Mani co Ty głupoty gadasz, chyba dzisiaj za dużo wypiłeś... Co jakie 2-3 lata next-geny wychodzą, Ty wiesz co za dyrdymały opowiadasz?
Krótka historia PS'a i X'a(obok Wii najpopularniejszych konsol aktualnej generacji):
- 1994 PSX
- 2000 PS2
- 2006 PS3
- 2001 XBOX
- 2005 XBOX360
Tylko X trochę ma mniejszy rozrzut, ale to i tak podpada pod 4 lata już...

A więc pokaż mi tutaj 2-3 lata, co? Średni okres pojawienia się nowych konsol next-genowych to 4 do 6 lat, a z tego co można ostatnio wyczytać to następna generację teraz może się okazać nawet później!
A także wybacz, ale zauważyłem że zatwardziały z Ciebie pecetowiec, w ogóle mało elastyczny

Ja sam od zawsze na piecu bytuję i uwielbiam wiele gier, które na niego wychodzą, jednak sprzęt mój aktualnie nie jest demonem prędkości. O wiele bardziej opłaci się wydać kasę na x360(którego planuję zakup), niż ładować się w ponowny upgrade kompa. A takowy upgrade byłby potrzebny jeżeli planowałbym pograć w Mass Effect i Fallout 3, a na tych grach mi bardzo zależy, a w mass'a już można pograć płynnie na x'u, a Fallout niedługo wyjdzie i będzie tak samo grywalny na X'ie. A na piecu nawet super kompie są problemy, zacięcia i inne problemy. W produkcjach na konsole ZAZWYCZAJ takie problemy nie występują i są one marginalne, a na komputerach to norma, szczególnie przy słabym sprzęcie.
A jak kupi się konsolę, to komp nadal będzie stał tam gdzie stoi, więc niczego nie tracę kupując konsolę, a zostawiając kompa do netu i gier pecetowych, które pójdą
I swoją drogą za 1 000 PLN ja sam mogę kupić od kumpla X360, praktycznie nieużywaną, bo chłopina kupiła konsolę ale czasu nie miała na grę, a zagrywa się aktualnie w WoW'a. Wraz z nią 4 oryginalne gierki test drive unlimited, kameo, obliviona i halo 3. Nienajgorsza oferta, a teraz policz sobie ile byś musiał wydać aby zagrać w te tytuły na PC i ile by Ciebie także te tytuły kosztowały, co? :>
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B

Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277

Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ

Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz