[X3:TC] 10kk cr i co dalej?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

s3n0

[X3:TC] 10kk cr i co dalej?

Post by s3n0 »

Witam.

Mam pytanie. Dorobiłem sie 10kk (złom, łupy, misje)
Aktualnie posiadam Poczciwego Sabre M4. I tu pojawia sie pytanie.

Za to 10kk Zakupić Centaura M6 czy raczej zainwestować w kilka transportowców z systemem handlowym MKIII? Co polecacie? Z góry mówie, że nie interesują mnie M3 :) wole konkretniejsze statki zaczynające się od M6.

Słucham waszych propozycji / porad

Pozdrawiam - s3n0

Z góry mówię, że jestem "nowy" w świecie X i w razie porad tłumaczyć jak dziecku :D
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Co to jest 10kk ?
M3 to bardzo dobre statki i podstawa kazdej floty. W czystej grze zwykle M6 to raczej powolne latajace kłody. Kupujac Centaura szybko przekonasz sie jak bezsilny jest on w starciu z kilkoma mysliwcami,w kazdym badz razie kokosow tez nim nie zarobisz.
Lepiej jest rozbudowac siatke hadlowcow z mk3, ktorzy po przeszkoleniu potrafia niezle zasilic konto. Powodzenia.
Last edited by Sorkvild on Mon, 4. Jun 12, 09:54, edited 1 time in total.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
s3n0

Post by s3n0 »

Pardon.

10 000 000 cr
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Majac np 25 mln. Mozna kupic np ciezki transporter Splicki Slon z wyposazeniem (Sam statek kosztuje ok. 18mln) i zaprzac go do pracy wykonujac misje budowalne, ktore sa bardzo oplacalne. Dodatkowo pelni on role pierwszej mobilnej bazy i lotniskowca, zapewniajac duzy hangar na 14 mysliwcow i sporo miejsca w ladowni. Pierwsze co robie, gdy gram od nowa i mam te 25 mln to wlasnie kupuja Slonia ;) Majac taki statek mozna juz myslec o budowie wlasnego pierwszego kompleksu produkcyjnego.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
s3n0

Post by s3n0 »

Dzięki za odpowiedź :)

Rozumiem, że kupno centaura jest wyrzuceniem kasy w błoto... Więc pozostaje mi kupić np Eclipse i jakiś transportowiec z systemem handlowym MKIII i ustawic go na Sector Trader :) Dobrze rozumiem?

I kolejne pytanie... Eclipse czy Nova? :)
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

s3n0 wrote:Dzięki za odpowiedź :)

Rozumiem, że kupno centaura jest wyrzuceniem kasy w błoto... Więc pozostaje mi kupić np Eclipse i jakiś transportowiec z systemem handlowym MKIII i ustawic go na Sector Trader :) Dobrze rozumiem?

I kolejne pytanie... Eclipse czy Nova? :)
Na tym etapie gry, Centaur czy inne M6 to nie jest trafiony wybor. Na poczatek warto sobie kupic dobre M3. Pozwoli to na zrobieniu nieco misji zwiazanych z walka typu; obrona stacji lub sektora, patrole, eliminacja etc
Nova to dobry statek na poczatek, aczkolwiek pozniej bedziesz chcial kupic jakiegos mysliwca co ma 4-5 oslon 25mj na pokladzie - tu jest w czym wybierac.
Pod ta stronka mozna sobie obejrzec statystki statkow dostepnych w grze. Dobre zrodlo o zasobach gry.
http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/
We want the Boron back!
s3n0

Post by s3n0 »

Ooooo :D Dzięki za tego linka. Szukałem czegoś podobnego ;)

Dziękuję również za cenne informacje :) Dam znać za jakiś czas jak to się wszystko rozwinęło :)
s3n0

Post by s3n0 »

Więc tak : na chwilę obecną posiadam Mercurego jako Handlarza Sektorowego i zakupiłem Eclipse jako M3. Jakie uzbrojenie jest najlepsze do niego? Jakieś propozycje?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Najlepiej jakis miks uzbrojenia i w razie potrzeby zmieniac skrotami. Na pewno zaopatrz sie w WMP i lzejsze dzialko powtarzalne (PRG).
We want the Boron back!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”