Steam i nie tylko - promocje, dyskusje i komentarze

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

bufi
x4

Post by bufi »

Sauron11 wrote:
bufi wrote:(...)po trzecie wydalem kupe forsy na Rebirtha i nic juz do konca roku nie kupuje :)
Sprawdź, może działa opcja zwrotu gry bez podania przyczyny, byłaby kasa na inne, a do grudnia zarobisz nowe miedziaki :).
No jakbym wzial ze steama, to tak, mozna oddac. Ale wzialem z EgoShopu, soundtrack sciagniety, klucz aktywowany. Marne szanse na oddanie, a po drugie po co oddawac? :)
Mnie X-Comy nigdy nie pociągały, najpierw bardzo pożądałem pierwszej gry z serii, a jak zacząłem grać, okazała się zbyt trudna i zraziłem się na dłuugie lata. Chyba najbardziej do mechaniki rozgrywki bo była specyficzna...
Ten nowy Xcom jest całkiem fajny(ten strategiczny, nie 'szczelanka') w polowie listopada ma wyjsc nowy, duzy DLC. Szkoda tylko, ze w czasie premiery Rebirtha :/
P.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

The Bureau to zwykla sztampowa strzelanka w stylu "kryj sie i celuj, a jak dostaniesz to ssij palucha bo energia wraca sama." Typowa konsolowka jakich na peczki.

Gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=AI6MSaI9-DI
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Godny nastepca tego prawdziwego Fallouta, nadchodzi. Wastelands 2, tworzony przez tworcow oryginalnego Fallouta. Projekt, ktory rozpedzil sie dzieki kickstarterowi.

Jus sa pierwsze wrazenia z gamescomu. Jak dla mnie bedzie to rolpej roku, wraz z olbrzymim zyjacym swiatem dochodzi tekstu, duuzo tekstu. Wszystko jak w Falloucie normalnie :)

http://www.gram.pl/artykul/2013/08/25/w ... enia.shtml
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A nie słyszeliście może o jakiejś promocji na Skyrim: Dawnguard? Teraz DLC kosztuje tyle co podstawka (ok 60zł), a to przesada, bo grania jest wszak znacznie mniej :(.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Wow, faktycznie podrozalo niezle. Pamietam ze za Dawnguard + Hearthfire zaplacilem cos kolo 55 zl razem
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ale masz pewnie na myśli wersję angielską bez polskiej wersji?
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Trafiłem przypadkiem w Empiku Zew Prypeci za 35 zł. Po kilku dniach intensywnego grania mogę już conieco napisać. Gierka fajna, daje sporo radości i nie wywala się do pulpitu :). Przy rozdziałce Full HD, poziomach tekstur/grafiki ok. 80%, przycina się tylko trochę podczas biegu, najbardziej podczas opadów deszczu z piorunami, potrafi średnio 2-3 razy na sesję zaciąć się na 30-40 sek, albo wywalić skaszaniony obraz (także w menu, ekran ładowania itp), ale o dziwo po chwili gra się naprawia i nie wywalając do pulpitu dalej chodzi ok. Czyli optymalizacja i stabilność faktycznie sporo lepsza niż Czyste Niebo i lepsza niż Cień Czarnobyla. Sama gierka ma parę fajnych patentów, szczególnie podoba mi się zamawianie specjalistycznego sprzętu u wybranej postaci (pierwsze co zamówiłem to SWD "Ryś" :) ), zdobywanie narzędzi, ciekawe questy i samo ukształtowanie terenu - pieczary, tunele, rozpadliny, w które można wpaść spacerując gdzieś po powierzchni. Ciekawe jest też nastawienie na handel głównie artefaktami i amunicją i fakt, że kupiec nie kupuje zdobycznej broni, jeśli jest zbyt uszkodzona, a po jej naprawie i sprzedaży, koszt naprawy zwraca się tylko nieznacznie. Wprowadza to fajny wątek handlowy i zmusza do przebieżki w poszukiwaniu świecidełek :).
bufi
x4

Post by bufi »

Dziwne, ze na sprzecie ktory masz w podpisie cokolwiek przycina, na gierce z roku 2010 :) Moze jednak 8GB RAM to malo? Dla mnie i tak najlepsza czesc to Cien Czarnobyla. Moze nie az tak dopracowana i wiele bugow na poczatku, ale żadna nie dorownuje klimatowi, nawet Metro2033 i ten nowszy.

ps. Wlasnie tez zmieniam kompa na potrzeby X Rebirth, ale profilaktycznie wziałem 16GB zeby nic sie nie cieło.

P.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jednak stawiam raczej na wciąż niedoskonałą optymalizację Stalkerów. Na moim sprzęcie gry takie jak Skyrim czy Borderlands2 chodzą w natywnej rozdziałce i ultra detalach superpłynnie, a w Stalkerach od razu schodzę poniżej max ustawień jak widzę co się dzieje na ekranie :). Druga sprawa, to Stalkerowa grafika sama w sobie jest surowa, niezbyt malownicza (puste krajobrazy, gołe łąki, jakieś strzępki trawy na płaskim polu, a tekstury brzydkie (choćby strącone dopiero co helikoptery z fabuły Zewu Prypeci nie miały szans zardzewieć czy inaczej "zepsuć się" od promieniowania, a ich tekstury są pasqdne), tym bardziej te przycięcia są niezrozumiałe, szczególnie że to już 3 gra z serii ponoć na podobnym silniku. Staram się jednak tego nie dostrzegać i sqpić na innych walorach :).
A co Zew ma wspólnego z Cieniem - myślę że ambientowe dźwięki, muzyka jest tak samo klimatyczna, a jako całość gra wydaje się być udanym następcą. Czyste Niebo na tym tle moim zdaniem nie powinno się w ogóle narodzić :).

Btw. jaki pełny konfig zamierzasz zanabyć?
bufi
x4

Post by bufi »

Sauron11 wrote: A co Zew ma wspólnego z Cieniem - myślę że ambientowe dźwięki, muzyka jest tak samo klimatyczna,
Brakuje mi tam klimatu Czernobylskiego :)
a jako całość gra wydaje się być udanym następcą.
Taki powinien byc pierwszy Stalker :)
Czyste Niebo na tym tle moim zdaniem nie powinno się w ogóle narodzić :).
Taki chyba nieudany eksperyment moim zdaniem.
Btw. jaki pełny konfig zamierzasz zanabyć?
Pełny nie. Zmieniam tylko mobo, procka i RAM. reszta zostaje.

Na tę chwile mam cos takiego:
i5-3470 3.2 GHz
16GB 1600MHz
3x dyski na SATA2 razem jakies 4TB
Radosława 5750 1 GB (staruszek juz).
No i pada X360 ale juz choruje na tego nowego z Xbox One.
Moja natywna rozdzielczosc 1920x1080 na 37 calach na przeciwko fotela ;)

Na szybko w grach, z akcją stabilne 60-50 fps np w Aliens: Colonial marines na full detal w DX11. F1 2010 na full detalach tez 50-60 fps. No i da sie w miare sensownie grac w GTAIV. (mam wlaczony VSync gdzie tylko sie da) Ogolnie w grach szału nie ma.(musze jeszcze strategie potestowac) Grafika juz nie daje rady. Ale w pracy z Windowsem roznice czuc kolosalna. Wczesniej mialem E8200 i 4 GB ramu.

P.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Faktycznie w tym zestawie grafika wygląda jak z poprzedniej epoki (porównanie do GF 8800 GTX :) ). Nie chcesz dozbierać na jakiegoś Kepplera? Z czystym sumieniem polecam Asusowego GTX 660 Ti 2GB, od którego zasadniczo zaczyna być "ciekawie" na tej liście kart :). Do Twego konfigu jak znalazł. A 900-1000 zł. na dziś dzień to o 500 zeta mniej jak wtedy gdy ja kupowałem :oops: .
bufi
x4

Post by bufi »

Sauron11 wrote:[...]Nie chcesz dozbierać na jakiegoś Kepplera? Z czystym sumieniem polecam Asusowego GTX 660 Ti 2GB, od którego zasadniczo zaczyna być "ciekawie" na tej liście kart :). Do Twego konfigu jak znalazł.
Taa, myslalem o nim, ale narazie mnie nie stac na kolejny wydatek.
Poza tym, bym musial razem z kartą wymienić zasilacz(obecnie 400W).
Jak zacznie brakowac fpsow (ponizej 40) to zaczne sie martwic :)
Najblizsza data apgrejdu to premiera nowego Thiefa :) A i ceny jeszcze spadna do tego momentu.

P.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Stalker 2 niestety upadl, ale czesc ekipy zaczela prace nad nowa gra - Survarium. Sa juz pierwsze materiały.

http://www.cdaction.pl/news-35133/konkr ... wideo.html

Przyznam, ze wyglada dosyc znajomo to wszystko :)
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Filmik obejrzałem ale nie wiem czym ma być ta gra, shooterem w klimatach stalkera? Jakoś biednie na razie się prezentuje, nie ma nic szczególnego, co by przyciągało akurat do niej. Nawet potworków nie ma... A lokacje faktycznie znajome, cerkiew, hale magazynowe itp. Wg mnie grafikę stalkerową też przydałoby się nieco odmłodzić, unowocześnić, bo nie przystaje już do dzisiejszych standardów.

Btw. bufi: do tego konfiga z Asusem GTX 660 Ti wystarcza zasilacz 500 W, czyli jakieś 200 zł. Ale jeśli możesz poczekać, to pewnie że lepiej :).
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Po obejrzeniu trailera Watch Dogs widzi mi się, że będzie hicior.
Tryb multi też wygląda obiecująco, choć na razie brak trybu coop, a tylko wzajemne hackowanie i gonitwa / rozwałka. Ale jest klimatycznie i realistycznie...
Tylko gdzieś zgubiłem fabułę, a może jej nie ma?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

27lis-3gru trwa jesienna wyprzedaz, spore promocje.
We want the Boron back!
SourVenom
x3tc

Post by SourVenom »

Może trochę nie na temat - szukam was i szukam na Steam i coś za dużo tych wyników. Może po prostu dodajcie mnie do znajomych.

[ external image ] <---- click
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Zaproszenie wysłane -> Mycha75
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Kumpel dal mi cynka, ze na muve.pl od kilku dni trwa gruba akcja. Mozliwe ze ostatniego dnia promocji, wszystkie tytuly jakie pojawily sie w poprzednich dniach pojawia sie naraz jednego dnia. Tak wlasnie bylo podczas wiosennej promocji.
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Po Świętach trzeba będzie się pozbyć niesprzedanego towaru, to pewnie będzie powtórka a ceny jeszcze niższe :).

Return to “Polskie / Polish Off Topic”