Massive War Mod

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

No to się nazywa emocjonująca misja!!! Dobry sposób , chyba wezmę z ciebie przykład. A co do iguany wcale się nie porozwijałem ( ot kilka fabryk bliss - potaniały dwukrotnie!) ale grabiałem :pirat: . Droga do niej nie była długa (mimo że kosztuje teraz powyżej 2mln). Wystarczyło zdobyś waspami bajamona / bajamonem uciułać na Iony potem pożyczyć od boronów :twisted: ok 10 delfinów :twisted: i mamy iguanę!!! (jakieś 4 dni roboty :D ).
Randor
x3

Post by Randor »

Black-Templar wrote:Podejrzewam że do reperacji statku w sektorze khaaków są potrzebne drony reperujące ( do kupienia na samym początku w stacji handlowej w Argon prime ) salvage insurance . Zaś co do skakania w sektory xenonów po komunikacie skaczemy w dany sektor i powinna tam być konkretna rozwałka z udziałem floty rasy króra nas wynajęła , za zniszczenie okrętów dosajemy kasę taką jak w opisie.
Czy drony naprawiające są w stanie naprawić bramę :?: :?: :?:
bynajmniej tą z Orginalnej wersji :?: :?: :?:
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Jestem prawie pewien że nie , ale ręki sobie uciąć nie dam :lol:
Randor
x3

Post by Randor »

Bo słyszałem że są jeszcze Lasery Naprawiające :)
[znaczy cztyałem na Argonopedii]
ciekawe czy one by dały rade :?:

Ale z drugiej strony to ta zniszczona brama ma 100% energi
i może być tak że Laser albo Dron stwierdzi że tam niemna nic do naprawienia :(
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
adam00
x4

Post by adam00 »

Co wy kombinujecie z tymi bramami, one nigdzie nie prowadzą i nie prowadziły, to tylko "gadżety" urozmaicające przestrzeń.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

spróbować zawsze można...
:)
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Czy ktoś się orientuje czy po instalacji patcha 1.4 będzie można kontynuować rozgrywkę zaczętą w MWM i korzystać w niej z udogodnień i nowości które przyniesie patch? :?
Jago
x2

Post by Jago »

Jak do ciężkiej cholerki używać tych dronów naprawczych :?: W Argon Prime kupuję jakieś dziadostwo z długaśną nazwą ( to jest to ? ) i nie wiem jak tego użyć. Może jestem już taka lama, ale bardzo poproszę o instrukcję obsługi do tego ustrojstwa - taką na jabłuszkach, dla ciężko myślących, tudzież innych ćwierćinteligentów. To samo dotyczy się również "Salvage Insurance"
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

1) kupujesz "dziadostwo" + salvage insurance
2) szukasz wraków statków lub uszkodzonych statków ( są w np. w misji w sektorze khaaków
3) lecisz w pobliże danego wraka
4) z opcji komend wybierasz komendy pirackie i w zależności od gustu 1 lub 2 komendę
5) Po chwili masz na właność nowy statek! ( z tym że bardzo krótko czytaj posty wyżej)
Podobno można wraki spotkać w neutrealnej przestrzeni a nawet zdobyć w nich jakieś ciekawe bronie ale jeszcze się z tym nie spotkałem.
Jago
x2

Post by Jago »

Pomocy :!:
Jak używać i na kim tych dronów naprawczych. Na samym początku MWM jakiś goner dże japę, że mu się kompletnie statek rozkraczył i w ogóle HELP. Wyławiam gościa - podziękowania, obietnice itp - próbuję przejąć jego dziadowski statek: z opcji pirackich wybieram 1 wariant (dostaję wiadomość, że coś tam ... nie da się); no to daję wariant 2 (potwierdza otrzymanie rozkazu i... lipa, nie robi NIC. A po chwili Goner robi BUUUM.

W związku z tym poproszę o "łopatologiczny" :oops: poradnik jak z tych dobrodziejstw korzystać. Jak można statki przechwycić / przywłaszczyć, reperować, na kim można to wykonywać (bo próbowałem podreperować tymi dronami świeżo przechwycone statki pirackie i jednego Xenonka - ale się nie dało). Bardzo liczę na zbiorową mądrość forumowiczów.
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Czlowieku, na poczatku gry zostaw drony w spokoju! Statek Gonera nie jest do naprawy. Zobacz za to, co sie stanie, gdy uratujesz Gonera astronaute i jak najszybciej odstawisz go do najblizszej stacji.

Drony przydadza Ci sie potem, gdy bedziesz wykonywal misje uratowania zwiadowczego statku dla jakiejs rasy w sektorze Khaakow. Tam wykonaj czynnosci, ktore wymienil Black-Templar w poprzednim mailu. Taka misje na pewno zaoferuje Ci jakas rasa po pewnym czasie przebywania w ogarnietym totalna wojna wszechswiecie X.

Statek do uratowania w takiej misji wyglada normalnie, jest normalnie oznaczony np. Pirat Bajamon, Argon Nova, tylko nie odpowiada na zaden komunikat. Wysylasz drony i statek jest Twoj. Natomiast w modzie wystepuja jeszcze "Ship Derelic" czyli szczatki statkow. W ich przypadkach wyslanie dronow nie dzialalo - przynajmniej u mnie.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Marcy gdzie spotkałeś Derelic Shipy? Ja latam od x czasu i nie mogę ich się doszukać :evil: . Widziałem jakieś statki w teladiańskim sektorze niedaleko bad debt . Latały bez celu jakieś m3,m4,m5 + uszkodzone fabryki . Drony na nie niedziałały ale strasznie szybko katapultowali się z nich piloci. Wszytkie 3 zdobyłem z ponad 84 % kadłuba i osłonami. Ale to chyba nie to. W opisach statków widać że mają one zaczepy na jakąś(pewnie khaakową) broń . Może jest to jakoś ze sobą powiązane?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tak naprawde malo latalem po "masywnym" swiecie, ale znalazlem takie statki w nowym sektorze Battlefield, gdzies na poludnie od splickich sektorow we wschodniej czesci mapy. Byl tam miedzy innymi Dragon, ktory dryfowal powolutku bez celu, oznaczony wlasnie jako ship derelic. Ale nie dal sie naprawic. Z drugiej strony ten sektor moze byc jakis wyjatkowy, bo wyglada, jakby go tworcy zaprojektowali do bitwy z niszczycielami i lotniskowcami wszystkich ras. Lataja tam wszystkie i sie nudza ;) Swoja droga to piekny widok :)
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Hej czy ktoś z grających w modzik znalazł już superlotniskowiec? Jest ukryty w jednym z sektorów i jest do wzięcia ( ja po nim latam już 2 dzień i nic ale to ogromny sektor) .Jesli tak to proszę o wskazówki. Na angielskim forum kolesie znaleźli go przy pomocy skryptów odkrywających cały sektor a mi się do tego nie śpieszy :P A tak pozatym czasami w przestrzeni khaaków spotkamy niezidentyfikowane skrzynki - jest w nich ukryta broń khaaków . Mam już 4 działka na swojej iguanie :twisted: ( te z m5) straszny badziew ale najtańsze w sprzedaży kosztują ok 800 000 . Akturat na rozruch interesu w przypadku posiadania szybkiej m5 .
marko77
x2

Post by marko77 »

szperałem po tym angielskim forum w poszukiwaniu MWM (z podanego wcześniej linka) ale niestety niw mogę zassać odpowiedniego :(
czy ktoś z forumowiczów może udostępnić odpowiedni pliczek ??
będę wdzięczny :)
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Jak popatrzycie na daty postów to nasówa się ciekawe wrażenie. Rozpoczęła się szlona debata, nawet widać jak Marcy się napalił, totalny odlot potem tylko ostatnie pytanie i ... cisza.
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
nairamkai
x4

Post by nairamkai »

a jak popatrzec ma cos wiecej niz daty, to mozna sie zorientowac, ze powstal sticky topic a propos MWM.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”