komputer dokujacy - gdzie kupic

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

korr23
x2

komputer dokujacy - gdzie kupic

Post by korr23 »

szlag mnie juz trafia jak musze dokowac tego super wolnego mercurego
ktory w dodatku jest uszkodzony

gdzie moge kupic komupter dokujacy
widzialem cos takiego w tutorialu, wydajesz polecenie dokuj, i zaaap jestes w fabryce/stoczni/etc.

drugie pytanie gdzie sprzedawac baterie oprocz centrali tera corp?
wiedzielem ale zapomnialem ,doh :/
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Najpierw nalezy zarejestrowac gre. Pozniej powiedziec, czy ma sie polska wersje. Jesli tak to automat dokujacy jest czescia Nawigacyjnego Rozszerzenia Wykonawczego (w tej chwili nie jestem pewien tej nazwy, ale na pewno sie zorientujesz), ktore mozesz kupic m. in. wlasnie na stacji TerraCorp. Gdy juz bedziesz mial, wyceluj w stacje, wcisnij U i zacznij robic na drutach. A baterie? Jakie baterie? Ogniwa energetyczne? Te, ktore skupuje prawie kazda fabryka?
PS. Duzy szacun dla kogos, kto osobiscie lata Merkurym! :D
worm
x2

Post by worm »

Marcy, ty mówisz o autopilocie który dokuje za Ciebie, a on mówi o komputerze dokującym który po naciśnięciu D NATYCHMIAST przenosi cię do stacji.
Taki komputer znajdziesz prawie w każdej stacji zaopatrzeniowej.......ale Paranidów :)
więc najpierw musisz ich znaleźc i sie zaprzyjaźnić......

BTW. ja tez latam sam Merkurym (ale własnym)
<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:
:boron: :goner: :paranid: :pirat: :pisa: :split: :teladi:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

worm wrote:Taki komputer znajdziesz prawie w każdej stacji zaopatrzeniowej.......ale Paranidów :)
więc najpierw musisz ich znaleźc i sie zaprzyjaźnić......
Możesz spróbować przejąć jeden z ich transportowców, wyposażonych w taki komputer. Skoro są wobec Ciebie wrodzy to i tak niewiele stracisz :)

A poza wszystkim korr - zarejestruj swoją legalną kopię X2, co zaowocuje pojawieniem się ptaszka. Dla piratów nie mamy taryfy ulgowej :twisted:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

worm wrote:Marcy, ty mówisz o autopilocie który dokuje za Ciebie, a on mówi o komputerze dokującym który po naciśnięciu D NATYCHMIAST przenosi cię do stacji.
Acha. Nie wykluczalem tej mozliwosci, ale myslalem ze skoro w Merkurym i z bateriami... to znaczy, ze na poczatku gry - wiec autopilot. Aby wcisnac D zamiast U, faktycznie trzeba miec cos wspolnego z paranidianska goscinnoscia. :D
korr23
x2

Post by korr23 »

chcieliscie ptaszka to macie :)

ok dzieki za podpowiedz,

AUTOPILOT ?? to jest cos takiego jak autopilot?
jezeli tak (zaraz to sprawdze) to czemu nie bylo tego w tutorialu?

widze ze komputer dokujacy to powazna sprawa, zreszta znalazlem taka stronke argonopedia.ppcis.org i wiem ze nie predko bedzie mnie na niego stac, (mercury lata z predkoscia 48 jak na razie)

chyba zapoluje na piratow, tylko niestety na razie trafiaja mi sie albo orinoko albo jakies wielkie transportery z morderczymi wierzyczkami ehh. moje lasery costam gamma, nawet ich nie zarysowuja.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

48 ????
:o

Podziwiam, ja przy 176 mojego Pogromcy dostaję czasami szału:D

Co do komputerka, to nie taki drogi chyba:) Popracujesz i kupisz... Ja choć mnie stać od dawna jakoś się nie skusiłem. Lubie samodzielnie polatać po wnętrzach stacji(czasami można coś znaleźć:D)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
worm
x2

Post by worm »

karr, jeśli masz odpowiedni sprzęt na statku naciskasz ALT+C, wybierasz Nawigacyjne, i albo Dokuj z wybranym celem, albo Zadokuj do...i wybierzasz stacje, nastepnie włączasz SETA i modlisz się żeby nie zawiódł cię autopilot (mnie raz zawiódł ;) )
oczywiście masz tam wiele rzeczy do autopilota, posprawdzaj :)

no i z Paranidami to jeszcze trzeba nad przyajźnią popracować :)
<<<ROGUE SQUADRON LEADER>>>
Bilans:
Rogue One (lider): Split Dragon
Rogue Two, Three, Four and Five: Argon Nova
będąc piratem, nie jesteśmy rasistami. Zabijamy każda rase:
:boron: :goner: :paranid: :pirat: :pisa: :split: :teladi:
danyboy
x2

Post by danyboy »

Hmm zawsze zastanawialem sie o co chodzi z tym Komputerem Dokujacym, a tu no prosze istnieje takowy...
Ja uzywam prostej kombinacji - namierzam stacje i Shift + D. Autopilot robi za mnie wszystko - prosi o pozwolenie na ladowanie i laduje. W miedzyczasie oczywiscie SETA na 10x. Dlatego worm nie rozumiem twojej komplikacji klawiszologicznej dla tak prostej czynnosci. To samo dotyczy bram - namierzyc, Shift +D, J i czekamy az operacja sie skonczy (O tyle lepiej ze na autopilocie SETA nie wylacza sie gdy cokolwiek nas mija, czy dolatujemy do celu).
Co do dokowania to faktycznie kiedys jeszcze na wersji nie paczowanej mi sie rozbil, ale to byl przypadek 1 na 1.000.000, wiec mysle ze nie ma co sie modlic tylko trzeba przegladac kolejne listy cen ;)

Pozdrawiam
Danielo
ergo
x3tc

Post by ergo »

Komputer dokujacy jest o tyle fajny ze dokuja automatycznie z odleglosci 5km - siup i jestemy w bazie.

BTW: czy ktos wie, czy przenosi nas do bazy natychmiast cos ala teleportacja w startrek ("komputer, 3 osoby na Enterprise" :) ) czy po prostu dziala jak skrzyzowanie seta i dokowania, czyli jestesmy w bazie ale czas skoczyl do przodu o ilosc potrzebna do normalnego zadokowania ?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

ergo wrote:BTW: czy ktos wie, czy przenosi nas do bazy natychmiast cos ala teleportacja w startrek ("komputer, 3 osoby na Enterprise" :) ) czy po prostu dziala jak skrzyzowanie seta i dokowania, czyli jestesmy w bazie ale czas skoczyl do przodu o ilosc potrzebna do normalnego zadokowania ?
Teleportacja jak masz na pokładzie napęd skokowy a SETA jak nie masz :wink:
Imho komputer dokujący powinien być niedostępny w eXtreme 8)
levisq
x3tc

Post by levisq »

Imho komputer dokujący powinien być niedostępny w eXtreme
exactly....
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
sarlaczek
x2

jak sie zaprzyjaznic

Post by sarlaczek »

jak sie zaprzyjaznic a Paranaidami? Niestety nie chca mi wyrazic zgody na ladowanie....
Sauron11
x3tc

Re: jak sie zaprzyjaznic

Post by Sauron11 »

sarlaczek wrote:jak sie zaprzyjaznic a Paranaidami? Niestety nie chca mi wyrazic zgody na ladowanie....
Było omawiane, przeczytaj poprzednie posty. Poza wszystkim - "z Paranidianami".
ergo
x3tc

Re: jak sie zaprzyjaznic

Post by ergo »

sarlaczek wrote:jak sie zaprzyjaznic a Paranaidami? Niestety nie chca mi wyrazic zgody na ladowanie....
Powinno zadzialac 2x Bayamon +2 Mandalej lub 2xOrinoko , nie wiem dokladnie jak procentowo sila bojowa pirata przelicza sie na przyjazn paradian ale generalnie trzeba rozwalic kilku piratow na ich terytorium. Najlepiej nadaja sie w sumie Bayamony, bo wytrzymuja tylko 2 rakiety osa, przy 3 jest "bum" :)

PS ->Sau - thx za info ad komputera dokujacego :)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Mam pytanie przy okazji, czy szanowny tłumacz nie obrazi się jak będę stosował nazwę Paranidzi a nie Paranidianie? Jakoś lepiej mi brzmi :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Indoctrine wrote:czy szanowny tłumacz nie obrazi się jak będę stosował nazwę Paranidzi a nie Paranidianie?
Spoko, a wolisz "Paranidzki" czy "Paranidiański"? :wink:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

levisq wrote:
Imho komputer dokujący powinien być niedostępny w eXtreme
exactly....
calkowicie exactly!
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote: Spoko, a wolisz "Paranidzki" czy "Paranidiański"?
Mnie to wyglada juz na Paranoidalny :lol:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Sauron11 wrote: Spoko, a wolisz "Paranidzki" czy "Paranidiański"? :wink:
Muszę być konsekwentny... Paranidzki więc!
Tak to jest z tymi nazwami niesłowiańskimi, że ciężko się je tłumaczy by we wszystkich odmianach fajnie brzmiały.....

Return to “Polskie / Polish X-Forum”