Sorkvild wrote:Czytam watek na biezaco i wiem co sie dzieje. Mozesz sam poczytac w temacie, gdzie ludzie narzekaja na to ze AP pochlania wieksze zasoby przez co gra zaczyna mulic. Gralem juz w ten dodatek, nie ma co wyć dla paru statkow, jakiejs smiesznej gieldy i innych trywialnych ulepszen. Konflikt Terranski czeka

Czytam (nota bene, to można mieć niezły ubaw czytając pytania jakie się tam pojawiają), czytam również odpowiedzi, w większości przypadków jest to spowodowane błędami instalacyjnymi lub instalacją niekompatybilnych skryptów i modów.
Zresztą, czego można się spodziewać po kimś, kto nie umie zainstalować XRM i skryptów bez PM. Taki ktoś nie będzie wiedział jak odpowiednio skonfigurować komputer, ani jak dbać o system, więc nie ma się co dziwić, może mieć problemy z wydajnością.
Giełdy nie używam, ale pozostałe ulepszenia, może nie są rewolucyjne, ale trywialnymi bym ich nie nazwał:
- łatwiejsze wyszukiwanie sektorów na mapie galaktyki - wielce użyteczna rzecz.
- rozwiązanie problemu z wpisywanie powtarzających się liter i cyfr. Koniec nie tylko z problemem przy "magicznym imieniu", ale również przy wpisywaniu pełnych kwot do transferów kredytów.
- no i rozkazy Floty, świetna sprawa, w końcu pokusiłem się na używanie flot myśliwców na statkach mogących je transportować (zacząłem od TM, teraz mam kilka M7 z flotami od 10 do 27 myśliwców, przymierzam się do lotniskowca).
A walki moich kilkunastu myśliwców z równie liczną flotą wroga, są płynne i bez mulenia.
Dziwne? Dziwne, ale prawdziwe, i dlatego lubię AP.
Wspomniałeś o IR, to mi przypomniało czyjś problem AP+XRM. AP posiada wbudowany skrypt RRF, ten ktoś doinstalował MMBR (bo rekomendowany, tylko że dla XRM pod TC) i dodał jeszcze IR. Problem w tym że tych trzech skryptów (RRF, MMBR i IR) nie powinno się instalować razem. Tylko jeden z nich na raz, inaczej można spodziewać się problemów.
zwierzu wrote:Na chwilę obecną:
Procesor: Phenom II x4 955 BE 3.2ghz
Ram: 4gb DDR2
GPU: GF GTX 560 Ti 1gb
Styknie. Wąskim gardłem może być RAM, w razie problemów dokupić i Win 7 64 bity. Dla AP oczywiście. Bo jakie będą wymagania X-Rebirth na razie nie wiadomo.