[X3] Patch 2.0: Bala Gi Research - probna instalacja na X3 PL

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Deady
x2

Post by Deady »

O cos takiego mi wlasnie chodzilo ;) Dzieki Borok ;) Szkoda bedzie blueprintow.. ale coz.. w mysl zasady: nie ma nic za darmo ;) (jesli nie liczyc olowkow w Ikei)

No to moze jeszcze ktos bedzie cos wiedzial na temat tej licytacji sektorow. Mam "chrapke" na posiadanie na wlasnosc jednego czy dwoch... nie bede hm.. pazerny ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

W BBS pojawia się oferta licytacji
Konkretnie do Ciebie będzie skierowana jak osiągnie 600 mln...
Zainstaluj sobie spolszczenie Buffiego. Będziesz maił po polsku...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Deady
x2

Post by Deady »

Mam zainstalowana polska wersje BBS - te wlasnie bufiego. Chcialem wiedziec - jak mozna sie na to zalapac. No ok zatem, jesli 600mln no to juz troche mija jak je mam a trafic nie moge ;)
Przynajmniej wiem ze nie musze szukac jakiegos pacana czy specjalnego statku - zeby sprobowac licytacji. Poczekam wiec ;) Dzieki za info Lewar.
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Mnie ta licytacja pokazuje sie na kazdej stacji. Dziwne, ze nie mozesz jej znalesc.
Deady
x2

Post by Deady »

Ano wlasnie nie moge. I juz nawet wczoraj doszedlem o co biega z tym Avarice.. nie wiem - moze inni wiedzieli. Osobiscie mialem w sektorze: Nieznany - caly kompleks. Rzadko tam wlatywalem... bo przy ilosci kilkudziesieciu stacji (wszelka bron) z podrzednymi surowcami - skutecznie mnie powstrzymywaly. I jakie moje zdziwienie.. sektor nie nazywa sie juz Nieznany - a Avarice loool.
I jedna Stacja handlowa tylko - nie liczac mojego zlomu.

No coz Sobek - mozesz tu, badz na PW podac jaki masz stan konta i rangi? Celowo nic nowego od dluzszego czasu nie stawiam - chcac miec uciulane na te licytacje. I nijak nie moge trafic na taka oferte.
LeWaR napisal ze gdy sie osiagnie 600mln. mam 1,9 mld... wiec kiklukrotnosc tej sumy. grr ;)
Mam na mysli sektor mieszczacy sie
Spoiler
Show
miedzy Montalaar a New Income
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Z tego co wyczytalem z twojego posta tzn, ze masz duzo wiekszy majatek niz moj. Mam zaledwie 300 mln i ok 30 fabryk i kopalni. Do tego 2 M2, kilka M7, 5 Handlowcow. Jak narazie nie zbieram na swoj sektor, bo z tego co wyczytalem nie mozna go nazwac po swojemu. Mozna jedynie wybrac z kilku nazw. Pewnie dlatego, zeby komp mogl nazwac bramy do niego na glos :) Do tego jest na zad...piu galaktyki.
Co do mojej rangi to:
Kapitalista 50%
Mistrz Wojny 28%

Argoni - Obronca federacji 31%
Boroni - Rycerz Krola 1%
Splici - Dopuszczony do rodziny... 91%
Paranidianie - Obronca Cesarza 50%
Teladnianie - Czlonek Zarzadu 59%
Gonerzy - Wyznawca 31 % (nie wiem jak u nich podbic ragne)
U wszytskich (poza Gonerami) mam Licencje

Scenariusz mam skonczony.

Ty masz z tym klopot a mnie to denerwuje, ze u mnie we wszystkich stacjach pierwsza oferta w BBS'ach to oferta kupna sektora.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Bo Avarice dostaje nazwe dopiero po wgraniu patcha 2.x
Wczesniej w wersji 1.4 jest to nieznany sektor.

A licytacji nie mozesz podejmowac we wszystkich srektorach. Ja tak mialem, widzialem ogloszenia o licytacji, ale nie moglem sie dolaczyc. Polecialem do innego sektora i juz moglem licytowac. O ile si enie myle, w BBSie pisze, w jakim sektorze jest prowadzona licytacja. Choc nie jestem pewien, nie obchodzi mnie ta opcja w ogole :P.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Komuś działa to przenoszenie stacji bo mi się zwija stacja i mam incoming masage i sie tak jakby gra zawiesza tzn moge walczyć tylko SATA.
A bardzo chcę przenieść moją Kwaterę główną pomoże ktoś
Deady
x2

Post by Deady »

Dziala w najlepsze Raptorek. W stacji ktora chcesz przeniesc - wybierasz z konsoli polecen: Relocate station. Wskazujesz - stacje - (nie wiem po co - skoro juz wlasnie w niej jestes) nastepnie TL-a ;) i masz zapakowane ladnie - teraz juz standardowa procedura z wypakowaniem.
Nie to zebym byl celowo zmuszony, ale zobacze czy zacznie mi kompleks rozbierac .. czy moze w heh w calosci to zapakuje ;) Pozdrawiam

Odnosnie Licytacji - wreszcie - nie wiem... przeskoczylo mi z forum czy jak - zaczalem w BBS czytac wzmianki - iz takowa planuaj w zwiazku z bankructwem jakiegos tam typa. No to teraz tylko przyjdzie mi znalezc ja.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Przeskoczylo z forum :D:D
Dobre :P

U mnie cena juz jest 160 mln, a zaczynala sie duzo nizej, wiec trzeba po prostu uzboric sie w cierpliwosc :)
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Przeskoczyło z forum - świetne. Pewnie Jumpdrivem. :)

Mani - musisz poczekać do 600 mln.
pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Deady na stacjach mi to działa bez problemu ale jak chce ruszyć Hq to ona znika a jakże ale gra się jakby wiesza działa tylko sata
Deady
x2

Post by Deady »

No to fakt - dziwne. W kazdym badz razie na pewno nie zamierzone przez Tych co pisza skrypty badz autorow gry heh ;) Nie wiem jak Ci pomoc. Moze sprobuj - wywalic (odinstalowac) wpierw wszystkie skrypty, i zainstaluj tylko ten. Jak bedzie "workowac" dogrywaj kolejne - sprawdzajac czy sie cos nie potentegocilo. Czasochlonne, ale krotsze chyba od samej od nowa instalacji gry.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A próbował ktoś ręcznego lądowania na stacji?

Bonuspack zmienił to. Poprzednio wystarczyło ustawić się na początku trasy, a komp sam wykonywał podejście do stacji, i dokował. Po zainstalowaniu bonuspacka wszystkiego musimy dopilnować sami, i sami ustawić statek przy ramieniu doku.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio, sprobuje. Przyznam sie, ze w X3 nie probowalem, a w X2 wychodzilo mi to w miare w miare :).

Ale i tak zbawieniem jest automat dokujacy :]. Szkoda tylko, ze nasze statki nie umieja go oblusgiwac zdalnie ...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

RAFIO wrote:A próbował ktoś ręcznego lądowania na stacji?

Bonuspack zmienił to. Poprzednio wystarczyło ustawić się na początku trasy, a komp sam wykonywał podejście do stacji, i dokował. Po zainstalowaniu bonuspacka wszystkiego musimy dopilnować sami, i sami ustawić statek przy ramieniu doku.
Dokowałem "ręcznie" SŁONIEM do stoczni....fajna zabawa... :)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Otóż mam poważny problem mam zainstalowane tylko kilka scryptów ale jak wyżucę jakiś jaki armada albo pirate hq to gra się wiesza w ten sam sposób fajnie :( nie mogę teraz grać ,bez nich :( spotkał się ktoś z czymś takim kiedyś ?
Deady
x2

Post by Deady »

Raptorek niestety u mnie podobne rzeczy nie mialy miejsca. Moze ktos inny bardziej doswiadczony Ci cos doradzi. Moze zamiast sie meczyc - przeinstaluj gre.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A mnie po zainstalowaniu Bala Gi patcha pojawia sie co jakis czas wpis w dzienniku, caly czas ten sam i nie wiem o co lazi ? :|

'' Readtext8001-106 ''

Ktos cos wie ?
Deady
x2

Post by Deady »

Nie mam pojecia Mani ;) U mnie wystapil inny blad. Polujac na Yaki Mobile Pirate base.. wyskoczyl mi Teladi Heavy Weapon Dealer. Na czerwono:D Mila pani - poinformowala mnie - ze to Teladi Mobile Pirate station ;) heh... pogadac z nim nie szlo. No to zaczalem tluc pacana. I z 81 u Teladian zjechalem na 4 ;) Niech Gonerom bedzie dane piwa wiele za polisy.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”