Nie wiem czy ktoś już korzystał z tego skryptu, ale moze wskazówka sie komuś przyda.
Sam proces jest dosyc łatwy. Komendy są po polsku, tylko komunikaty otrzymujemy po angielsku. Na szczęście tylko dwie.
- HQ można przestawić własnym TL lub wypożyczyć innego. Zalecam uzycie własnego. Z ciekawości załadowałem do wypożyczonego TL i dalej niestety nie wiedziałem jak wydac polecenie postawienia HQ w wybranym miejscu. Nie znalazłem żadnej komendy nakazującej kapitanowi rozladować stację, a na prośbę o przewiezienie ładunku, informuje nas , że jest juz pełny i nie da rady.
- zanim załadujemy HQ na własny TL, na stacji nie mogą być zadokowane jakiekolwiek statki. Własne wyślemy gdzieś na ten czas, na statki komputera musimy poczekać ąz odlecą.
- musimy się zbliżyć na odległość nie większą niż 3km
- polecenie załadowania stacji wydajemy z poleceń handlowych stacji, jak sie nie mylę. Wybieramy najpierw stację, a później statek, na który ma być załadowana. Jeśli jesteśmy dalej niż 3km od stacji, komputer sam podleci i w ułamku sekundy HQ znajdzie sie na statku.
- dalej już postępujemy jak z każdą inną stacją, czyli lecimy gdzie chcemy.
UWAGA:
1. Po przestawieniu HQ, znikają nam wszystkie dostępne plany statków oraz ustawienia surowców, czyli tak jakbyśmy stawiali ją po raz pierwszy. Co do kredytów nie wiem, ponieważ nie miałem ich na stacji.
2. Przed załadowanie HQ, najlepiej się upewnić, ze statek ma dużo wolnej przestrzeni ładunkowej. Pierwszy raz miałem na pokładzie elektrownie L. Statek owszem załadował HQ, ale nie było już jej na liście towarów TL.
3. Przy okazji stawiania elektorwni słonecznej, chciałem sprawdzić czy jest możliwość podłączenia jej do HQ za pomocą zestawu konstrukcyjnego. Mi niestety nie udało się, ale może to byc przyczyna zbyt bliskiego ustawienia HQ i elektrowni. Obie stacje praktycznie sie stykały. Nie wydaje mi się jednak, żeby usytuowanie obu stacji na styk, miało jakieś znaczenie. Ale kto wie. Chciałem podłączyć elektrownię do HQ jako przyszłą stację benzynową dla M1, M2 i TL

Denerwowało mnie ręczne tankowanie TL za pomocą M3. W centrali Terracorp zazwyczaj pustki były.
Mam nadzieję, że te wskazówki komus się przydadzą. Jedno jest pewne, należy dobrze przemysleć miejsce pod HQ.