X3-TC Lodě

Moderator: DJ Die

TTenk

X3-TC Lodě

Post by TTenk »

Procházel jsem forum (CZ) jestli tu nikde nenajdu zmíňku o lodích (o pár určitých kouscích)
Někde pár slov padlo, ale nic co jsem přesně hledal.
Na EN forum lezu jen z extrémní krajní nouze (příkladně s plotem Hádanka) ale dál také ne.
Vyhledávání podle hesel (slov) je "udivující" jelikož mě to vždy odkáže na uplně normál forum EN
(jako kdybych vubec nic nehledal a klikl na forum rovnou) takže se zeptám vás.

Na svých toulkách ať obchodních, bojových nebo pirátských se dá setkat s několika loďmi. S některými ale také ne
a mne by zajímalo kde techto pár lodí sehnat. Vyjma pokusů o výsadek.
Ikdyž jsem investoval desítky milionů do výcviku mariňáků.
Asi hold nejsem ten pravej kdo dokáže poctivě nepoctivě přijít k lodi.

1) Hyperion útočník (+2 lodě) (třída M6+)

5x 200MJ štít, 169ms/sec, 3333 náklad
Hlavní 8, přední 2x2 věže, zadní 2x3 věže

Lze jej získat (krom scriptů) jinak než pokusy o vylodění?
Někde stála zmíňka o ukolu, ale opravdu jen zmíňka

2) Kentaur Ochránce (+1 loď) (třída M6)

4x 200MJ štít, 120m/s, 950 náklad
Hlavní 4, pravá 2x4 věže, levá 2x4 věže, horní 2 věže, zadní 2 věže)

Tuto loď nelze nikde zakoupit, ale nikdy jsem ji nikde nepotkal, ale encyklopedie se o ni zmiňuje,
tudíž, ve hře někde bude. Jelikož to nejde tak ani tak, je jasné, že buď se někde "poflakuje" ve vesmíru,
nebo bude jako odměna. Jak získat tuto loď?

3) Truelight Seeker (třída M6)

2x200MJ štít, 138m/s, 1250 náklad

Tato loď se nedá nikde zakoupit.
Získat se dá jen splněním plotu u Gonnerů
Hlavní 8 (všechny typy laserů)
Kromě unikátnostni lodě, je to loď vcelku kničemu.

4) Drak ochránce (+1 loď) (třída M6)

3x200 MJ štít, 164m/s, 800 náklad
Hlavní 4, pravá 4 věže, levá 4 věže, horní 2 věže, zadní 2 věže

Tuto loď jsem po toulkách vesmírem nikdy nepotkal, takže předpokládám že odměna za nějaký ukol.
prozradí někdo za jaký a kde získat?

5) Xperimentální raketoplán (třída M3)

1x200MJ, 321 m/s,
Hlavní 6x

Tato loď se dá získat za splnění plotu "Hádanka"
Kromě unikátnostni lodě, je to loď vcelku kničemu.

6) Agamnennon (třída M7)

6x1GJ štít, 107m/s, 3600 náklad
Hlavní 8, přední 4 věže, zadní 2 věže, pravá 4 věže, levá 4 věže

Podle popisu to je jediný kousek ve hře (Vévodova kocábka)
Mohu tedy jen předpokládat, že je unikátem tak jako Truelight Seeker nebo Xperimental,
bez možnosti získání za úkol. nebo je možné ukolem získat?

Pokud je třeba hrát za jistý začátek, bylo by fajn to vědět také. Já třeba hraju "prostý ocbchodník"
scénář pokud se loď dá získat jen pirátstvím, tak to nemá ani smysl.

Leguán utočník (+ všechny možná vylepšení)
10x mariňáci na 4 a 5 hvězdičkcáh (asi pulka v boji 4 hvězdičky ostatní po 3, ale schopnosti na 4-5 hvězdách) prostě ani po milionech pokusů nejsou schopni zabrat loď. Samozřejmě si dávám pozor na to aby je "neusmažil" štít napadené lodě ;)
nejdál co se ti povaleči dostali je "potřebuji krycí palbu" na "palubě jedna" výš ani ťuka.
Stáli mě v merku kolem 40 milionů za výcvik a prostě mě "vyhazovat" peníze pro nic za nic už nebaví. :evil:

nebo "prozradíte" jak uspěšně zajmout loď?
Já dám příkaz "pirátsví" než se loď s mariňákama přiblíží, shodím a udržuji štíty vybraného cíle na 0-3% (podle EN fora stačí jednoduše pod 10%) Kromě ale Truelight Seekru, co jsem dělal ukolem a na což padla kapacita dvou nosičů (2x 20 mariňáků) se mi nikdy nepodařilo loď zajmout.

Mariňáky trenuju na několik opakování
Nakoupím ty s nejvyššími bojovými schopnostmi (většinou musím ublítat polovinu vesmíru) a pak cvičím všehchny skilly přes Advanced (drahé, pomalé ale myslím, že to stojí za to, tedy myslel jsem že to bude stát za to :D)
fanda serie X
x3tc

Post by fanda serie X »

No, tak to je lehký - Raketoplán, jak správně píšeš, se dá získat jenom za hádanky. Truelight Seeker dostaneš za dodělání Goner plotu a zbytek už si musíš prostě zajmout. Možná něco dostaneš za práci pro společnosti, ale nevim co.
TTenk

Post by TTenk »

fanda serie X wrote:No, tak to je lehký - Raketoplán, jak správně píšeš, se dá získat jenom za hádanky. Truelight Seeker dostaneš za dodělání Goner plotu a zbytek už si musíš prostě zajmout. Možná něco dostaneš za práci pro společnosti, ale nevim co.
Zajmout se dá tak hyperion (potkal jsem tuším dva víc ani ťuka
a Agamnennon ten je asi jeden.

Mě by zajímalo ale kde od jaké společnosti se dají sehnat ostatní.

počítám, že Kentaur ochránce bude od Terracorpu
drak ochránce od StrongArms

nepsal jsem Griffona z plotu pro Argony Sector M148 (nebo jak to je) toho jsem dnedostal a v encyklopedii ho vubec nemám (což mimochodem co to má být vubec za třídu lodě?)

Ale asi to bude od společností.
Jenže, pak by musela být odměna od (nevzpomenu si na název společnosti) od Boronu, nějaká ta hydra, ale všechny tři varianty
Hydra, Těžká hydra, Hydra ochránce se dají koupit.
Totéž u Paranidů s Nemesis.

Tudíž mohu jen spekulovat že hyperion, pokud by se tedy dal splašit ukolem (jak někde na EN píšou) by byl pak pro práci pro Dukeho společnost

heh co tedy lidi děláte, že neděláte pro společnosti? :)
Sic se mi nelíbí dlouhé ukoly, ale alespoň je nějaká zábava :)
Mam 5 komplexů, XX lodí a starat se jen o komplexy, nebo nahánět piráty, či stavět občas stihám i při pracích pro korporace, tak by se hodilo vědět, jestli někdo má nějaké "výsledky" od korporací. Hlavně tedy kvuli odměnám.

"makám" jak šroubek pro Jonferson a Terracorpa, jen si vybírám "lov" a stavby, ostatní ignoruju (bez postihu na získanou hodnost :))

Nebo máte tip na to jak dané lodě
Kentaur ochránce, Drak ochránce, hyperion utočník dostat do hry, aniž bych musel aktivovat scriptovací konzoli?
Rosta
x3

Post by Rosta »

Griffon je M7
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Hyperion se dá získat ve startu Poisoned Paranid (Overtuned Hyperion - http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=272056

A užitečnej topic http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=268342
"Hope Dies Last, But It Dies..."
TTenk

Post by TTenk »

ArboriusCZ wrote:Hyperion se dá získat ve startu Poisoned Paranid (Overtuned Hyperion - http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=272056

A užitečnej topic http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=268342
No začal jsem (herdek) toho obchodníka kvuli začátku (M5ka + TSko)
Jdu zapnout chrome, kvuli překladu :D

EDIT: Hm takže Kentaur ochránce nikde :D tak proč tam ta kocábka sakra je :D (možná někdy se bude moct dát koupit od nějaké NPC) už sjem takto koupil 4x nemesis ochránce (hned prodal - 2.5kk nákup 5 kk prodej :)

Jonferco vím Elite mam 200+ rychlost (201 tuším) což je na Elite super ale stejně bude pak sedět v HQ jako Experimental a Trulight)
Takže krom OTAS a Plutarch jsou to odměny kničemu. Pokud byl překlad dobrý tuším u Dukeho bude maskovací soft? to by se šiklo, kdybych neměl loveckou sezónu na Dukeho kocábky :D

Píše se tam že je"pirát" mno fajn divný je že někdy piráti červený, ale v Loockman.... mno jak maj tam 4 stanice (tuším nevím už tam maj postavených pár dalších :)) tak na ně dokovat můžu, tak nevím jak stím Dukem pak. nějak porobím)
Ale dík za link, už mi chybí jen Hero a Legenda Jofersonu a bude komplet.
ArboriusCZ
x3tc

Post by ArboriusCZ »

Však i s pirátama můžeš mít dobrou reputaci :) Odměna za to ale není. S Yaki se to vyplatí víc, mají loděnici, kde pak můžeš nakupovat :) Jinak se dala získat i #deca http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/x3-ship. ... jIxMDI5Nzk , ale nevím, jak je to po nových updatech :)
"Hope Dies Last, But It Dies..."
TTenk

Post by TTenk »

S Yaki jsem byl za dobře, i s piráty, ale jak jsou ruzné ukoly na lov tak sem si to rozházel.

U Yaki jsem chvíli obchodoval kvuli Odpalovači , ale prd to vyráběli, tak jsem vzal misi od piráta (zabít nějakýho Yakiho) a nakoupil si je pak u pirátů. od tý doby mam v Loomanck-strat's Legasy jejich továrny normál, al evšichni piráti (lodě) sou červený)

M1 Deca je pěkná designem, ale prakticky nevyužitelná.
Málo laseru a navíc není kde sehnat Kyony (ted krom alfa/beta které občas zaberu přes stíhače khaaků) navíc velká jako blázen, takže si říká o sérii hamerhaadů (bo jak se jmenují 1.2M raketa)

Update?
Verze hry 2.5 hozený patch 1.3 a mod na X-tra ships (XSP) a to je všechno, nechci tam dávat další a další mody, by byl pak problém se zálohami save :)

K lodím:
Používám split mamby a cougary (XSP) je tam i pár dalčích nových M3 když jsem si napsal jednotlivé parametry M3 tak asi nejlíp na tom jsou perseusi od Paranidů, ale jelikož (kdrom odměn) chchi zachovávat styl "split" moc se mi do nich nechce)
Má tedy někdo "zkušenosti" s perseusem řízeným autopilotem/NPC
Momentálně mam jen 450kk ale pokud by byli v pohodě jsem ochotnej do nich vrazit i tu polovinu.

A ať nepíšu v jiným vláknu.
HQ (tedy nejspíš ustředí)
vždycky (ať se jednalo o jakýkoliv díl X-universa) jsem se usidloval v Ringově měsíci nebo Brenanově triumfu.
Díky HUBu ale bych rád někam jinam.
(HUB: 1SB: skvostný zisk <-> Slzy chamtivosti (mega komplex) a 2SB kardinálovo "něco" <-> barenovo "něco" - to ale bude změněno zatím jen dávám možnost lepším obchodům)
Mam projeto 230 sektorů (asi tedy maximum, protože nikde už nic není) a po vzhledové stránce nebeské zjevení ale 1) je to "blízko" skvosnýmu zisku, navíc to je obsazené a nejsou asteroidy, ale pro HQ by to bylo pěkný, další nevýhodou je nemožnost mít nelegální soft. Druhou možností (koukám na mapu na netu) Vestibule of Creation, což je super když vlítnu do sektoru, ale jinak nepoužitelný kvuli mlze.
V tématu na HQ jsou jen nějaké obecné posty, tak právě nevím "kde" se pak usídlit nebo jestli to nechat na ten "nový domov"

Herdek, že tam vubec nějaký HUB dávali :D:D:D
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Potřebuju poradit. Koupil jsem si lodičku co umí vystřelovat boarding pod. Jenže když jí dám za úkol obsadit loď (momentálně pirac carak), tak než tam ti mariňáci doletí, tak je ta loď sestřeli. Ví někdo jak tomu zabránit ? Předem díky.
TTenk

Post by TTenk »

s.Merlin wrote:Potřebuju poradit. Koupil jsem si lodičku co umí vystřelovat boarding pod. Jenže když jí dám za úkol obsadit loď (momentálně pirac carak), tak než tam ti mariňáci doletí, tak je ta loď sestřeli. Ví někdo jak tomu zabránit ? Předem díky.
Opakování matka moudrosti, aneb, zkoušet, zkoušet zkoušet.

na foru je několik "návodů" jak obsadit cizí loď (třída M6 a vyšší) avšak žádný není 100%

Já příkladně zkouším stále zabrat hyperiona a Agamnemnona (nebo jak) a stále bez výsledku.

Duležitý je "výcvik" mariňáků a štěstí
já mam mariňáky s minimál 4 hvězdičkami (na všem) a stejně nic nezaberu. Po milionech pokusech (reálně po asi 30 ti savech) jsem to vzdal. Prostě toto na 100% nebylo testováno (no leda pomocí konzole)

"asi rada" vycvič mariňáky na maximum, nakup si mariňáky s vysokým bojem a zbytek vycvič (boj se cvičí uspěšným zabráním lodě) nasaď je do nějakého TPčka a buď Ty nebo nějaká M6 (s mnoha štíty) ať zautočí na štíty a prostě se "modlit" že to vyjde.

Carrack, za sebe bych jej nebral, nemá snad žádnou výhodu.
Dle mě je nejlepší M7 Panter
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Tady nejde o kvalitu mariňáků. Jde o to, že mi ty výsadkové moduly sestřeli než doletí k cíli. Ti mariňáci jsou vycvičení dobře jenže se nedostanou ani k té lodi. Můj problém vyřeší dvě věci. Budď nějak (a to nevím jak zaměstnat věže cíle natolik aby si těch vysadkových modulů nevšímaly a nesestřelily je, nebo nějak zničit zbraně nepřátelské lodě.
ligamin

Post by ligamin »

Je tu jedna moznost jak dosahnout toho aby ti nesestrelili vysadek. Cycrow ma script na obsazovani lodi.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219597
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Skript nechci.

Tak jsem právě udělal první úzpěšný výsadek a mám Pirátskou M7 :-D.
Byl to mazec. Vybil jsem veškerou eskortu. Poslal všechny svoje lodě pryč, jen zůstal s M7M. Stál jsem proti němu a rychlo 10m/s jsem couval. Ve vzdálenosti 20km jsem vypálil 1hammer torpedo a 3 flaily. To mu sundalo štíty na 0 (měl jsem to vypočítáné díky několika Save/load), pak vypálil dvě salvy flail, 3x full výsadkový člun, za ním další flaily. A pak každý 13 sekund přesně jednu salvu flailů na zbíjení štítu ale tak abych nepoškodil trup. Jakmile se dostali dovnitř, otočil jsem se, zdrhal a čekal jak to dopadne. Trup má na 60ti %. Z 15 marine přežili 4, ale byli to všechno skoro zelenáči takže úzpěch. No super. Když nemá žádný cíl v dosahu zbraní tak nestříli a ani nezahájí palbu na blížící se rakety.
TTenk

Post by TTenk »

Tak to gratuluju :)
TI dám save a obsadíš mi hyperiona a Agamnemmnona jo? :D
já na to nervy nemám :D:D

Do mariňáků jsem už celkově investoavl přes dobrých 80kk a už mam jen 20 řízkožroutů a jsou mi prakticky kničemu :D

no hold zkoušet, zkoušet :oops:
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Udělej to jako já. Chce to sice delší přípravu ale pak to jde jak po másle. Jak to myslíš řízkožrouti? Ty je něcím krmíš? To mě přivádí na myšlenku pomůže nějak na jejich výkonu když jim dám nějaké jídlo a zbraně co se dají koupit?
TTenk

Post by TTenk »

Ne nekrmím, jen od doby co jsem začal rekrutovat marinu, tak se mi zasekl obchodník tak vozím porad sebou řízky a porad jich je 10 takže nežerou :) ale zní to dobře.

Dobrý na to dlabu, v M6 nelítám ale rád bych celou sbírku M6 a M7 ale hold pár lodí nebude :cry: :cry: :cry:
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Ti dám vědět až si ulovím agamemnona :-D. Když jsi to tu napsal tak jsem se na něj kouknul a vypadá fakt dobře takže to bude můj další cíl. Jinak já momentálně lítám ve Vidarovi. Dobrá manévrovatelnost, 1G štíty, dobrá zásoba energie do laserů a celkem slušná rychlost. M7 si dávám v pohodě, dal jsem i pirátskou M2 takže si nestěžuju.
Rosta
x3

Post by Rosta »

jj Vidar je nejlepsi M6, kdyz jsme nemel Titana tak to byla moje nejlepsi lod kterou jsme porad pouzival :)
Seasonic 500W, MSI Z77A-G45, Intel Core i5 3570K 3,40 GHz, 8 GB Dimm DDR 3 1600 MHz, NVidia GeForce GTX 560
TTenk

Post by TTenk »

S Vidarem 2x EMPC 6x H/A
ostatní věže EMPC a sdostatek munice a s Vidarem složíš jakoukoliv loď od M5 do M1/M2 ma ho taky z plotu, ale sedí v HUBu a ani se nehne. Snažím se co nejvíc vyhnout terranské/ATF technologii, je to moc snadné stím.

Přemýšlím že koupím Pteranodona (Teladská M2) neboTaipana (split M2)ale nevím, nějak jsem rozbrousil Xenony a porad mi lítaj k megakomplexu

Pteranodon:

37 m/s
6x 2GJ štít
280.000MJ laser
16.000 náklad
10x M3
2x M6/M8
přední 12x Ion kanon / Foton
pravá 12x Ion kanon / Foton
levá 12x Ion kanon / Foton
horní 4x Batrerie flaku
dolní 4x Batrerie flaku
zadní 4x Batrerie flaku

Teoretická hodnota lodě s vybavením cca 150.000.000

Taipan:

63 m/s
4x 2GJ štít
340.000 laser
8000 náklad
8x M3
2x M6/M8
přední 12x Foton
pravá 12x Foton
levá 12x Foton
horní 6x baterie flaku
dolní 4x Baterie flaku
zadní 6x baterie flaku

Teoretická hodnota lodě s vybavením cca 145.000.000

zajímavý je i

M7 Adder

110 m/s
2x 2GJ štít
240.000 laser
6500 náklad
2x M3
přední 8x Foton
pravá 9x Foton
levá 9x Foton
horní 4x Baterie flaku
dolní 2x Baterie flaku
zadní 3x Baterie flaku

mno a pak s rozhodujte co pořídit :/

momentálně se plácám v Anacondě
(plně vybavena + 50x Cougar a 3x Těžký dragon)

78 m/s
4x 2GJ štít
280.000 laser
10000 náklad
50x M5
3x M6/M8
přední 6x Foton
pravá 9x Foton
levá 9x Foton
horní 6x baterie flaku
dolní 4x baterie flaku
horní 6x střely

ale je to brzda pomalá lítat se stím pořádně nedá proto jsem chtěl toho Hyperiona nebo Kentaura/Draka ochránce :(
TTenk

Post by TTenk »

Právě jsem se zklamal
ve hře mě napadlo že pár lodí, co by mě zajímalo by mohli být přidány modem.
no a taky že ano

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=269847

kentaru ochránce i drak ochránce jsou modovaný :(
ale koupit nejdou.

nevíte někdo, jak bez použití konzole dosáhnout toho aby ty kocábky byli někde v nějakým HQ ?

Return to “Česky / Czech X-Forum”