Xtended-Mod Public Beta 0.7a Phase I "Revelations"

Moderator: DJ Die

plynak
x3tc

Post by plynak »

Puvdni model Eclipse pouzili na nejaky transporter. Jo, lode zajimtat jdou. Staci si koupit za 55M Otas HCF (Heavy capture frigate), Ale jak uz jsem rikal, je potreba asi 1500 vojaku pro zajmuti M2. Ja osobne, az na to nasetrim s sezenu vojaky (porad tam nemam ty tovarny na ty vojaky, jenom to Otas HQ nabizi 12 najednou), tak zksusim zajmout Xenon P Raider. Ale to si fakt jeste pockam.
Jinak delam ted
Spoiler
Show
mise pro Sohneny. Od doruceni jsem se dostal ke skenovani zakladen. Nevite co bude dal? I nejake bojove? A co bude nakonec za odnemu? Nejake jejich lodky a zbrane?
[/spoiler]
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
syk

Post by syk »

co bude dal, nevim.... me soheni nechteji dat zadnou praci... pristanu v dyson a proste bbs maj prazdny... ale v sektoru co je dyson poletoval rock bug nebo tak nejak, po zabiti znej zbyl krunyr :D

nad sektorem akeelas beacon je proxima centauri a od ni doleva je unknown sektor... a v nem je (tipuju) sohenska M1 nebo M2... po vletnuti do sektoru me napadla... chvilku jsem ji zkousel, potom stahnul ocas mezi nohy a upaloval co to slo... vratil jsem se z titanem... solil jsem do ni dokavad jsem mel stity... schytala opravdu hodne... ale ubilo ji tak milimetr ze stitu
odhaduju ze ani 5x M2 na ni nebudou stacit... je fakt drsna... opravdu takovy stity jsem jeste nevidel...

dnes jsem konecne proletl vsechny sektory... az na 2... jakmile vlitnu do Xenon Core 05 tak vybuchnu... zkousel jsem obe brany... jeste nez dobehne napis the end, vidim jak ostatni lode co jsou v sektoru taky vybuchujou... jako kdyby tam neco (treba exploze hvezdy) znicilo vse v sektoru... mohl by plz nekdo overit, jestli tam muze nebo ne?

a jeste neco... jdou do terranskech lodi osazovat jejich zbrane?

PS je normalni, ze lod ktera na me strilela kyonem, nelze kyonem osadit kdyz pilot vyskoci??? obzvlast piratsky lode pouzivaji snad vsechny zbrane, ale ja to tam namountit nemuzu... trosku nedomysleny bych rekl, ze na me utoci nova s shockwavem a kyonem a namountit lze pac a hept
himlhergotkrucajzelement co to je?
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
plynak
x3tc

Post by plynak »

U Sohnenu musis pouzit specialni Xtended Com Menu. Kdyz pristanes, jdi do ship, orders, custom a tam to je. Pak ti daji praci.

Xenon Core 05 vybuchuje. Je to bug, staci si precist ofiko fora k MODu.

A s temy kyony netusim, zatim jsem zadnou piratskou lod, co by je mohla montovat nezajmul. Ale asi zkusim koupit tu Heavy Capture Frigate od OTASu. Jen tak ze zvedavosti.

Jo a mam dotazek. Sice nepatri uplne sem, ale presto. Nezkousel jste nekdo skript Fight Command Software Mk.3? Pry to vyrazne zlepsi AI jednek v in sector obrane. A to vsech, do kterych se namontuje, od M5 po M0. Zatim jsem cetl jen zbezne, ale lide si to pochvaluji. Je fakt, ze moje stihacky a M6tky jsou v in sector naprosto pitome. M6 nejradeji krouzi dokola a strileji z veze, ale trefi kulove.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

na terranske lode musis EMP davat pres HUD a ne pres menu tam to nejde v HUD to jen kliknes na slot a vyberes terranskou zbran tak to musis delat i u vezi
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
plynak
x3tc

Post by plynak »

Nekteri lide si proste manual neprectou a neprectou, ze jo syku :)
syk

Post by syk »

diky za rady...
...tak premyslim, jestli mame stejnej manual :D
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Godvood
x4

Post by Godvood »

gomecz wrote:
plynak wrote:No v tabulce je steering y/p/r A ja predpokladam, ze cim vyssi, tim lepsi.
asi za to muze moje prislovecna neznalost svetoveho jazyka, ale co je y/p/r ?

no a s tim cim vyssi tim lepsi to nemusi byt tak uplne pravda, pokud ty cisla udavaji dobu za kterou je lod schopna vykonat manevr, tak je to presne obracene.
Nahodou jsem pri procitani narazil na y/p/r s tim ze premyslite co to je. A protoze jsem hodnej a protoze jsem to necetl cely jestli vam to uz nekdo nenapsal:
yaw/pitch/roll
popis jak je to v letadle
yaw je pohyb smerovkou - letadlo zataci doprava nebo doleva v dane rovine
pitch je pohyb vyskovkou - letadlo nakloni cumak nahoru nebo dolu
roll je pohyb kridylkama - letadlo se toci kolem osy dolea nebo doprava.
syk

Post by syk »

neco jsem objevil... takze pro lovce pokladu...

Xenon 256 23, -0.4, 5 = Falcon Hauler
Xenon 258 -24.6, 12.1, -43.1 = Centaur Mk.I
Unknown Sektor za Proxima Centauri -38.5, -19.2, -27.1 = Discoverer

jeste pripominam, ze v tom unknownu je neprijemna lod, a setkani s ni je taky neprijemny
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

nemuzes naznacit co je to za peknou lodicku? :lol:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja tam byl a zadna neprijemna lod tam nejni :(

Ale zato jsem konecne nasel piratsky shypyard a koupil jejich M6tku a vybavil ji alfa a beta kyony. Bohuzel ma jen ěx125MJ a tak s emusi clovek u v hejnu Mtrojek docela ohanet.

Horsi ale je, ze porad nemuzu nejak vydelat. Asi jsem si zvykl, ze ve sve dva roky stare originalni hre mam behem chvilky +10M, zatimco ted, kdyz jsem zacal, to trva desne pomalu.

A ten Fight Softwrae Mk.3 jste take asi nekdo nezkousel, co?
souky

Post by souky »

mno já s vydělává ním nemám problém se spustil novýho ST a za 5 minut byl na 15 úrovni, tak nějak si teď říkám jestli se to tu už neřešilo :lol:
syk

Post by syk »

2 DJ Die: mno to je ta lodicka o ktere jsem se zminoval pred par dny (tipuju sohen M1 nebo M2 i kdyz velika moc nebyla, drsna asi 1000x vic nez neposlusna M6)

2 plynak: nezkousel jsem... zatim dokoncuju prvni mensi komplex aby byli prachy, potom pudu prubnout jak drsny jsou xenoni a kha'akove, ponevadz prodej vydobitych zbrani mi v puvodnim x3 vynesl velice slusny konto...

ale pokud hodis link na ten script, muzu ho prubnout, stihace uz pomalu laduju do colossuse... az ho naplnim, vyzkousim to nekde

2 souky: uz taky zacinam premyslet o ST... UT za obet padaj nejak cesto

2 all: hyperion moje milovana v xtended neni???
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hyperion, player HQ apod. jsou az ted v patchi. Ale musis zacit novou hru, na coz ja kaslu.

Jo a koupil jsem si HCF a uz jsem zajmul 2 Xernon P Raider. Jednoho jsem si nachal a druheho strelil. Prusvih je sehnat dost vojaku. Jedine, kde s edaji koupit je OTAS HQ a tam maji vzdycky jen 12 najednou potreba na M6tku je tak 150 - 160 :(

Ten Fight Command Software je zde. Kdybys ho pribnul a dal vedet, bylo by to supr.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=176241
gomecz
x3

Post by gomecz »

prave jsem si naistaloval cisty X3, opatchoval na 2.0.02 a naistaloval XTM 0.7.2. konecne muzu zacit nektery z XTM startu, ale pise mi to ze nektere textove soubory se nenaistalovali spravne (7213) pritom ten soubor ??7213.xml tam mam (o velikosti 50.4kB)

setkal jste se s tim nekdo? pripadne muzete nekto potvrdit/vyvratit tu velikost?
syk

Post by syk »

2 gomez: mam tam ve foldru t 447213.xml (50.4 kB (51 647 bajtů)

2 plynak: script mam, prectu si neco a potom se ozvu... a kvuli hyperionu znovu zacinat taky nebudu...

2 all: ponevadz mi absolutne nevyhovuje mapa co je u xtended (jine barvy sektoru a spatne viditelny pruchody mezi sektory), dodelal jsem puvodni, co jsem mel...
[ external image ]
fileshack neukazuje plnou velikost obrazku automaticky, po zobrazeni obrazku, staci clicknou na nej a ukaze original velikost...
pokud se libi, sosejte dle libosti...
pripadny pripominky nechci slyset, protoze me staci :D jednoducha, prehledna... (ale pokud ky nekdo nasel nejakou vetsi chybu, tak chci slyset) :D
plynak
x3tc

Post by plynak »

No mapa docela ujde, ale krome jinych barev nevidim moc rozdil :) Nicmene uz jsem si ji vytiskl (jelikoz jsem ve statni svatek v praci, tak jsem alespon vyuzil firemni barevnou tiskarnu).

Dej pak prosim vedet, jestli zkusis ten skript. Ja bych si ho tam pak taky dal. Podle readme vypada dobre a jak uz jsem psal, AI mych jednotek se llimitne blizi nule :(

Jinak si ted docela pohravam s myslenkou nainstalovat si X2 se vsemi pluginy a projet si to jeste jednou. No uvidime.
syk

Post by syk »

2 plynak: ohledne toho scriptu... zatim jen muzu rict, ze to prida uzitecny moznosti v combat prikazech a nektere to lehce pozmeni u kazde lodi ktera to ma...
u wingmanu jsou dalsi moznosti... k hodnoceni AI jsem se jeste nedostal, ale i kdyby zustala stejna, porad zustavaji nejaka plus... pokud nekdo planuje vetsi utoky pomoci letek stihacu, je to velice uzitecny script...
U vetsich lodi bych rekl, ze to nema moc uziti... ale jeste porad zustava AI, pokud by se zlepsilo, bylo by to bezva... to chce ale vic casu, nez to posoudim...

2 all: tady nejaka podivnost (unknown drone), ktera zdarile uhla jakekoliv strele, kterou jsem na to vyslal, proste netrefitelny :D
[ external image ]

a nakonec, potreboval bych trosku poradit... pri plneni misi pro Sohneny, jsem dostal za ukol oskenovat nejakou lod, ktera pri scanu jumpne pryc (goner shipyard, black hole sun) pri priblizeni k stanici se goneri ozvou ve smyslu, ze detekovali na me lodi neco a ze mam zadokovat... kdyz to udelam, dostanu od nich ukol (na obrazku)s kterym si nevim rady..
[ external image ]
moje anglictina neni tak dobra, abych si stim poradil...
jsou to 2 msg... plz poradte nekdo

jo a jeste jedna vec... mise ma stanicich cas od casu byvaji, ze detekovali xenon stanici a chteji ji znicit... pokud jsem ji prijmul, dali souradnice. jenze najednou ty souradnice prestali davat... proste to prijmu, ozve se transfering data, ale souradnice nemam... to je bug, nebo ji proste mam hledat jako vul? priblizne mi to vychazi kdyz jsem presel na 0.72
souky

Post by souky »

musíš najít stiana a sebrat mu nějakej "úžasnej artefakt"
plynak
x3tc

Post by plynak »

Diky, tak az jeste zjistis, ze se zlepsila i AI jednotek, tak to taky nainstaluju.

Muzu se zeptat? Kdy jsi dostal tuhle misi od Sohnenu? Ja zatim dostavam jen mise let do te a te stanice a prosenuj jim pocitace. Musim pokracovat?

A co se tech Xenon misi tyce, jsou dva druhy. V jedne chteji znicit stanici na svem uzemi, odmena 1-2M a v druhem musis letet do Xenon sektoru, ktery se ti objevi na mape (to je to recieving data information) a tam uz mi nabizeji odmeny 14-20M. Bohuzel nemam zadnou M2, ale i tak je ta mise sebevrazda. Sektor plny Xenonu a jeste nez znicis tu stanici....

Ale za to uz mi docela dobre funguje moje HCF, uz jsem zajmul 3 Xenon P Raidery, ted si syslim armadu vojaku na neco vetsiho, nejlepe na nejakou Piratskou lod. To bude horsi, protoze clovek musi zustat v dosahu, aby se mohly transporotvat posily a zaroven s tim musi manevrovat a vyhybat se palbe. Uz to posledni Xenon P Raider mi dalo docela zabrat, protoze uprimne, ta HCF ma tak idiotsky profil, ze by ji trefil snad i zkoureny Teladi se zavazanyma ocima.

Jo a uknknown drone je dron Sohnenu, soucast pribehu, ktery ale jeste neni dodelany. Takze momentalne je tam ten drone jen proto, ze tam je :)
syk

Post by syk »

2 plynak: pokracuj ve skenovani,... daji ti tuhle misi :D ... pokud si xcom nabindujes na nejakou klavesu, nemusis u sohenu ani dokovat. staci cca 20km a dloubnout do klavesy (stanici musis mit zamerenou)

z jineho soudku... jen tak jsem zkousel xcom i na jinych stanicich... ozval se mi nejakej typek ze mi TO proda a za kolik toho chci... koupil jsem TO uz nevim za kolik, ale prodal mi 1000 ks ship parts huh? k cemu to je? nicmene me napada, jestli by podobne nesli ziskat ti vojaci nebo co to vlastne schanis

2 all: ohledne te mise co jsem nevedel, tak uz vim... je to bug... (zadani stanice in null), je stanice v
Spoiler
Show
Light of Hearth priblizne 74,0,-79
nicmene tam jsem se opet zaseknul, ponevadz dalsi zadani zni takto
[ external image ]
a kde nic tu nic :(

Return to “Česky / Czech X-Forum”