Sauron, a wlasnie zanim doczytalem to co napisales, to chcialem to napisac:
Mozna mi mowic/pisac Mani i nawet bylbym wdzieczny, jakby tak na mnie mowiono . I nic nie szkodzi za poufalosc .
A o tym juz pisalem, ze wspominanie po polsku bledow/pomyslow nie ma wplywu na nic. Wlasnie bo po polsku ...
No ale oczywiscie, nie znaczy to, ze ludzie nie moga sobie westchnac i pomarzyc o rzeczach, ktore powinny/moglyby sie znalezc w tej grze itp . Tylko trza wlasnie pamietac, ze nie zmienimy w taki sposob nic w serii X...
Jeden, gdy Khaak invasions odpaliło inwazje na The Wall (zaraz obok, w AP mój główny komplex, 2gi screen) i wysłałem 4 argońskie tytany (bs-y) do walki przeciwko kilku M1 oraz kilkudziesieciu M3, co mi rozwaliły główny lotniskowiec tylko dlatego, że zapomniałem mu ogniw do ucieczki dokupić
Witam.
To już chyba ostatni mój post w tym topiku.
Macie rację.Ta "lista życzeń"nie ma sensu.To i tak byłoby wołanie samotnego w puszczy.Każdy ma inne oczekiwania,wobec tej gry.Nawet,gdyby tą grę wydawał potentat to i tak nie zadowoli wszystkich.
Jak wyjdzie X4 to i tak ją kupię,by z czystej ciekawości zobaczyć w jakim kierunku ona idzie.Może być tak,że prawa autorskie wykupi duża firma i ta gra może zmienić się całkowicie.Kto wie?Może powstaną ciekawe mody?
Tak jak MWW do X2.Gra i tak się już zmienia,ponieważ główny motyw tej gry,stał się drudorzędnym dodatkiem.Myślę,że Egosoft nie zabardzo wie co zrobić z fabułą,ponieważ już zmusza graczy do jej przejścia.Chcecie mieć ciekawsze punkty startowe-musicie przejść fabułę.Tak to odebrałem.
Na koniec przypomniało mi się zdarzenie związane z X2.
Gdzieś w topikach-o X2 oczywiście-niewiem za daleko by szukać,jest topik związany z łapaniem gości,co wyskoczyli i sprzedaży ich jako niewolników.
Ciekawe w tym topiku było to,że gracze-nie pamietam-trzech,czterech,
wymyślili sobie taką grę-w X2-oczywiscie która miała ten daleki cel,tą metę!
Otóż-no wszystko polegało na zaufaniu graczy do siebie,że nikt nie bedzie oszukiwał.
Warunki-czysta gra X2,bez żadnych modów ,skryptów ect.nie pamietam czy wersja pl,czy inna-to nie ważne.
Włączyć opcję żeby bazy pirackie nie pojawiały się z powrotem(w X2 jest taka mozliwość jak pamiętacie).
Punkt startowy Argon Prime.Stopień trudności -też nie pamietam
Jako stróże prawa,zadanie-wyłapać wszyskich piratów w całym X2-wszechświecie.Żeby nie było łatwo,trzeba było stworzyć "system więzienny"dobrze chroniony.TSy,czy TP wyposażyć w system podtrzymywania życia,oczywiscie tam przechowywać tych piratów.Nie wolno że tak powiem ich zabijać.Chodziło o to że jak pirat wyskoczył,no to trzeba było go złapać i do "więzienia dostarczyć.Wygrywał ten który oczywiście miał ich najwięcej w tym swoim więzieniu.Gra mogła się skończyć wtedy gdy w całym X2-wszechświecie nie było już baz pirackich.
Ciekawe co?
Nie wiem jak to sie skończyło,kto wygrał i czy to było wogóle możliwe.
Czy dokładnie podałem założenia,też nie jestem tak dokońca pewny.
Chodzi mi o to,że każdy gracz,wystarczy że tak powiem,wysilić wyobrażnię,może sam stworzyć sobie ten bardzo daleki cel,który z pozoru jest nie do zdobycia.Im wystarczyła gra X2 bez dodatków,modów i innych skryptów.
Qurcze-wypowiedź moja zmierza do wielkiego zakończenia którego wogóle nie chcę-no ale jak mus to mus,trudno.
Ja w grze X3 też sobie ten z pozoru daleki cel znajdę,bo on jest.Trzeba go tylko dostrzec.Czego sobie i wam szanowni gracze życzę. Uff.
Pozdrowienia.Miłej gry.
Z cyklu naszych gier:
Ciekawe, że wcześniej tego nie zauważyłem, ale wczoraj, po tym jak jeden z Paranidian zostawił w przestrzeni duży pakunek twarogu sojowego (wartego blisko 650.000 kr ), wezwałem do Cloudbase South West swojego Delfina Tragarza. Ten, po wylocie z bramy skokowej, poruszał się z prędkością ponad 200. Standardowo ma prędkość 59, gdy ja nim kieruję i jak z bramy wylatuję to od prawie zera ponownie nabieram prędkości. Gdy zaś kieruje nim komputer - wystrzeliwuje statek z bramy jak z procy. Ciekawe dlaczego tak się dzieje? .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
W końcu wygrałem wyścig... Nie byłoby w tym nic dziwnego, tyle, że kilka razy się ścigałem i nic. A dziś pojawili się piraci podczas wyścigu i zaczęli ładować do konkurencji... Oczywiście uczestnicy wyścigu zaczęli się gonić z piratami, a nie od bramki do bramki. Jeszcze miałem tyle czasu, aby nawrócić i trafić do ostatniej bramki, którą minąłem bez zaliczenia ... normalnie luuzik....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
LeWaR wrote:hehe nie tak szybko.... tam się ścigasz na nieswoich statkach. Dają Ci maszyne i masz wygrać...
Ale to już mam za sobą...
Dziwne, ja chyba wystartowałem sokołem, oczywiście przegrałem, ale chyba uczestniczyłem w wyścigu, więc nie wiem jak to tam jest, probowałem tylko raz bo szkoda czasu, znam zajęcia przynoszące wiecej zysku i wrażeń ^^.
Brałem udział tylko w jednym wyścigu - tym niezbędnym . Dostałem coś co przypominało Paranidzkiego Pegaza (prędkość nieco poniżej 500m/s, bez tarcz) i w sumie nie miałem problemów z wygraniem. Zasadniczo można to było porównać do wchodzena w zakręty na hamulcu ręcznym, tylko że do regulacji "poślizgu" służyły silniczki boczne, a przepustnica była cały czas ustawiona na max
Po zaliczeniu pojedynczej bramki z daleka widać (o ile mamy ją circa przed sobą) następną. Bardzo słabo, ale widać.
To chyba wszystko co mogę powiedzieć, dobrowolnie w wyścigach nie startowałem
Jak przejść misję z sektorze Xenon 101? Trzeba tam odnależć kryształ gdzieś wokół wraku xenońskiego statku. Latam i ni chu chu. Tylko jakieś porozrzucane zasobniki po całym sektorze.
Last edited by Borok on Wed, 22. Nov 06, 12:30, edited 1 time in total.
Wczoraj usiadłem na dłużej niż 15 minut do gierki w celu sprawdzenia teorii o przyśpeszaniu oddawania statków przy wpakowaniu w nie więcej obrażeń na sek. . Dotychczas strzelałem z 3xBPAC ( czy jakoś tak) i jedyne co zdobyłem to kilka M4 , teraz dodałem jeszcze 1 BPAC + jakieś BLDI i sytuacja gwałtownie się zmieniła . W ciągu dosłownie 30 minut w Bala Gi zdobyłem 6 Pogromców ( 2 z osłonami i 2 z bronią - kadłuby ok 70 % ) i piracką Novę z osłonami i skanerem ładunku i 79 % kadłuba. Normalnie szok . W tym tempie niedługo będę się już bujał M6 . Teraz mam tylko problem , jak przetransportować to całe zdobyczne stadko do jakiejś stoczni , bo dookoła jest czerwono od piratów i krzaków .
Last edited by Black-Templar on Thu, 23. Nov 06, 11:47, edited 1 time in total.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Przeczyścić drogę powrotną z czerwonych i dopiero wracać Oczywiscie nie przejmując statków do czasu wyczyszczenia tej drogi .
Ja wczoraj się napociłem sporo ale udało mi się po raz pierwszy od ponad 70 godzin gry zniszczyć piracką Novę uzbrojoną w 4x WMP Alfa i 1xWMP Alfa w tylnej wieży. Leciałem na nią w Mako z 4x PEW Alfa i 2x AC Beta.
Sprawdziła się taktyka walki kołowej z doskoku i uniki na napędzie bocznym z jednoczesnym obrotem. Bez tego zawsze ulegałem Novej i omijałem z daleka . Cieszę się, że w X3 różna taktyka przynosi różne efekty .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Właśnie w jednym z tych zasobników jest czarny kryształ.
Poszukaj zasobników które w opisie na mapie sektora mają ilość sztuk w liczbie 1.
Ja swój znalazłem z drugim podejściem
Po przejęciu jednostki można też odesłać ją daleko poza płaszczyznę ekliptyki (zwykle pozwala to na zabezpieczenie przed atakiem piratów). Następnie po zgromadzeniu paru zdobyczy zebrać je w konwój i polecieć do najbliższej stoczni
Czasem w takich statkach są cenne dodatki typu tarcze lub broń, bez przejęcia jednostki nie jesteśmy w stanie przeładować ich do swojej ładowni.
Z drugiej strony nie zajęte statki nie są atakowane przez piratów czy Xenonów...