Sorkvild wrote:
Odkrylem ciekawa lokacje, Sanktuarium Eldergleam. Nieopodal grupa ludzi zazywa kapieli w goracych zrodlach

A tak, byłem tam

Też się zdziwiłem, jak ich zobaczyłem
Ja natomiast, znalazłem wspaniałe modyfikacje, które świetnie polepszają grafikę. Co dziwniejsze, po zainstalowaniu danych modyfikacji mój PC wcale tego nie odczuł.
Co do tych modyfikacji to:
Enhanced Night Skyrim - Użyłem tylko High Stars, bez Color Galaxy.
Modyfikacja sprawia, że niebo nocą w Skyrim wygląda naprawdę przepięknie.
Improved NPC Clothing - High Res - Dzięki tej modyfikacji mamy ulepszony wyglad ubrań noszonych przez NPC. Dostępne sądwie wersje; Czysta - cukierkowa i lekko pobrudzona. Zalecam tą drugą
RWT Realistic Water Textures - Ulepszone tekstury wody. Od teraz przemierzając Skyrim rzeki, oceany, wodospady a nawet kałuże, w których odbijają się krople deszczu wyglądają realnie.
Skyrim Flora Overhaul Wszechobecna flora wyglądaja naprawdę imponująco. Po uruchomieniu gry, byłem naprawdę.... Zresztą sprawdźcie sami.
Serious HD Retexture Landscape Skyrim Grunt po którym stąpamy wyglada tak pięknie i realnie, że trudno uwierzyć, że to gra.
Jeżeli chodzi o tekstury NPC i naszego bohatera lub bohaterki to twórcy gry dali ciała na całej lini. Osobiście uważam, że już w Oblivione postacie wyglądały lepiej.
W każdym razie osoby, które nie są zadowolone z tekstur, załączam linki, które poprawią ich wygląd.
High Res Face Maps for Men by Geonox - Tekstury polepszające wygląd twarzy mężczyzn
Better Females by Bella - Tekstury polepszające wygląd twarzy kobiet.
Coverwomen - Ja generalnie tego nie uzywałem, więc nie wiem jak to działa. Ale osobiście uwazam, że warto to sprawdzić. Błyszczyki na usta i oczy, dla kobiet oczywiście
Modyfikacje, których nie testowałem, bo dzisiaj je dopiero wyszukałem. Byłoby miło gdyby ktoś pokusił się o przetestowanie i podzielił się wrażeniami.
Highres 2048x Glass armor and weapons retex by Devalinor Zaiste pięknie wyglądająca paczka wysokiej jakości zbroi.
Enhanced Blood Textures O wiele bardziej realistyczna krew.
HighRes Roads Polepszone tekstury dróg. Wyglada całkiem obiecująco.
Tobes Highres Textures Półki, stoły a nawet wiszace zwierzęta wyglądają tysiąckroć lepiej niż te, które stworzyli twórcy gry.
HD High Resolution Books Tekstury zdecydowanie poprawiające wygląd książek. Jedynie nie do końca jestem przekonany co do czcionki. Jak dla mnie to za dobrze wygląda. Wyblakłe strony książek mają swój urok. No ale mogę się mylić.
High resolution Werewolf Nie dane mi było spotkać wilkołaka. Nawet nie wiedziałem o ich istnieniu w grze

W każdym tazie ta paczuszka wygląda naprawdę ciekawie

Aż prosi się mieć takiego "zwierzaczka", oczywiście jako towarzysza
AOF Believable Hair -Female and Male Paczka zawiera różne style fryzur, dla kobiet jak i mężczyzn.
Realistic Lighting Ocencie sami, ponieważ trudno mi jest cokolwiek na ten temat powiedzieć.
Na koniec zostawiam modyfikację
TESV Acceleration Layer , która może ucieszyć osoby ze słabszym sprzętem. Po zainstalowaniu zawartości paczki nie widać znaczących zmian w grafice(przynajmniej ja nie widzę tego na screenach) Mimo to wydajność zdecydowanie wzrasta. Widać to po FPS-ach.
To byłoby na tyle. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Pozdrawiam.