[X3 XTM] - mody/skrypty wersje PL - Update 26-04-2008

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani_Hc wrote:No to proszę bardzo. Jak napisał Sauron, piszcie do Egosoftu, piszcie do Topware. Najlepiej w takim tonie: Wy twórcy, dystrybutorzy, nie patrzcie na nas z góry! Zróbcie to i to dla nas! Nam się należy i bardzo nam się nie podoba, jak nas traktujecie! My jesteśmy wielkim narodem, potężnym, a jak tego nie zrobicie, na pewno damy sobie rady sami!
A Ego na to: "Powodzenia". I wracamy do punktu wyjścia :P
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Niestety to ja wsadziłem ten kij w mrowisko i teraz czytamy pretensje oto i o tamto , a może, nie miejmy złudzeń , nikt nam nie pomoże bo Nas porostu nadzwyczajnie olewają i Egosoft i TopWare . Myślę że znajdziemy tu kilku Fanów oddanych , tej grze. Sauronie pilnujesz tego forum i wiesz na pewno , kto dobrze posługuje się językiem Szekspira , jeżeli byś chciał to , byś skompletował DRUŻYNĘ B i mieli byśmy wszystko , nie wiem co zrobić , ale musimy się zorganizować i przebić ten mur obojętności. :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No to chłopaki: Stawiamy respozytorum, instalujemy svn, i do roboty ;)
sonen
x2

Post by sonen »

Sauronie, prowadź :!:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Kto żyw i język Szekspira ma opanowany na cacy, niech podpisuje i wysyła NDA do Egosoftu, od tego zacznijmy :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

HMM :gruebel: WIEDZIAŁEM ŻE TAK BĘDZIE , POLSKI POETA JUŻ O TYM PISAŁ '' ŻEBY ONI CHCIELI CHCIEĆ " Czuje się jak miałem 9 lat i kolega zabrał mi lizaka.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

W całej polskiej społeczności nie ma bodaj jednej osoby z poziomem 5+ (poza mną i Marcym), a ten poziom jest potrzebny by brać udział w tłumaczeniach. Jeśli ktoś z tłumaczy amatorów z naszego grona czuje chęć dołączenia do developerów i brania udziału w tłumaczeniach, no i uważa, że jest dość dobry, niech podpisuje NDA i wysyła do Egosoftu. NDA nie oznacza, że od razu zostanie się zaprzęgniętym do roboty, nie oznacza też jakiegoś zobowiązania do wykonania określonej pracy, jest to zabezpieczenie Egosoftu, że materiały poufne dot. choćby tłumaczeń specjalnych czy testowania, nie wyciekną do publiki zbyt wcześnie.
Racja, że do przerobienia XTM nie trzeba zgody Ego, więc i NDA niepotrzebne. Ale przydałoby się choćby w sytuacji gdy wypłynie jakiś projekt następcy X3. Ja nie będę wiecznie prowadził tłumaczeń :). Może ktoś inny dołączy i będzie miał dość chęci i zapału aby przejąć inicjatywę? :roll: .
Co się tyczy XTM, jeśli deady się uaktywni i pociągnie temat jako nadzorca i kontakt z twórcami moda, tak jak dotąd, to się zobaczy...
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Miód, cud i orzeszki :]

Tylko że tutaj też jest kwiatek. Samo wysłanie nda nie równa sie otrzymaniu uprawnień, bo Egosoft może je odrzucić, może ne miec miejsc, lub też może im brkować papieru toaletowego ( :lol: )
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Trzustka mnie pali jak czytam pierdoły ,co ma do nas Egosoft do POLAKÓW. Kurcze :headbang: Jedyny Rafio , tylko napisał i myślał o jakieś IDEI. RAFIO jesteś dla mnie GOŚCIEM i wierz mi w duchu bardzo Ci dziękuje za tłumaczenia modów. Tylko mi zostało napisać "CHCE CHCIEĆ" i życzę kolegom informatykom jeszcze trudniejszych zadań , jak w pomocy spolonizowania simsa. Jestem tak z zdesperowany , że jak bym wiedzial cosik o grzebaniu w bebechach plików , to bym to wszystko przepościł , przez TŁUMACZA INTERNETOWEGO. :) :gruebel: :gruebel:
Przynajmniej bym rozumiał co 3-ci wyraz i bym się cieszył z gry. Napisałem do Krzyska , ale niestety nie odpowiada.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Hę? Dziękuję za twe słowa, ale chyba się pomyliłeś. Ja nie tłumaczyłem modów (poza paroma), ja tworzyłem własne, no i prowadziłem xudb, i prowadzę bibliotękę skryptów (z której nikt nie chce kożystać :cry: ) ;)
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Ja korzystam z Twoich prac i udogodnień i wielu ludzi , oj dużo więcej ludzi , nisz Sobie myślisz. Pozdrawiam Ciebie i Kolegów związanych z Tobą. Koledzy piszcie na ten temat , tylko chyba nam ,
to zostało. :) :gruebel: :gruebel: :gruebel:
Sama strona z linkami to jest gratka , masz zacięcie i kochasz tą grę. Mimo wszystko zdejmuje przed Tobą czapkę i kłaniam się przed TOBĄ.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:(...)Tylko że tutaj też jest kwiatek. Samo wysłanie nda nie równa sie otrzymaniu uprawnień, bo Egosoft może je odrzucić(...)
Najlepsi w tej materii moga liczyć na przyspieszony tryb przyznawania uprawnień :) , rzecz jasna jeśli wystosuję o to specjalną petycję do Egosoftu i poręczę za delikwenta. Mogę to zrobić w sytuacji gdy jestem pewien człowieka i jego umiejętności 8) .
W tym trybie na mój wniosek Marcy dostał przyspieszoną szóstkę :) .
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

:headbang: :headbang: :headbang:
Po paru mailach widzę że w TopWare siedzi gość który jest skory Nam Fanom pomagać i o dziwo miejsce by się znalazło na ich serwerze dla prac Naszych autorów modów. Myślę że warto sie zgłaszać z propozycjami do nich i może nam pomogą. :) :) :)
Warto jednak pukać do drzwi , szkoda że nie znam języka bo napisał bym do Egosoftu i zobaczył co mają ludziska z Egosoftu do powiedzenia.
Jeżeli macie jakieś problemy związane z grą , warto się zgłosić do:
Piotr Strycharski TopWare Poland , chyba będzie mógł załatwić nie jedną sprawę , najważniejsze , że są gotowi pomagać.
Last edited by MARMUR243 on Mon, 6. Aug 07, 15:57, edited 2 times in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Na szczęście sprawa nie wygląda tak źle jak piszesz :) .
Odpowiedź dla Ciebie poszła na PM :) .
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

MARMUR243 wrote: Po paru mailach widzę że w TopWare siedzi gość który jest skory Nam Fanom pomagać i o dziwo miejsce by się znalazło na ich serwerze dla prac Naszych autorów modów. Myślę że warto sie zgłaszać z propozycjami do nich i może nam pomogą. :) :) :)
MARMUR243 wrote: Jeżeli macie jakieś problemy związane z grą , warto się zgłosić do:
Piotr Strycharski TopWare Poland , chyba będzie mógł załatwić nie jedną sprawę , najważniejsze , że są gotowi pomagać.
Jaki farciaż. Ja napisałem do nich o XuDB 2 tygodnie temu, a wciąż ani widu, ani słychu :evil: :evil:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Może nie zachowałeś odpowiedniej formy i treści ;). Skonsultuj się z MARMURem, może Ci powie jak pisać, żeby dostać odpowiedź ;)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:Może nie zachowałeś odpowiedniej formy i treści ;). Skonsultuj się z MARMURem, może Ci powie jak pisać, żeby dostać odpowiedź ;)
ahahahahaha bardzo śmieszne :doh:

EDIT: Jednak otrzymałem odpowiedź, lepiej późno niż wcale ;)
Tian_PL
x3

Post by Tian_PL »

31.MercenariesGuild-V2.81-17.09.2006_PL.spk - dodano 23.02.2007
Dodaje pełno nowych Gildii do których można się przyłączyć i rozpocząć nowe życie
Zainstalowalem... gdzie znajde te gildie? ^^
jak do nich w ogole dolaczyc?
Jestem nowy w X3 i nie bardzo sie orientuje ;P
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Jesli dobrze pamietam to dostaniesz oferty przylaczenia w BBS'ach.
Tian_PL
x3

Post by Tian_PL »

Mam jeszcze problem z dodaniem skryptow .xml ...
w instrkucji pisze zebym zmienil imie pilota na Thereshallbewings. Zmieniam i nic sie nie dzieje, nic nie dziala... cos przeoczylem?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”