[X3] Patch 2.0: Bala Gi Research - probna instalacja na X3 PL

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

obawiam się,ze to nic nie da...Khaak pojawiają sie losowo w różnych sektorach i na tym etapie gry są praktycznie nie do przeskoczenia....
cofnięcie się o jeden- dwa sejwy też może nie pomóc, bo nie wiadomo kiedy on tam się pojawił....na pewno mu się nie znudzi i sobie nie poleci...
są dwa wyjścia....użyć cheatów i go "usunąć", albo spróbować go czymś "zająć" zanim zajmie sie transportowcem...(np. zaatakować DUUUŻĄ ilością dronów, wtedy nie będzie miał czasu ganiać za tym TS-em.
HARD CORE: ona ma taką jakby "martwą strefe" ostrzału...taka jakby dziura w d...e, tfu...w odwłoku 8) ...M3 może się tam ulokować jak za przeproszeniem "mrówka w słoniu".... i naparzać go, a wtedy możliwe,że też "odpuści" transportowiec. ( ja nie próbowałem, ale ktoś ten manewr niedawno opisywał w stosownym topicu).
Jeśli nie znajdziesz stosownego cheat'a(polecam: "DESTROY", priv 8)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Norbert 24

Post by Norbert 24 »

Landraider nie, nie mam żadnych skryptów zainstalowanych. Z droidami nie próbowałem ale żeby to zadziałało to bym musiał mieć ich ze 100 albo i więcej, co do umiejscowienie się w d***e niszczyciela to też klapa. :(
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No to niestety pozostaje ci użyć TEGO
Stosowania "wszystkiego" nie polecam,bo zepsują zabawę, wybierz tylko skrypt "destroy" i użyj w grze na tym niszczycielu.
Niestety wymaga wykorzystania konsoli polecen ;)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Norbert 24

Post by Norbert 24 »

Dzięki DRACOOL już po niszczycielu :) masz racje że nie warto używać reszty cheatów to już by nie była ta sama gra. Ale niestety niszczyciela trzeba było zniszczyć bo to było już przegięcie, taki pech :(. Jeszcze raz wielkie dzięki :)
Norbert 24

Post by Norbert 24 »

Przepraszam że post pod postem ale mam następny problem. :( http://img406.imageshack.us/my.php?image=txtey6.jpg
Z tego co udało mi się odszyfrować (tak przypuszczam) to mam polecieć do nieznanych sektorów za Maelestrom, poleciałem i nic się nie dzieje, jak zwykle robie coś źle. Pomocy. :?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

w tej części misji....
Spoiler
Show
lecisz po słynny paranidzki M7 zwany YACHTEM (póżniej "Hyperion")
proponuje poczytać TUTAJ
Powinno wyczerpać pytania.

Gdzieś jest też jeszcze o dalszym ćiągu misji z Bala Gi....:D
[ external image ]
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

lece wlasnie po ten cud techniki ale nie moge znaleźć bramy z Maelstrom do pierwszego US pomocy !!!
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Czy ilosc ! (wykrzyknikow) po slowie pomocy i samo naduzywanie tego slowa, motywuje innych uzytkownikow do udzielenie tej tak zwanej "pomocy" ?
Ciekawi mnie to bardzo :o

Ja niestety nie moge ci pomoc, bo jeszcze nie doszedlem do tej czesci misji.
A i tak sobie mysle, ze ja nie jestem jakis tam super, ekstra gracz X3, i nie mialem jak na razie pytan dotyczacych fabuly, no jedno na poczatku, jak zgubil mi sie ten patrol w I misji, ale to przez to, ze sobie polecialem gdzies, zamiast ich sledzic. Ale od tamtej pory, idzie mi w miare ladnie. A jak mam jakis klopot, to patrze na forum, bo tu juz wskazowki do wszystkich misji zostaly opublikowane.

Dziekuje za uwage.

PS.
Szukanie bram w X3 jest jedna z fajniejszych rzeczy, radze samemu poprobowac, nie jest to wcale takie ciezkie :|.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Było już kilka razy na forum
Spoiler
Show
180 km na zachód od centrum maelstorm
pozdrawiam
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani_Hc wrote:Czy ilosc ! (wykrzyknikow) po slowie pomocy i samo naduzywanie tego slowa, motywuje innych uzytkownikow do udzielenie tej tak zwanej "pomocy" ?
Ciekawi mnie to bardzo :o
To nie w tą stronę. Im więcej wykrzykników, tym mniejsze IQ autora. Jeśłi na końcu wykrzykników jest "1", za każdą odejmuje się od wyniku jeszcze 10 pkt. ;)
Mani_Hc wrote: Szukanie bram w X3 jest jedna z fajniejszych rzeczy, radze samemu poprobowac, nie jest to wcale takie ciezkie :|.
Naprawdę rewelacyjne. Szczególnie w maelstorm właśnie. Poleć tam, i zobaczymy, to będzie tak kolorowe jak się ci wydaje. Ja latałem tam za tą bramą 5 godzin.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Hmm, ja w Elysium of Light latalem godzinke - i mnie wystarczylo :>.

Choc przyznam, ze w X2 latwiej sie te bramy znajdowalo (bo byly zazwyczaj ukryte wokol mglawic/asteroidow).

Ale np sledzenie statkow i patrzenie, ktory to idzie niezgodnie ze szlakiem handlowym, albo po prostu wpatrywanie sie w przestrzen i uzywanie wzmacniacza wideo (przeciez w koncu on jest po to :P ).
Urban
x4

Post by Urban »

wzmacniacz video... ok ale obiekty są znikają po prostu jeśli są zbyt daleko więc nie ma co liczyć na dostrzeżenie jakiegoś punktu który okaże się bramą skokową... :/ Poza tym w części sektorów są te .... mgławica przez które nie widać obiektów oddalonych o 6km nawet przy wzmacniaczu... a co dopiero odległą bramę skokową :roll:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

No i gram w tego bonuspacka.

Jednak zagieła mnie jedna rzecz:

Dostałem od teladianina informację, że koleś chciał polecieć przez zachodnią bramę w Maelstorm, a nieznanym sektorze przez południową do kolejnego nieznanego. no i ja przeczesałem wszystkie te sektory, nic nie znajdując. Gdzie jest ten koleś?
Landraider
x2

Post by Landraider »

Urban
wzmacniacz video... ok ale obiekty są znikają po prostu jeśli są zbyt daleko więc nie ma co liczyć na dostrzeżenie jakiegoś punktu który okaże się bramą skokową...
Poszukaj sobie pliku IncreasedVisibility50_v2.spk, mod zwiększa drastycznie zasięg widoczności do 50 km. Ja go nie stosuję bo za bardzo mi zwalnia komputer, no i w niektórych sektorach ma się wizualnie dziwne wrażenie przesytu szczegółów co wywołuje poczucie dezorientacji.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Już znalazłem ten jacht. Całkiem fuksiarsko, podczas skanowania asteroid.

Nawet niezły stateczek, ale bardziej mnie zainteresował Nemezis. Duży fajerpałer, pakowność, niezła szybkość, oraz mocne uzbrojenie.

Ale jachcik poholuję dopiero, gdy uzbieram końcu na TL, i pobuduję parę stacji. Do tega czasu musi sobie poczekać ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Mani_Hc wrote:Hmm, ja w Elysium of Light latalem godzinke - i mnie wystarczylo :>.
To tam też coś jest??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Eee sorki, w poszukiwaniu Elysium Of Light :D. A latalem oczywiscie w Treasure Chest :P.
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Pewnie wielu z was ma już bazę wiec mam kilka pytań?
1 Czy jak rozkładamy statek musi on mieć pełen kadłub?
2 Czy jest jakiś pasek postępu rozkładania wiadomość kiedy się ono kończy czy trzeba sprawdzać?
3 Czy surowce do budowy statków zmieniają się czy są stałe chodzi mi o surowce nie o ilość? Jakie to surowce
4 Czy ktoś już testował scrypy do rozkładania statków na surowce właśnie i czy może powiedzieć czy działa?
5 Czy baza jest uzbrojona ?
6 Czy jest malowanie i projektowanie statków czy to tylko plotka?
7 Czy baza posiada magazyn czy jest on ograniczony ile statków może dokować w bazie na raz?
Za odpowiedzi dziękuje
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Poszukaj na forum, z najdziesz odpowiedzi na znakomitą większość swych pytań ;)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

1. Nie musi.
2. Jest pasek postepu i jestes tez o tym informowany.
3. Surowce (a budowalem 4 rozne) sa te same.
4. Skrypt dziala i jesli masz duzo zlomu to sie nawet oplaca
5. Nie, ale zawsze mozesz ochraniac ja statkami/laserami
6. To nie jest plotka. Jest malowanie. Jesli chodzi o projektowanie to napisz co masz na mysli.
7. Magazyn to 0,5 mln. Jesli chodzi o dokowanie to chyba ok 10 M1-M2 (odpowiednie sluzy) i chyba ma 2 "gniazda" po 4 statki (transport), M4 - M5 dokuja w srodku wiec nie wiem.

POPRAWKA

Pkt 6
Mozna tylko zmienic kolor i to tez nie za bardzo. Nie da sie nalozyc jakiegos rysunku lub... wiadomo :)
Jesli chodzi o projektowanie wlasnego modelu to nie jest to mozliwe.

Pkt 7
Jest 9 sluz na M1-M2-TL
Sa 3 "gniazda" po 5 statkow.
Male w srodku (dawno nimi nie latalem - moge sie mylic)
Last edited by SoBeK on Mon, 29. Jan 07, 00:27, edited 1 time in total.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”