Traders Tales - Mercenary - Kapitola 10

Moderator: DJ Die

plynak
x3tc

Post by plynak »

Zase ja :) Kdyz uz te nepremluvim k EN nazvum, muzu te alespon premluvit k omezeni privlastku shodneho? Bllodheartsky klan je fakt divne. Lepe by znelo Klan Bloodheart.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
George Wills
xr

Post by George Wills »

plynak wrote:Zase ja :) Kdyz uz te nepremluvim k EN nazvum, muzu te alespon premluvit k omezeni privlastku shodneho? Bllodheartsky klan je fakt divne. Lepe by znelo Klan Bloodheart.
Jelikož už víc jak 15 roků nechodím do školy, netuším co znamenají sprosté slova jako přívlastek shodný. Ale matně si pamatuju, že podobně sprostě na mě mluvila i profesorka češtiny a ani tehdy jsem ji nerozuměl :D
Češtin prostě není a nikdy nebyl můj kobyla :roll:

Ale spravil jsem to, když tvrdíš, že to tak nebylo správně :wink:
Godvood
x4

Post by Godvood »

Ne ze by to nebylo spravne, jen to Plynakovi prilis pripomina cestinu. A tu on tuze nerad :P .
Torgen
x3

Post by Torgen »

Tak a jedeme dál, dneska sem se rozhod pro dvě kapitolky najednou.
To aby si mě nemohl jak rád používáš "dohnat" :D . Krom toho opět sem pročetl co už bylo u této kapitolky opraveno a říkám si tady už nemáš chlapče co dělat, tak uvidíme :oops: .

Tor tvrdě stáhl loď do kruhu, klouby už měl bílé od stisku ovladače.. - tak člověk míní, osud mění :D a už tu vidím první záškobrt, a sice slovíčko do "kruhu" mi nějak nepasuje do mého pilotního repertoáru. Co třeba:
Tor tvrdě stáhl loď do zatáčky, klouby už měl bílé od stisku ovladače.

Jemným ovládáním trysek a Tor se usadil za Bayamona. - tak tady máme zase trošku kostrbaté tvary, co třeba:
Jemným ovládáním trysek se Tor usadil za Bayamona.

Opakované dávky redukovaly štíty piráta i přes jeho snahu o úhybné manévry. - nevim ve spojení s "redukovaly" bych tam ještě šoupnul nějaké slovo, ale spíš bych to nahradil úplně, co třeba:
Opakované dávky pomalu připravovaly piráta o štíty i přes jeho snahu o úhybné manévry.

"zajímalo by mě, proč utekl tak rychle." Přemýšlel nahlas Tor.
"Zajímalo by mě, proč utekl tak rychle." Přemýšlel nahlas Tor.

...a vystavil se tak ničivé síle silnějších zbraní Bayamona. - "síla silnějšího" se mě moc osobně nelíbí, co třeba:
...a vystavil se tak ničivé palbě silnějších zbraní Bayamona.

Jasně si uvědomoval, že stačí, aby udělal párkrát chybu, a jeho vlastní loď bude zničena. Nyní si bolestivě uvědomil, že jeho skafandr pořád visí vzadu ve skříňce, takže katapultovat se není možnost, jak přežít explozi. - takže dvě stejné slůvka a taky konec mi přijde poněkud nesrozumitelný, tak co třeba:
Snažil se nepřipouštět si fakt, že stačí, aby udělal párkrát chybu, a jeho vlastní loď bude zničena. Nyní si také s nepříjemným pocitem uvědomil, že jeho skafandr pořád visí vzadu ve skříňce, a tím ztratil jedinou možnost se katapultovat a zachránit se tak před případnou explozí.

"Tore, docela mě překvapuje, že mi voláš ty." Poznamenal Caran. - tady bych si dovolil zase trošku poupravit slovosled:
"Tore, docela mě překvapuje, že ty voláš ." Poznamenal Caran.

"To už mi řekli kolegové. Řekneš mi co se přihodilo?" - tak stejné "řekneš", "řekli" a taky ti kolegové mi tam nějak nesedí. Né, že by to byla chyba, jen mi to zní divně.Co třeba :
"To už vím. Řekneš mi co se přihodilo?"

Caran chvíli čekal a sledoval Torův výraz v monitoru....
Caran chvíli čekal a sledoval Torův výraz na monitoru...

Jeho loď byla dostatečně malá, aby ji brána přijala i v této rychlosti. Jakmile vylétl z brány na druhé straně,.... - aby se neopakovalo slovíčko "brána", tak podruhé bych ji vypustil, i bez něho je to myslím plně srozumitelné:
Jeho loď byla dostatečně malá, aby ji brána přijala i v této rychlosti. Jakmile vylétl na druhé straně,....

Byla značně upravená v dílnách AIC, které patřily zbývající čtyři. - pokud je to myšleno tak, že ty ostatní čtyři patří těm dílnám, pak by to mělo myslím být:
Byla značně upravená v dílnách AIC, kterým patřily zbývající čtyři.

Tor ještě víc zpomalil a natočil loď na venkovní vrata stanice právě ve chvíli, kdy se začaly otevírat a rozsvítily se zelené přistávací navigační světla. - zase žádná chyba, jen otočil, natočil atd. používááš docela často, tak mě napadlo jen pro různorodost textu třeba:
Tor ještě víc zpomalil a nasměroval loď na venkovní vrata stanice právě ve chvíli, kdy se začaly otevírat a rozsvítily se zelené přistávací navigační světla.

Sotva vystoupil z lodi, potkal Carana. tak tohle je podle mě zase trošku nešikovné slovíčko, skoro to vyznívá jako že se potkali náhodou, tak co třeba:
Sotva vystoupil z lodi, narazil na Carana.

Caran se okamžitě otočil a odkráčel ke své lodi. - ten samý případ co před tím, vyznívá to jako by byl Caran na procházce a měl spoustu času.
Caran se okamžitě otočil a zamířil ke své lodi.

Přistávací svorky se uvolnily a jemné křivky klouzaly vpřed. - tady bych se přikláněl opět k verzi pro méně vnímavé jako sem já :D :
Přistávací svorky se uvolnily a loď jemných křivek klouzala vpřed.

S touto lodí si v AIC taky pohráli a dostali z ní o patnáct procent vyšší rychlost oproti sériově vyráběným lodím. - stejné slůvko "lodí" a "lodím" bych nahradil:
S touto lodí si v AIC taky pohráli a dostali z ní o patnáct procent vyšší rychlost oproti sériově vyráběným kusům.

U desítky všechno. Už toho moc nezbívá, ale stejně mám pocit, že kapitolku od kapitolky jsem na tebe čím dál přísnější, tak to včechno ber fakt s rezervou a zabívej se tím co ti fakt připadá podstatné.

EDIT: U desítky všechno. Už toho moc nezbývá, ale stejně mám pocit, že kapitolku od kapitolky jsem na tebe čím dál přísnější, tak to včechno ber fakt s rezervou a zabývej se tím co ti fakt připadá podstatné.

Tak schválně tu nechám i ty svoje dva "výtvory" na které mě upozornil GiordannoG níže. Většinou to po sobě pozorně pročítám a několikrát opravuju, ale včera jsem byl tak rád, že jsem udělal dvě kapitolky, že na závěr jsem se už nějak nesoustředil. :oops:
Last edited by Torgen on Tue, 10. Oct 06, 12:51, edited 1 time in total.
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Kdyz uz jsme u tech korekci Torgene tak nezb"ý"vá a zab"ý"vej se... Neber to ale nijak osobne, jen tak pro poradek... :wink:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
Torgen
x3

Post by Torgen »

GiordannoG wrote:Kdyz uz jsme u tech korekci Torgene tak nezb"ý"vá a zab"ý"vej se... Neber to ale nijak osobne, jen tak pro poradek... :wink:
No co dodat, na to neexistuje žádná výmluva ani odpověď. Zkrátka jsem jelito :oops: :D :D
George Wills
xr

Post by George Wills »

No já jsem snad víceméně přijal všechno, co Torgen navrhnul. Nic jsem nezkritizoval. Copak takhle má vypadat diskuze? Příště se musím polepšit, být tvrdší a alespoň s něčím zásadně nesouhlasit :D

Just joke, díky za pomoc :wink:
Moonman
x3

Post by Moonman »

No musím přiznat že se Torgen do toho pustil opravdu s vervou. Nicméně jestli to tak půjde dál tak se překladu dalších kapitol asi nedočkáme :D

Return to “Česky / Czech X-Forum”