle dziękuję za uwagę.
Lifter

Post by Lifter »

RAFIO co to znaczy "przy takiej popularnosci P2P...etc"
to jak ktos ma pirata to nie moze byc uczestnikiem dyskusji na tym forum? :o
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Lifter: A masz pirata? Oczywiście że może, witamy wsyztkich, legalny i nie legalnych :D

A teraz przeczytaj sobie regulamin ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Lol Lifter to pytanie mnie rozbroilo :d :lol:

Ponoc juz rejestracja jest niewymagana, ale nawet jak masz pirata, to nie przyznawaj sie do tego ...... Eh ...

A co do uzytkownikow, to eh chcialoby sie, ale tysiac uzytkownikow AKTYWNYCH! to jest tutaj po prostu niemozliwe. ...
A co do tych podfor, to wg mnie powinny byc. Jakis podzial na "hyde park", pytania dotyczace gry, powiedzmy dyskusje na temat gry (czyli ulubione statki, bronie itp) i podforum pytanie do ....
Nawet jak tak malo jest na aktywnych, to jednak porzadek bylby wiekszy niz jest teraz :/.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani_Hc wrote:
Ponoc juz rejestracja jest niewymagana, ale nawet jak masz pirata, to nie przyznawaj sie do tego ...... Eh ...
Rejetracja jest wymagana tylko w przypadku wątpliwości co do legalności użytkownika, na życzenie admina, lub moderatora ;)
Mani_Hc wrote: A co do uzytkownikow, to eh chcialoby sie, ale tysiac uzytkownikow AKTYWNYCH! to jest tutaj po prostu niemozliwe. ...
Nikt nie mówił o tysiącu userów :D
Mani_Hc wrote: A co do tych podfor, to wg mnie powinny byc.
Gdyby przeszło to mielibyśmy tylko normalne forum do rozmów o grze, forum o problemach technicznych, i forum off-topiczne.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Nio i bylby porzadek. A i tak nie wierze, ze offtopy nie pojawialyby sie we wszystkich podforach, jest to niemozliwe tutaj :P.
Poczekamy na X3, a wtedy będą ich TYSIĄCE (oby ) i bez podziału forum na sekcje się nie obejdzie.
eh
Lifter

Post by Lifter »

RAFIO dlaczego Cie rozbroilo ;) nie mam pirata, X3 nie jest moje tylko kolegi, przywiozl sobie z UK ale u niego ma 10klatek/sek :D pisalem o tym juz gdzies zreszta.

Jak czytam dyskusje o tym kto ma kopie legalna lub nie i ciagnace sie na kilometry topiki o tym to mnie skreca ze smiechu, zaczyna sie od pytania czy masz legalna gre, a konczy na podwazaniu legalnosci windowsa i calego softu jaki ten ktos uzywa ;) Nie wspomne o cwaniackich odpowiedziach na proste w sumie pytania w stylu: zajrzyj sobie do instrukcji tam masz napisane, a jak nie masz instrukcji to nie bede z toba gadal bo masz pirata...LOL

W kazdym razie, przejrzalem ten regulamin i punkt o tym, ze admin ma prawo zazadac klucza jest wg mnie absurdalny :D

Ktos zapomnial najwyrazniej o prawach kupujacego i ogolnie przyjetych normach obowiazujacych na forach, a jak egosoft chce wprowadzc "restrykcje" na swoim forum, to niech rejestracja odbywa sie po podaniu adminowi oryginalnego klucza i problem z baski :) zreszta...szkoda kruszyc o to kopie..jak dla mnie EOT w tym temacie.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Lifter wrote:RAFIO dlaczego Cie rozbroilo ;)
Nie RAFIO, tylko Mani_Hc ;D

To może masz jakiś inny, lepszy pomysł na sprawdzanie orginalności gry?

A key do rejetracji nie jest wymagany, by umożliwić ludziom zainteresowanym zakupem gry wejście na forum i popytanie się ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio wystarczy mnie nazywac Mani :P. Taki mam wszedzie nick, ale tu byl juz zajety :/.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wiem, na XuDb też masz nick Mani ;)
Ankuz
x3

Post by Ankuz »

RAFIO wrote: Rejetracja jest wymagana tylko w przypadku wątpliwości co do legalności użytkownika, na życzenie admina, lub moderatora ;)
(...)
Gdyby przeszło to mielibyśmy tylko normalne forum do rozmów o grze, forum o problemach technicznych, i forum off-topiczne.
Czy to oznacza, ze obecnie aby trzymac odpowiedz na pytanie juz nie trzeba miec znaczka pod nickiem? :D. Natomiast co do dzialow na forum, oczywiscie taki podzial powinien byc. Skoro przy okazji poruszony zostal temat legalnosci gry to jako user posiadajacy legalna kopie uwazam, ze powinienem miec takie same prawa jak anglik, niemiec czy inny francuz. To, ze polakow na forum jest mniej, nie stanowi tlumaczenia. Za swoja kopie gry zaplacilm tyle samo wiec?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Więc niestety tych freancuzów, anglików, niemców i włochów jest przynajmniej 4 więcej niż nas, więc egosoft traktuje nas jak klientów z "dolnej półki*".

*Premier angli 36 roku określił tak czechow ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Więc niestety tych freancuzów, anglików, niemców i włochów jest przynajmniej 4 więcej niż nas, więc egosoft traktuje nas jak klientów z "dolnej półki*".

*Premier angli 36 roku określił tak czechow ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Lifter wrote:Jak czytam dyskusje o tym kto ma kopie legalna lub nie i ciagnace sie na kilometry topiki o tym to mnie skreca ze smiechu (...)
W kazdym razie, przejrzalem ten regulamin i punkt o tym, ze admin ma prawo zazadac klucza jest wg mnie absurdalny :D
Cóż, ten wątek jest już tak absurdalnie offtopiczny, że należałoby go zamknąć :wink: . Ale czytając powyższy cytat staram się zrozumieć, co robią tutaj osoby, które przeczytały regulamin i się z nim nie zgadzają. Fragment "umowa użytkownika forum" wyraźnie podaje zasady, których użytkownik piszący na forum zobowiązał się przestrzegać (pisanie na forum świadczy że zapoznałeś się z regulaminem i akceptujesz go, a jesli go nie akceptujesz - nie pisz na forum). Zasady te obowiązują od kilku lat i mnie z kolei rozwesela jak czytam, że nowy użytkownik ze stażem kilkunastu dni krytykuje sprawdzony w wielu sytuacjach regulamin, obowiązujący tu od prawie czterech lat. :wink:
RAFIO wrote:Ale wszyscy moderatorzy, czy wszyscy rzeczywiści moderatorzy?
Moderatorzy z forum polskiego. Ja jestem i zawsze byłem za dodatkowymi polskimi forami i juz raz starałem się je przeforsować. Żeby nie przesadzić chciałem tylko +1 forum off-topic. Cel prawie został osiągnięty, Egosoft zgodziło się już nawet przyznać nam dodatkowe fora pomocy technicznej i skryptowe :!: . Byłoby pięknie gdyby nie Gamer77 i klarix, którzy okazali całkowity brak poparcia, a na dokładkę skrytykowali pomysł nowych for dla Polski :headbang: , przez co Egosoft wycofało się i do dziś tłoczymy się na jednym forum i tak pewnie będzie juz do końca. Taka jest prawda panowie i panie; mi sie już nie chce o nic walczyć w tej sprawie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Brawo, pięknie! poprostu cudownie :/
Mani_
x2

Post by Mani_ »

krytykuje sprawdzony w wielu sytuacjach regulamin
Wiesz Sauron, ze takze nie sprawdzil sie w kilku przypadkach......
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:
RAFIO wrote:Ale wszyscy moderatorzy, czy wszyscy rzeczywiści moderatorzy?
Moderatorzy z forum polskiego. Ja jestem i zawsze byłem za dodatkowymi polskimi forami i juz raz starałem się je przeforsować. Żeby nie przesadzić chciałem tylko +1 forum off-topic. Cel prawie został osiągnięty, Egosoft zgodziło się już nawet przyznać nam dodatkowe fora pomocy technicznej i skryptowe :!: . Byłoby pięknie gdyby nie Gamer77 i klarix, którzy okazali całkowity brak poparcia, a na dokładkę skrytykowali pomysł nowych for dla Polski :headbang: , przez co Egosoft wycofało się i do dziś tłoczymy się na jednym forum i tak pewnie będzie juz do końca. Taka jest prawda panowie i panie; mi sie już nie chce o nic walczyć w tej sprawie.
Chodziło mi o to czy Klarix ma tu coś do gadania, bo przecież jest modem tylko na papierze ;). Pozatym Gamer. Rozumiem, X-Center, duże forum, mało czasu.

Sau:Nie chce ci się? Powiedział bym coś o reszcie modów, ale szkoda gadać. Wszyscy widzą potrzębe nowcyh for, poza dwoma modami którzy wpadają raz na miesiąc, pobawić się w moderkę, bo inaczej tego nie mogę nazwać. Klarix chociaż uczciwie zrezygnował.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”