Zacatecnik- otazky a rady
Moderator: DJ Die
-
- Moderator (České)
-
Prodávat je nejspíš budu,protože se mi nějak nedaří množit cr.Jak poznám že nějaká loď je prázdná (bez pilota) myslím jestli je to vydět na mapě nějaká ikona např.náklad vyhozený z lodě je značen takovou vodorovnou značkou. Už abych buď našel ,nebo koupil rychlejší stroj.Ten můj Bourač s rychlostí 175km se moc nechytá:-)
Tohle mně pobavilo.
[ external image ]
Podařilo se někomu vyhrát v loterii ?
[ external image ]
Tohle mně pobavilo.
[ external image ]
Podařilo se někomu vyhrát v loterii ?
[ external image ]
[ external image ]
------------------
Jestli je vesmír odpověď, co je potom otázka?
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
- Moderator (České)
-
Tak to jsem vyhodil 2500cr 

[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
-
Tak sem před chvílí konečně mohl zajmout moje první plavidlo.
Začalo to tak že sem narazil na šet pirátu tři krát po dvou skupinách .
Řekl sem si že to skusím jít donich, třeba se zadaří.Ataky že se zadařilo. Pět sem jih dostal (stou skořápkou co vlastním) a šestej se najednou z červené zbarvil do zelena . Vtu ránu sem se lekl že sem napadl přítele.
Ale jak na tu loď koukám tak se mi zdá že se nepohybuje.A taky že jo byla prázdná. To bylo najednou vrušení hnedka sem vyděl vidinu kreditů.
Tak sem si to pauznul a mrkl sem se do manuálu jak se dostává do vlastnictví loď. Píšou tam že se mám se svojí lodí přiblížit na třicet metrů,a potom se mám katapultovat. Na konec loď z venku zaměřit,a dostat se do rychlého menu najet na položku cíl a vybrat zabavit. Tak sem to udělal přesně jak to bylo popsáno. Jenže se nic nestalo.Žádné upozornění že je loď v mém vlastnictví prostě nic . Tak sem se přiblížil o něco blíž a najednou Bumm a bylo po kreditech sakra.A to sem si říkal dojedu na nějakou stanici si to uložit (a nebyla zase tak daleko).
Ještě sem si ji stačil udělat screen.
[ external image ]
Začalo to tak že sem narazil na šet pirátu tři krát po dvou skupinách .
Řekl sem si že to skusím jít donich, třeba se zadaří.Ataky že se zadařilo. Pět sem jih dostal (stou skořápkou co vlastním) a šestej se najednou z červené zbarvil do zelena . Vtu ránu sem se lekl že sem napadl přítele.
Ale jak na tu loď koukám tak se mi zdá že se nepohybuje.A taky že jo byla prázdná. To bylo najednou vrušení hnedka sem vyděl vidinu kreditů.
Tak sem si to pauznul a mrkl sem se do manuálu jak se dostává do vlastnictví loď. Píšou tam že se mám se svojí lodí přiblížit na třicet metrů,a potom se mám katapultovat. Na konec loď z venku zaměřit,a dostat se do rychlého menu najet na položku cíl a vybrat zabavit. Tak sem to udělal přesně jak to bylo popsáno. Jenže se nic nestalo.Žádné upozornění že je loď v mém vlastnictví prostě nic . Tak sem se přiblížil o něco blíž a najednou Bumm a bylo po kreditech sakra.A to sem si říkal dojedu na nějakou stanici si to uložit (a nebyla zase tak daleko).
Ještě sem si ji stačil udělat screen.
[ external image ]
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
- Moderator (České)
-
Copak to svoji loď sem mněl docela daleko,ale já v skafandru sem dotoho naleťěl že to pak bouchlo (je to možny?) Akorád mně udivilo že když sem to skoušel podle manualu tak se mi tu loď zajmout nepodařilo.Je možný že sem byl daleko?
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
- Moderator (České)
-
Ahoj: Mněl bych dotaz jelikož mám plný nákladový prostor tak asi nemůžu zbírat předměty které létají vesmírem jeto tak že ?
A druhá otázka: V návodu se píše že můžu zadat příkaz svím lodím aby zamě pozbírali to co zbude po boji s piráty,ale já zatím vlastním jednu loď a to Posla. Může i Posel zbírat ? Já sem žádný takový příkaz u Posla nenašel. A nebo se to týká jen nákladních lodí.Díky.
A druhá otázka: V návodu se píše že můžu zadat příkaz svím lodím aby zamě pozbírali to co zbude po boji s piráty,ale já zatím vlastním jednu loď a to Posla. Může i Posel zbírat ? Já sem žádný takový příkaz u Posla nenašel. A nebo se to týká jen nákladních lodí.Díky.
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
ano.Buton. wrote:Ahoj: Mněl bych dotaz jelikož mám plný nákladový prostor tak asi nemůžu zbírat předměty které létají vesmírem jeto tak že ?
dana lod k tomu potrebuje byt vybavena 'specialnim ridicim softwarem' a je mozne to zadat pouze lodi, kterou nepilotujes. nejsem si jist jestli ten prikaz nevyzaduje bonuspack.
-
Tak ten nemám (musím sehnat) Bonuspack mám nainstalován,ale asi by to mnělo jít i bez něj protože v manualu se tento soft.nachází. Taky sem tam oběvil : záznamové zařízení (dokáže zaznamenat obraz i zvuk) má to někdo nainstalované nebo coto je.
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
-
Ahoj: Tak sem se rozhodl si pořídit speciálnířídící soft. a udělal jsem dobře protože hnedka sem narazil na volně poletující bedny a v nich krystaly a čipy. Takže se mi to mnoho násobně ten soft. zaplatil havně díky těm čipům. Taky sem si pořídil Duplexní skenr ale asi sem slepej ale moc zmněn na mapě nevidím oproti Triplexnímu skeneru.Jo a ještě se chci optat, kdyby sem si pořídil přepravní zařízení, pomáhá to když oběvím opuštěnou loď tak ji zajmu bez toho abych vylezl do vesmíru?Díky.
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
- Moderator (České)
-
triplexni skener je lepsi (ma vetsi dosah) nez duplexni. a duplexni je zase lepsi nez ten zakladni. duplexni scaner je v lodi s triplexnim scanerem zbytecne duplicitni scaner :)Buton. wrote:Taky sem si pořídil Duplexní skenr ale asi sem slepej ale moc zmněn na mapě nevidím oproti Triplexnímu skeneru.
k zajmuti lodi bez vystoupeni z lodi slouzi piratsky soft (k sehnani na piratskych zakladnach), ten je ovsem u vsech ras nelegalni a kdyz Te s nim nacape patrola, tak Te ceka postih.Buton. wrote: Jo a ještě se chci optat, kdyby sem si pořídil přepravní zařízení, pomáhá to když oběvím opuštěnou loď tak ji zajmu bez toho abych vylezl do vesmíru?Díky.
prepravni zarizeni popsal DjDie
-
- Moderator (České)
-
Díky vám všem za vysvětlení. To víte kr moc není ,ale včera jsem si trochu jak už sem psal namastil kapsu celích dvacetšettisíc kr a najednou 

[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
Včera když sem si po práci chvíli chtěl zahrát, tak sem zjistil že nemohu koupit zboží proto že mi to psalo neprodal jste zásoby a přitom se nic nakoupeno neměl. Sakra problém. Řekl sem si. Nechtělo se mi dávat dotaz tak sem dneska prolezl forum a narazil jsem na odpověd od Lapiho že :
Zboží které chceš kupovat musíš nakupovat v továrnách kde se vyrábí, nebo obchodních docích ktere je mají v nabítce jinde to nejde. Tak proto to nešlo.Tohle by mně nenapadlo vždy když semi uřčitá nabídka zdála výhodná, tak sem tam nakoupil.Takže zase sem o něco chytřejší.
Zboží které chceš kupovat musíš nakupovat v továrnách kde se vyrábí, nebo obchodních docích ktere je mají v nabítce jinde to nejde. Tak proto to nešlo.Tohle by mně nenapadlo vždy když semi uřčitá nabídka zdála výhodná, tak sem tam nakoupil.Takže zase sem o něco chytřejší.
[ external image ]
------------------
(Leon Lederman )
------------------
(Leon Lederman )
-
nevim jestli je ekonomicky system X-Universe spravne pochopen, takze pro jistotu do toho zkusim vnest trochu svetla v podobe prikladu z naseho universe...Buton. wrote:Zboží které chceš kupovat musíš nakupovat v továrnách kde se vyrábí, nebo obchodních docích ktere je mají v nabítce jinde to nejde. Tak proto to nešlo.Tohle by mně nenapadlo vždy když semi uřčitá nabídka zdála výhodná, tak sem tam nakoupil.Takže zase sem o něco chytřejší.
kdyz ja budu zmrzlinar a napriklad Ty budes mlikar, tak Ti s radosti prodam svuj produkt, tedy zmrzlinu. a to za cenu ktera bude odpovitad zakonum ekonomiky (tedy nabidce a poptavce). ale ikdybych mel sklady plny smetany, tak Tobe ani nikomu jinymu neprodam ani sklenku... protoze vyrabim zmrzlinu a smetanu prodavam v podstate s pridanou hodnotou (mrazem). zato si od Tebe rad koupim smetanu ovsem kdyz budu mit plny sklady, tak moje poptavka bude nizsi a Ty budes muset s cenou dolu.
stejne tak Ty rad prodas smetanu, mlíko a tvaroh s plnejma skladama levne, s prazdnejma draho, ale ikdyz budes na suchu a Tvoje cena mlika bude astronomicka, tak Te ani nenapadne kupovat mliko od konkurence. prestoze spravnymu ochodnikovi by se tato "uřčitá nabídka zdála výhodná".