Offtopic-Space Simulations, 4X space strategy

Moderator: DJ Die

willypokorny
x4

Post by willypokorny »

tak ze SW teď bude vycházet Star Wars: The Force Unleashed 2, což bude asi hlavní bod mého zájmu, ale jestli to nebude na PC, tak to bude špatný :( BOY a BOE sem hrál, a musím říct, že mě to moc nebaví (stejně jako předělávat ty ceny stanic ;)) zkoušel sem zase trochu oprášit KOTOR 2, jenže kvůli řešení systému boje je to taky dost nuda. Moc nejsem na takové ty hry, kde uděláš 10 misí a konec :(
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

Uznavam, me taky ne :-D. Ze Star Wars me stve, ze neudelaj nejakej poradnej simulator, BOY a BOE nejsou spatny, ale jsou i lepsi veci, ktere by nejak mohli zmaknout.
nalim27
x4

Post by nalim27 »

Ahoj, jeste jsi furt nadseny z Distant Worlds? Kdyz tak napis par veci, co se nejvice zamlouvaji na DW
Mine rig - X4 ready :-) Windows 10 64b
CPU: AMD Ryzen 2700X (stock clocks 3.7GHz + 4.3GHz boost), 32GB DDR4 3200MHz CL14 RAM,
GPU: AMD Vega64 8 GB HBM, played on 2569x1440, Freesync2
SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2 PCI-ex

CPU before 1.7.2018: Intel Xeon E5450@3.6GHz, 8GB DDR2 800MHz RAM,
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

nalim27 wrote:Ahoj, jeste jsi furt nadseny z Distant Worlds? Kdyz tak napis par veci, co se nejvice zamlouvaji na DW
Jo, stále jsem z téhle hry nadšený... Je tu spousta věcí, to se nedá všechno sepsat, jsem línej... Musí ti stačit, že já, nadšenec do 4X space strategy, považuju tuhle hru za jednu z nejlepších v žánru... :wink:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

A máme tu další zajímavý projekt... http://www.starpointgemini.com/ ... :wink:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no jako odbornik na 4X muzes mi doporucit nejakou hru ve stylu jako byla Imperium Galactica? nebo aspon neco co ma takticky boj a nejaky vyzkum? tzn nemyslim treba GalCiv kde nemuzu ovladat bitvy
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Rosta
x3

Post by Rosta »

sins of a solar empire
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

rekl jsem takticky boj ne spamovani LR frigat :P nic proti ale sins je pro me jen nepovedena vykradacka :wink:
Rosta
x3

Post by Rosta »

no vzdyt v sins mas takticky boj a tou vykradackou jsem te nepochopil vzdyt ze vsech 4X co tu postnul giordanog (nic proti) tak ma nejlepsi grafiku a ovladatelnost

EDIT: alespon bysme mohli zahrat po netu spolu :) :wink:
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ne nemas takticky boj na tom ze spamujes LR fregaty neni nic taktickeho :lol: v podstate neni lod co by je porazila.....
no vykradacka no vem si treba Conquest: Frontier Wars z roku 2001 velka cast napadu co je v sins pochazi z tehle hry....
a o grafiku mi opravdu nejde :wink: jde mi o hratelnost a v tom sins opravdu pokulhavaji

no dat to nemuzeme protoze me to opravdu nebavi kdysi jsme to zkouseli ale to je proste jen o spamovani fregat a nic jineho nepotrebujes
Rosta
x3

Post by Rosta »

jake spamovani fregat?
kdyby se jenom spamovaly lode tak by me to nebavilo a na 100% by to nebavilo nikoho, nevim co myslis tim spamem protoze lode musis zkoumat a samozrejme ze ani lode ani stanice a ani vyzkum neni zdarma takze takzizovani je na miste
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ale jo ony se jen spamuji LR fregaty ktere maji vetsi dostrel nez vsechno ostatni a staci s nima litat dokolecka takze te ostatni lode nechyti kdyz tuhle "taktiku" zvladnes tak v podstate neni moznost s tim nejak bojovat jedine pouzivat to same lip...navic LR frigaty zase tak moc zkoumat nemusis
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

No tak zrovna Sins nejsou opravdu nic moc... Pro mě představují špičku žánru 4X space strategy série Space Empires, Galactic Civilizations a teď i Distant Worlds. Člověk musí brát v potaz, že se jedná o velmi komplexní strategie, kde je boj pouze jednou ze součástí, nikoliv základem hry. Pokud chce někdo vyspělé taktické bitvy, tak musí prostě jinam, viz. např Nexus aj. :wink: BTW: I když ve Sword of the Stars je zrovna boj celkem dobrej...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

mozna je jen jednou soucasti hry ale pro me taky dost dulezitou :wink: jinak SOTS mam tesim se na 2 ale to bude trvat 8)
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

DJ Die wrote:mozna je jen jednou soucasti hry ale pro me taky dost dulezitou :wink: jinak SOTS mam tesim se na 2 ale to bude trvat 8)
Jj, na dvojku se taky těším... :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ja jsem zvlast zvedavy na ty nove obri bitevni lode :wink:
jinak je neco podobneho jako SOTS co bys mohl doporucit? krome SEV to jsem hral dost 8)
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Nedávno vyšla hra Star Ruler, indie 4X realtime... Je to hodně zvláštní hra, od vydání na ní usilovně makají a vyšlo snad už dvacet patchů... Ale já jí nějak nemůžu přijít na chuť, http://starruler.blind-mind.com/ ... :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

jo na to jsem se uz dival zajimave ja se bojim ze kvalitni hry budou v budoucnu jedine indie.....
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Díky za typ kucí, SOTS mě docela zaujal. Nedáte mi radu jak v taktickém boji vybírat lodě, které chci poslat do bitvy? Strašně mě prudí když mi PC pošle do bitvy tanker nebo podobnou kocábku.
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

musis tam mit velitelskou lod ta ti pak umozni urcovat jake lode ve kterych vlnach chces posilat do boje

Return to “Česky / Czech X-Forum”