[X2] X2+1.4pl+bonuspack+MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sluchajcie chlopaki, ja przyjalem zasade, ze nie mieszam modow po tym, jak mi sie skrypty z MWM zaczely uaktywniac w normalnej grze. To bylo bardzo wqurzajace i zepsulo mi gre.
Ale bylo to dawno i wtedy tez eksperymentowalem z otwieraniem sejwow z jednej rozgrywki w drugiej.

Teraz nie mieszam sejwow, wiec gry tez mi sie nie mieszaja. I ja sie ciesze, ale to tylko moje stanowisko.

Bo moze przemieszanie GSM i MWM daje fajniejsze efekty? Bo przeciez to przemieszanie nie oznacza z zalozenia czegos zlego, np. ze gra sie zawiesza. Chodzi o to, ze nie wiadomo co, jak i kiedy dziala albo co, jak i kiedy nie zadziala (np. jakis skrypt albo obiekt).

Jedno jest pewne - raz przemieszane skrypty mieszaja sie juz zawsze i wszedzie. Zeby wyczyscic sytuacje, trzeba bedzie wszystko przeinstalowac.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

jak już pisałem porobiłem sobie podfoldery na sejwy z rozgrywek i przenosze właściwe w danej chwili do folderu z grą, tak że raczej sie nie pomiesza. :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

MARCY, jak z tymi sms'ami o transportach-w/g ciebie uczciwe czy jednak cheat :?:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Vill
x2

Post by Vill »

Tak w ogóle to dostępeny jest mod dodający do gry Imperial Star Destroyer II. Wygląda nieźle.
Temporalily suspended in a time lapse...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ok, DRACOOL pisze o czyms innym - o otwieraniu GSM na mapie Massive. O skutkach ubocznych powyzszego nie wiem nic. Moza sa, moze ich nie ma. Pamietajmy, ze mapa tez oznacza obiekty, z ktorymi czasami moga byc zwiazane skrypty.

DRACOOL -- co do Twojego podpisu: istnieje sejw do X-Tension stworzony przez fana, ktory daje Sokola Millenium. Jest to co prawda z wygladu Teladian Falcon, ale bardzo wymaksowany ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

--------------------------------------------------------------------------------

Tak w ogóle to dostępeny jest mod dodający do gry Imperial Star Destroyer II. Wygląda nieźle.
właśnie...wygląda.
jeżeli to taki sam jaki sprawdzałem w TERRADINE...to tylko wygląda.
poza tym ma jakieś obłędne charakterystyki(lubie zabawki,..ale bez przesady)
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

MARCY...kiedy mnie właśnie o ten design właśnie chodzi :D
mam już wystarczającą oferte wymaksowanych statków :D
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

DRACOOL wrote:MARCY, jak z tymi sms'ami o transportach-w/g ciebie uczciwe czy jednak cheat :?:
Jaki cheat??? Ciesze sie, ze daje sie jednak korzystac z jednej z najwiekszych zalet patcha 1.4 ;) Szkoda tylko, ze trzeba grzebac w edytorze skryptow. Nienawidze tego :twisted:
Dzieki za podpowiedz, DRACOOL
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Drobiazg..
cieszę się, że w tej grze nawet ktoś "nowy" może coś znaleźć :roll:
bałem się, że wszyscy wszystko wiedzą, a ja robie z siebie kretyna :D .
Jaki cheat??? Ciesze sie, ze daje sie jednak korzystac z jednej z najwiekszych zalet patcha 1.4 Szkoda tylko, ze trzeba grzebac w edytorze skryptow. Nienawidze tego
Dzieki za podpowiedz, DRACOOL
Chyba sobie wydrukuję twoją odpowiedz i powieszę w ramkach na ścianie :lol:
Last edited by DRACOOL on Mon, 23. May 05, 15:24, edited 1 time in total.
[ external image ]
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Tak sobie czytam i czytam i włosy mi dęba stają... co ja najlepsiejszego zrobiłem?? Ale łiitam, działa i na razie nie zauważyłem jakichś błędów. Na pewno są, ale że wcześniej nie grałem w MWM (ani w GSM) pewnikiem ich po prostu nie zauważam, a to znaczy, że są mało istotne. Czyli u mnie przemieszanie modów wyszło in plus. Mam sektory massive i mam statki Gonnerów. A to najważniejsze :twisted:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jesli wszystko bedzie u Ciebie gralo, to moze i ja sie skusze... a co miales najpierw? MWM czy GSM? Jak wiadomo z kuchni, czesto wazna jest takze kolejnosc dodawania skladnikow ;)
sonen
x2

Post by sonen »

więc niech ktoś wreszcie zbierze wszystko do kupy i opisze sposób i kolejnośc instalowania modułów a nastepnie uruchamianie wszystkieo tak aby to działało...żeby nie przekopywać wszystkiego od poczatku...

pleaaaase... :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Już piszę:
1. Instalacja X2PL
2. Instalacja p1.4PL
3. Instalacja BonusPack'a
4. Instalacja MWM
5. Instalacja GSM
Tak to wyglądało u mnie. Jeżeli coś pominąłem, to siooory! Na razie mam małe kongo w robocie i nie mogę się skupic... ;)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Chopaki! No zdecydujtaż siem w co gramy!
Dopiero co MWM napoczołem, latać jeszcze nie umiem, a tu już z jakimś telefonem mię wyjeżdżajom :wink:
Ta, no wiem że kużden jeden może se grać w co kce, tyko strasznie nie lubiem jak kiele mnie gadajom o czemś czego ni kumam!
A jeśli już zalecata tego geesa, to może i mnie puśćta; dla towarzystwa Cygan dał się powiesić :D

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Gonner Secret Mod - dodaje nowe statki Gonnerów oraz odkrywa prawdziwą twarz braciszków :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Gonner Secret Mod - dodaje nowe statki Gonnerów oraz odkrywa prawdziwą twarz braciszków :twisted:
Jak dla mnie to aż nadto odkrywa :wink: Przez pokolenia Gonerzy byli pokazywani jako przyjaciele i odkrywcy. Burzenie tego wizerunku i legendy dla chwilowej przyjemności uważam za niewłaściwe :roll: . Chociaż każdy gra w to co lubi, ale ja się nie skuszę :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:...Przez pokolenia Gonerzy byli pokazywani jako przyjaciele i odkrywcy. Burzenie tego wizerunku i legendy dla chwilowej przyjemności uważam za niewłaściwe :roll: . Chociaż każdy gra w to co lubi, ale ja się nie skuszę :)
I to do mnie przemawia :) . Właśnie miałem skrobnąć, że jednak lubię Gonerów i nie pasują mi jako krwiożercze bestie, a tu proszę. Zapisuję się do tego klubu :D . Wolę chronić dobre imię uczciwych ludzi niż np. jakieś robale :P .

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jones Abrahams wrote:Chopaki! No zdecydujtaż siem w co gramy!
Dla Twojego swietego spokoju - gramy w Massive War Mod, przynajmniej w tym watku.

Goner Secrets Mod to zupelnie inny mod, ktory po zwyczajnym rozpakowaniu do teczki z The Threat instaluje sie obok MWM. Aby w niego zagrac, trzeba takze wybrac go w okienku startowym w zakladce 'mod'.

I wlasnie wtedy trzeba zdecydowac, w co sie gra - i zaznaczyc albo MWM, albo GSM. Jak sie zapewne domyslasz, nie da sie zaznaczyc dwoch modow na raz.

To, co tu opisujemy, to:
1) albo rozpoczecie GSM na mapie massive, ktora pochodzi od MWM - wtedy masz tylko ten duzy wszechswiat, tylko ze statkami Gonerow (rozumiem ze misje z MWM nie sa wtedy aktywne, bo nie uruchamiamy tego moda)
2) albo wczytywanie sejwow z MWM w grze z wlaczonym modem GSM - wtedy nie wiem co sie dzieje, ale pewnie skrypty sie mieszaja, i moze nawet jakies obiekty... moze zrobic sie ciekawie, ale nie po bozemu i w niekontrolowany sposob.

Generalnie GSM, z calym szacunkiem dla tworcow, nie dorasta MWM do piet - dodaje wlasciwie tylko statki. MWM jest modem kompleksowym, ktory wedlug mnie nalezy zostawic w spokoju - masz tam tyle nowych obiektow i misji, sytuacji politycznych i nawet zmodyfikowane statki, ze nie trzeba dorzucac kolejnych.

Chyba ze posty chlopakow sklonia Cie do sprobowania, bo nie wykaza jakis niekompatybilnosci. Ja nie lubie ryzkowac, bo nie znam sie na grzebaniu w edytorze skryptow. Na razie gram tylko w MWM.

SAU --> I jak wrazenia? Gdzie byles, co robiles, co widziales i zwiedziles?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Tak naprawdę, jedyne czego można żałować z modu gonerskiego to te TS-y czyli NUNCJUSZE, są naprawde odjechane, ewentualnie zajefajny design gonerskiego M5(faktycznie kabina z silnikami). Cała reszta jest mniej istotna i można tak naprawdę bez nich przerzyć-w końcu TERRATOR to mimo wszystko tylko(albo aż) TL- więc komendy admiralskie na nim nie działają.
W sumie dostajemy coś pośredniego pomiędzy lotniskowcem(niedużym) a kontenerowcem (też chyba nie największym).
ale jak to mawiaja..."decyzja należy do ciebie..." :)
pozdro od wapniaka
[ external image ]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:...gramy w Massive War Mod, przynajmniej w tym watku...
I dobrze bo też już zacząłem :) Ktoś napisał coś o wielkim pustym kosmosie... Odwiedziłem kilka znanych sektorów i stwierdziłem, że wcale nie są mi znane; wielkie, puste, obce. Zupełnie nowy świat :wink: . Na razie zwiększyłem moc laserów w moim pojeździe bojowym (może nawet przebojowym) typu disco i jako że instynkt kupiecki zaspokajam w realu, tutaj postanowiłem zająć się moim instynktem wojownika :wink: . Mam już na rozkładzie jednego Mandaleja ubitego przed wymianą działek rakietą typu WASP :D Teraz idę szumieć dalej :wink: . W końcu czas kiedyś odpowiedzieć na te niezrozumiałe wołania.
Hmm, powiadacie że są tutaj wojny między rasami? Konflikt splicko-boroński? Zastanawiam się po czyjej stronie się opowiedzieć...

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”