[PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Farnham's Legacy

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum, Moderators for the X3:FL Forums

Post Reply
eldarmark
Posts: 120
Joined: Tue, 25. Dec 07, 06:47
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by eldarmark »

So trying to track down a crash bug. Someone on Reddit is having the same thing so it doesn't seem to be exclusive to me.

If I start as Lost Terracorp Pilot CS start, once I finally get to the HQ, the game immediately exits to the main menu once I click claim. Happens with the Disowned Boron CS start too.

I thought it was the good chunk of mods I had so I did a full clean install -- uninstall, deleted the folders, reinstall, then installed the Plugin Manager. Installed the SPK versions of just the Unofficial Patch and Old Plots (Patch first). The other three were already waiting for me after I did a reinstall of the Plugin Manager.

Fresh save, saved in getsu fune, used the script editor and all-seeing-eye to find the HQ, reloaded in getsu fune, got a ship and flew to where it was, same thing. Hit claim and the game puts me back to the main menu.

Old Plots 1.02
Unofficial Patch 1.3.12
Community Plugin Conf 1.61
Hotkey Manager 1.21
Ware Manager 1.20

Edit: Tried the Boron Challenging Sandbox start and same thing. Guess I'll try just the Unofficial Patch with no Old Plots SPK installed and go from there.

Edit2: Nividium Miner start, no Old Plots installed, same thing. Seems to be something with the Unofficial Patch, I think? I'll try Vanilla next and if it works for Vanilla I'll move this over to the Unofficial Patch thread.

Edit3: And moving it right back here.

I just did a full uninstall of the plugin manager, and installed the Unofficial Patch manually using the ZIP file instead... and it works. No crash when grabbing the HQ with the same save that worked in vanilla.

Full uninstall of the game. Full uninstall of the plugin manager. Deleted the addons2 folder. Installed the game. Installed the plugin manager. Works with just the built in script libraries installed.

Installed a freshly downloaded Unofficial Patch SPK via the Install Packages button (instead of drag and drop). Works.

Installed a freshly downloaded Old Plots SPK via the Install Packages button. Crashes.

Uninstalled Old Plots. Crashes.

Uninstalled Unofficial Patch and reinstalled. Works. So Old Plots modifies a file that the Unofficial Patch uses and breaks it, and the plugin manager doesn't catch that.

I'll try and see what I can find next.

Edit4:

So the 4 files that are the same name in each folder are

!station.event.hq.pck
plugin.customstart.config.pck
plugin.customstart.menu.pck
pluginmanager.txt

So I'm guessing it's !station.event.hq.pck being overwritten? Investigating.

Edit5:

Both installed and enabled

Manually re-overwrote !station.event.hq.pck with the Unofficial Patch version (1689 bytes, November 11th 8:12 PM) and it works. But I don't know what it might be not doing that Old Plots needs done.

Edit6: The only diff is the Old Plots version has a different version number and it doesn't give the Unfocused Jumpdrive. Not sure if things will blow up if the other plot tries to give you the Unfocused JD when you already have one, but, should be fun to find out. Hopefully it's an easy fix for the file.
eldarmark
Posts: 120
Joined: Tue, 25. Dec 07, 06:47
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by eldarmark »

1.03 is out and addresses this issue per Cycrow.
User avatar
alexalsp
Posts: 1846
Joined: Fri, 18. Jul 14, 05:28
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by alexalsp »

Is there a version history for 1.03?
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 22282
Joined: Sun, 14. Nov 04, 23:26
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by Cycrow »

1.03 is just a small fix for claiming the HQ
Dels
Posts: 6
Joined: Fri, 12. Jan 24, 10:16

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by Dels »

Can I use this patch with saving from version 1.3.13? Will all missions be available or will I need to start a new one game?
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 22282
Joined: Sun, 14. Nov 04, 23:26
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.02 : 2023/12/03

Post by Cycrow »

yes it should work fine with an existing game
Dels
Posts: 6
Joined: Fri, 12. Jan 24, 10:16

Re: [MOD] Unoffical Patch : V1.3.13 : 2024-06-01

Post by Dels »

I set "plots 1.0.3" to save in patch 1.3.13. I have completed the plots for the Xenon Hub and the Earth Spy, reputation with the Argons +10, Terrans +6 and all other races +8 and 10 except pirates, yaks, duke ( AOG -1 I don’t know how to raise). I don’t have a single plot with TC other than “Treasure Hunt”! There's not even a Goner plot!
I forgot to add that I play without dynamic relationships.

*Post Moved* - N8M4R3
BLACKHARK
Posts: 3
Joined: Tue, 24. Jun 08, 15:36
x3

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by BLACKHARK »

hi guys first nice mod everythink work like it should but there is one thing that dosen#t work... in the plot a new home after i jump with the second cpu ship to hack the other one it dosen't work..i can't hack the other cpu ship to finish the mission...it always say code breaking..but i don't know what to do...maybe a bug or what must i do? in orginal TC mission 'A New Home' you must hack the ship with finding a code but this windows dosen't appear.
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 22282
Joined: Sun, 14. Nov 04, 23:26
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by Cycrow »

for the hacking, you can start the various stages using the context menu on the target ship to open the hacking menu
BLACKHARK
Posts: 3
Joined: Tue, 24. Jun 08, 15:36
x3

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by BLACKHARK »

hi thanks for the quick answer, I've already tried everything but the hack won't start (even if I take over the ship, destroy it or eject the pilot using the cheat menu, nothing happens) I've tried every menu.
User avatar
Perahoky
Posts: 497
Joined: Fri, 22. Aug 08, 16:04
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by Perahoky »

Give TC AP Plots exploration points?

i think FL needs much more possibilities to get EXP. Goner Aran costs 43.000.000 XP. After starting plot its very difficult to get even to 1.000.000
"Hope is the last force i have"
"This is how liberty dies, with thounderous applause"
***Modified***
JimmyDeSoto
Posts: 1
Joined: Sun, 29. Jun 14, 19:59
x3tc

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by JimmyDeSoto »

Hi, I played Goner FL-Start.
Everything worked fine, completed every plot as listed until i finished AP Argon main Plot. Once i finished it, I got a message from Atreus wich started the AP HUB Plot.
At this point the Borons took control of my Xenon Hub, wich i got during FL.
I thought its fine, ill just do the Plot to regain it - but it seems like the Mission: "Deliver 20.000 Energy Cells to the Hub and connect to Zyarths Sector (dont know the english name)" Does not work.
The Hub is under my Control, and was already filled with 30k E-Cells. Taking them out and puting them back in doesnt work. Also, the sector-connection part did not recognize as completed.

I assume it would be best if the AP-Hub plot just would not start with my FL-Goner-Start.
Cycrow
Moderator (Script&Mod)
Moderator (Script&Mod)
Posts: 22282
Joined: Sun, 14. Nov 04, 23:26
x4

Re: [PLOT] TC/AP Plots for FL : v1.03 : 2023/12/03

Post by Cycrow »

The AP Hub plot should only be available to the AP starts, same as the AP HQ plot. Will have to take a look why thats not working
Post Reply

Return to “X³: Farnham's Legacy - Scripts and Modding”