ale chyba myśliwca klasy 10 raczej nie
Anubisa dostawało się przed ostatnią misją (mozna go było też kupić za grosze misje wcześniej

i to był na pewno myśliwiec klasy 6
vide link: http://www.battleclinic.com/freelancer/ ... nubis.html
Myśliwców klasy 10 (czyli tej najsliniejszej) było chyba tylko 3
EAGLE - "cywilny" do kupienia w jakimś freeporcie - trzeba było się nieźle napocić żeby się tam dostać - trzeba było lecieć przez pirackie sektory chronione m.in przez następne 10 tki:
TITAN - piracki "M10" do kupienia u piratów ale nie japońskich (corsairs)
SABRE - piracki "M10" do kupienia u piratów ale też nie japońskich(red hessians)
Tak to wygląda.
Generalnie dąże do tego co napisałem wcześniej, zanim się dochrapałem 10-tki i znalazłem właściwe sektory to minął szmat czasu (przynajmniej połowa fabuły albo dłużej)
Emocjonujących przeszukiwań pól minowych, cmentarzysk okrętów, znalezionych przypadkiem "planet małp", sektorów obcych, podlatywań pod korony słońca celem zdobycia cennych broni była masa.
A motywacja do dalszej gry była bo latając ANUBISEM dostawałem konkretne cięgi od piratów latających w/w TITANAMI i SABRE'ami. Poza tym w ładowni czekały znalezione przypadkiem bronie kl. 10 które koniecznie chciałem wypróbować. Słowem po skończeniu fabuły panem świata na pewno nie byłem.
A w DS1 ? Na długo przed ostatnimi upgrade już mało kto mógł mi podskoczyć! A po skończeniu fabuły poszukiwać kryształów mi się nie chciało....
zdjęcia swojego DS1 niestety nie mam, trzeba by giere zainstalować i savy wczytać... Może kiedyś....

Ale ten twój całkiem ładny