[X3] Nasze gry...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sauron, a wlasnie zanim doczytalem to co napisales, to chcialem to napisac:
Mozna mi mowic/pisac Mani i nawet bylbym wdzieczny, jakby tak na mnie mowiono :P. I nic nie szkodzi za poufalosc :P :).

A o tym juz pisalem, ze wspominanie po polsku bledow/pomyslow nie ma wplywu na nic. Wlasnie bo po polsku ...
No ale oczywiscie, nie znaczy to, ze ludzie nie moga sobie westchnac i pomarzyc o rzeczach, ktore powinny/moglyby sie znalezc w tej grze itp :). Tylko trza wlasnie pamietac, ze nie zmienimy w taki sposob nic w serii X...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Hmm, mam dwa screnki machnięte wczoraj wieczorem:

Jeden, gdy Khaak invasions odpaliło inwazje na The Wall (zaraz obok, w AP mój główny komplex, 2gi screen) i wysłałem 4 argońskie tytany (bs-y) do walki przeciwko kilku M1 oraz kilkudziesieciu M3, co mi rozwaliły główny lotniskowiec tylko dlatego, że zapomniałem mu ogniw do ucieczki dokupić :P

Oto BS-y:

http://img380.imageshack.us/img380/1348 ... 036zp7.jpg

A oto mój główny komplex:

http://img112.imageshack.us/img112/6031 ... 035zt8.jpg

Enjoy :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ale pajęczyna......
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
MiG13
x3

Post by MiG13 »

:)

Proszę tylko, nie pytajcie, czy to przypadkiem nie rozciągało sie na całe AP...
Pare godzin roboty.
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
To już chyba ostatni mój post w tym topiku.
Macie rację.Ta "lista życzeń"nie ma sensu.To i tak byłoby wołanie samotnego w puszczy.Każdy ma inne oczekiwania,wobec tej gry.Nawet,gdyby tą grę wydawał potentat to i tak nie zadowoli wszystkich.
Jak wyjdzie X4 to i tak ją kupię,by z czystej ciekawości zobaczyć w jakim kierunku ona idzie.Może być tak,że prawa autorskie wykupi duża firma i ta gra może zmienić się całkowicie.Kto wie?Może powstaną ciekawe mody?
Tak jak MWW do X2.Gra i tak się już zmienia,ponieważ główny motyw tej gry,stał się drudorzędnym dodatkiem.Myślę,że Egosoft nie zabardzo wie co zrobić z fabułą,ponieważ już zmusza graczy do jej przejścia.Chcecie mieć ciekawsze punkty startowe-musicie przejść fabułę.Tak to odebrałem.
Na koniec przypomniało mi się zdarzenie związane z X2.
Gdzieś w topikach-o X2 oczywiście-niewiem za daleko by szukać,jest topik związany z łapaniem gości,co wyskoczyli i sprzedaży ich jako niewolników.
Ciekawe w tym topiku było to,że gracze-nie pamietam-trzech,czterech,
wymyślili sobie taką grę-w X2-oczywiscie która miała ten daleki cel,tą metę!
Otóż-no wszystko polegało na zaufaniu graczy do siebie,że nikt nie bedzie oszukiwał.
Warunki-czysta gra X2,bez żadnych modów ,skryptów ect.nie pamietam czy wersja pl,czy inna-to nie ważne.
Włączyć opcję żeby bazy pirackie nie pojawiały się z powrotem(w X2 jest taka mozliwość jak pamiętacie).
Punkt startowy Argon Prime.Stopień trudności -też nie pamietam

Jako stróże prawa,zadanie-wyłapać wszyskich piratów w całym X2-wszechświecie.Żeby nie było łatwo,trzeba było stworzyć "system więzienny"dobrze chroniony.TSy,czy TP wyposażyć w system podtrzymywania życia,oczywiscie tam przechowywać tych piratów.Nie wolno że tak powiem ich zabijać.Chodziło o to że jak pirat wyskoczył,no to trzeba było go złapać i do "więzienia dostarczyć.Wygrywał ten który oczywiście miał ich najwięcej w tym swoim więzieniu.Gra mogła się skończyć wtedy gdy w całym X2-wszechświecie nie było już baz pirackich.

Ciekawe co?
Nie wiem jak to sie skończyło,kto wygrał i czy to było wogóle możliwe.
Czy dokładnie podałem założenia,też nie jestem tak dokońca pewny.
Chodzi mi o to,że każdy gracz,wystarczy że tak powiem,wysilić wyobrażnię,może sam stworzyć sobie ten bardzo daleki cel,który z pozoru jest nie do zdobycia.Im wystarczyła gra X2 bez dodatków,modów i innych skryptów.
Qurcze-wypowiedź moja zmierza do wielkiego zakończenia którego wogóle nie chcę-no ale jak mus to mus,trudno.
Ja w grze X3 też sobie ten z pozoru daleki cel znajdę,bo on jest.Trzeba go tylko dostrzec.Czego sobie i wam szanowni gracze życzę. Uff.
Pozdrowienia.Miłej gry.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Z cyklu naszych gier:
Ciekawe, że wcześniej tego nie zauważyłem, ale wczoraj, po tym jak jeden z Paranidian zostawił w przestrzeni duży pakunek twarogu sojowego (wartego blisko 650.000 kr 8) ), wezwałem do Cloudbase South West swojego Delfina Tragarza. Ten, po wylocie z bramy skokowej, poruszał się z prędkością ponad 200. Standardowo ma prędkość 59, gdy ja nim kieruję i jak z bramy wylatuję to od prawie zera ponownie nabieram prędkości. Gdy zaś kieruje nim komputer - wystrzeliwuje statek z bramy jak z procy. Ciekawe dlaczego tak się dzieje? :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

W końcu wygrałem wyścig... Nie byłoby w tym nic dziwnego, tyle, że kilka razy się ścigałem i nic. A dziś pojawili się piraci podczas wyścigu i zaczęli ładować do konkurencji... Oczywiście uczestnicy wyścigu zaczęli się gonić z piratami, a nie od bramki do bramki. Jeszcze miałem tyle czasu, aby nawrócić i trafić do ostatniej bramki, którą minąłem bez zaliczenia ... normalnie luuzik....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Załatw sobie pirackiego Błotniaka ścigacza, prędkość 525 powinna ci zapewnić zwycięstwo bez pomocy innych piratów ^^.
Peace and order will be restored in our universe
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

hehe nie tak szybko.... tam się ścigasz na nieswoich statkach. Dają Ci maszyne i masz wygrać...

Ale to już mam za sobą... :lol:
XTC+XRM | Albion Prelude
Borok
x2

Post by Borok »

Ja juz mam dość tego ścigania. Ok. 20 prób i na razie sobie odpuściłem. W najgorszym przypadku, będę musiał kogoś poprosić o pomoc chyba :)
100% czystej krwi śląskiej
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

LeWaR wrote:hehe nie tak szybko.... tam się ścigasz na nieswoich statkach. Dają Ci maszyne i masz wygrać...

Ale to już mam za sobą... :lol:
Dziwne, ja chyba wystartowałem sokołem, oczywiście przegrałem, ale chyba uczestniczyłem w wyścigu, więc nie wiem jak to tam jest, probowałem tylko raz bo szkoda czasu, znam zajęcia przynoszące wiecej zysku i wrażeń ^^.
Peace and order will be restored in our universe
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Brałem udział tylko w jednym wyścigu - tym niezbędnym :). Dostałem coś co przypominało Paranidzkiego Pegaza (prędkość nieco poniżej 500m/s, bez tarcz) i w sumie nie miałem problemów z wygraniem. Zasadniczo można to było porównać do wchodzena w zakręty na hamulcu ręcznym, tylko że do regulacji "poślizgu" służyły silniczki boczne, a przepustnica była cały czas ustawiona na max :)
Po zaliczeniu pojedynczej bramki z daleka widać (o ile mamy ją circa przed sobą) następną. Bardzo słabo, ale widać.

To chyba wszystko co mogę powiedzieć, dobrowolnie w wyścigach nie startowałem :)

Pozdrawiam
Złomiarz
Borok
x2

Post by Borok »

Spoiler
Show
Jak przejść misję z sektorze Xenon 101? Trzeba tam odnależć kryształ gdzieś wokół wraku xenońskiego statku. Latam i ni chu chu. Tylko jakieś porozrzucane zasobniki po całym sektorze.
Last edited by Borok on Wed, 22. Nov 06, 12:30, edited 1 time in total.
100% czystej krwi śląskiej
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Wczoraj usiadłem na dłużej niż 15 minut do gierki w celu sprawdzenia teorii o przyśpeszaniu oddawania statków przy wpakowaniu w nie więcej obrażeń na sek. :D . Dotychczas strzelałem z 3xBPAC ( czy jakoś tak) i jedyne co zdobyłem to kilka M4 , teraz dodałem jeszcze 1 BPAC + jakieś BLDI i sytuacja gwałtownie się zmieniła :twisted: . W ciągu dosłownie 30 minut w Bala Gi zdobyłem 6 Pogromców ( 2 z osłonami i 2 z bronią - kadłuby ok 70 % ) i piracką Novę z osłonami i skanerem ładunku i 79 % kadłuba. Normalnie szok :o . W tym tempie niedługo będę się już bujał M6 . Teraz mam tylko problem , jak przetransportować to całe zdobyczne stadko do jakiejś stoczni , bo dookoła jest czerwono od piratów i krzaków :cry: .
Last edited by Black-Templar on Thu, 23. Nov 06, 11:47, edited 1 time in total.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Przeczyścić drogę powrotną z czerwonych i dopiero wracać :roll: Oczywiscie nie przejmując statków do czasu wyczyszczenia tej drogi :wink: .

Ja wczoraj się napociłem sporo ale udało mi się po raz pierwszy od ponad 70 godzin gry zniszczyć piracką Novę uzbrojoną w 4x WMP Alfa i 1xWMP Alfa w tylnej wieży. Leciałem na nią w Mako z 4x PEW Alfa i 2x AC Beta.
Sprawdziła się taktyka walki kołowej z doskoku i uniki na napędzie bocznym z jednoczesnym obrotem. Bez tego zawsze ulegałem Novej i omijałem z daleka :wink: . Cieszę się, że w X3 różna taktyka przynosi różne efekty 8) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ajuszkiewicz
x3ap

Czarny kryształ

Post by ajuszkiewicz »

Borok:

Co do misji w X-101
Spoiler
Show
Właśnie w jednym z tych zasobników jest czarny kryształ.
Poszukaj zasobników które w opisie na mapie sektora mają ilość sztuk w liczbie 1.
Ja swój znalazłem z drugim podejściem
Powodzenia.
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Po przejęciu jednostki można też odesłać ją daleko poza płaszczyznę ekliptyki (zwykle pozwala to na zabezpieczenie przed atakiem piratów). Następnie po zgromadzeniu paru zdobyczy zebrać je w konwój i polecieć do najbliższej stoczni :)
Czasem w takich statkach są cenne dodatki typu tarcze lub broń, bez przejęcia jednostki nie jesteśmy w stanie przeładować ich do swojej ładowni.
Z drugiej strony nie zajęte statki nie są atakowane przez piratów czy Xenonów...

Pozdrawiam
hanss
x3tc

Post by hanss »

Panowie czy komuś zdarzyło się spotkanie z UFO-bo mnie tak próbowałem je monitorować ale leci przez sektor gdzie piratów jest od cholery.
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:52, edited 1 time in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

hanss wrote:Panowie czy komuś zdarzyło się spotkanie z UFO-bo mnie tak próbowałem je śledzić ale leci przez sektor gdzie piratów jest od cholery.
Wiele razy udało mi się je spotkać, mam nawet gdzieś screeny. Szkoda że nie zmieniło się ani trochę od czasów X2 :(
hanss
x3tc

Post by hanss »

Trochę mnie dziwi że nikt go nie atakuje.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”