[X3 XTM] 0.7.3 MOD i SPOLSZCZENIE JUŻ JEST v1.4

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Witam - mam pytanie:
Czy da się grać jednocześnie w "gołe" X3 i w XTM?
A jeżeli nie - to czy ktoś wie czy X3 będzie działać po skopiowaniu do innego katalogu? Żeby mieć na dysku 2 instalki X3
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Deady
x2

Post by Deady »

Da sie. Jak sam napisales - styknie dwa rozne katalogi z gra zalozyc podczas instalacji... i pilnowac kolejnych upgradow i patchy.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A czy w wersji 0.7.3 gdy gram bez fabuły to trzeba odblokowywać skryptem statki z BalaGi? Bo z tego co wyczytałem to jest już to odblokowane w tej wersji - ale Yacek dawał opis instalacji tego skryptu... I sam już nie wiem
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

trzeba odblokowac jeśli grasz na własnych mapach w profilu zaczynają się od XTM_....

Reszta bez zmian
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To zależy, jeśli grasz bez fabuły ale z opcji startowych dostępnych w "Nowa Gra" to masz dostęp do misji Bala Gi.
Jeśli natomiast rozpocząłeś grę z jednej z opcji startowych dostępnych w "Własna gra" i zaczynających się nazwą "XTM..." to wtedy nie masz dostępu do misji Bala Gi i związanych z nią statków i HQ. Wtedy jeśli chcesz mieć Hyperiona lub HQ to musisz sobie odblokować stocznię XTM-a wg mojego opisu.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Aha - czyli jeżeli zaczynam np jako Obiecujący Odkrywca to np Eklipsa pojawi się w stoczni po zrobieniu misji BalaGi tak?

I jeszcze jedno - jakie skrypty polecacie dodatkowo do XTM żeby uprzyjemnić i rozszerzyć rozgrywkę?
Doinstalowałem na razie Bail Signal Extension i Salvage Claim Software.
Myślałem o gildiach - ale ponoć się gryzą z BSE...
Jakieś dodatkowe misje z BBS albo coś...
Poradźcie coś :)
WoyTass
x3tc

Post by WoyTass »

Ostatnio instaluję taki zestaw:
1. Advanced Mineral Scanner v1.31 PL
2. AdvancedTractorBeam v1.02
3. Asteroid Relocator PL
4. Bail Signal Extension PL
5. Bala Gi Ships and PHQ Unlock Script
6. GuildPack (zabójcy, handlarze, łowcy nagród i najemnicy) – misje najemników zdobycia/obrony sektora rzeczywiście gryzą się z BSE ale z drugiej strony w misji ataku zwykle można przejąć jakiś duży statek, więc pokusa jest ogromna...
7. Jump Drive Kit – jedyny sposób na przewiezienie większej ilości napędów skokowych i poleceń nawigacyjnych
8. Salvage Claim Software - 1.05
9 .Sector Take Over
10. Xtended Shipyard v1.1
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Pavlo wrote:Aha - czyli jeżeli zaczynam np jako Obiecujący Odkrywca to np Eklipsa pojawi się w stoczni po zrobieniu misji BalaGi tak?
I tak i nie. Jak zaczniesz jako Obiecujący Odkrywca to Eclipse będziesz miał w stoczni od samego początku, niezależnie czy wykonasz misję Bala Gi, czy jeszcze nie. Po wykonaniu misji Bala Gi pojawią się w stoczniach innych ras (Splitów, Boronów i Paranidian) ich własne statki M3+. Dlaczego dopiero po wykonaniu misji Bala Gi? Bo jest to związane z fabułą tej misji.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
namruf15

Post by namruf15 »

Witam!
Jestem nowym posiadaczem x3 a zarazem nowym członkiem forum.Mam takie pytanie.ściągnąłem MODa spolszczającego x3 lecz nie umiem go zainstalować.W paczce jest folder soundtrack,plik DAT i wykaz zabezpieczeń.Próbowałem ściągnąć instrukcje ale niestety się nie da.Czy możecie mi pomóc?Będe bardzo wdzięczny.
DYoda
x2

Post by DYoda »

na pierwszej stronie tego wątku wszystko jest wyjaśnione.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

MOD spolszczający X3 - skąd to wytrzasnąłeś??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
Deady
x2

Post by Deady »

LeWaR wrote:MOD spolszczający X3 - skąd to wytrzasnąłeś??
Zapomnial wół jak cielęciem był ? :P ;) Nie krzycz na nich a pomagaj ;)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie ma czegoś takiego jak spolszczanie X3. Przecież X3 jest po polsku....
Na drugi raz proszę o JASNE wyrażanie się....
XTC+XRM | Albion Prelude
Deady
x2

Post by Deady »

namruf15 wrote:Witam! MODa spolszczającego x3
LeWar ;) Jesli to jest w temacie o modzie (spolszczenie moda do x-3) :P - zakladam ze kazdy przyjal za fakt i uznal ze namruf sie przejezyczyl ;) Kazdy sie usmiechnal pod nosem ;) I tyle ;) Pretendujesz do Moderatora czy jak? (pyt retoryczne, dosc offtopa) :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Bo mnie to już drażni.... Ty też zaczynasz poprawiać czy jak?? :lol:
XTC+XRM | Albion Prelude
Deady
x2

Post by Deady »

namruf15 wrote:Witam!
ściągnąłem MODa spolszczającego x3 lecz nie umiem go zainstalować.
Wiec teraz mozesz tu zajrzec namruf: Pytania / FAQ . Znajdziesz z czasem wszystkie odpowiedzi na dreczace problemy ;) A Adam nie bedzie musial dostawac "bialej goraczki" z racji dyletanctwa nowych kolegow prawda ? :D A gdy namruf bedzie chcial podyskutowac nabywszy doswiadczenia, nasz mily, grzeczny i uczynny Adam z pewnoscia odpowie :D Jak i wielu innych :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Prawda. Brzydki Deady ma rację :)
XTC+XRM | Albion Prelude
Lio27

Post by Lio27 »

Witam

Problem rozwiazany heh
jk16

Post by jk16 »

Prosiłbym o sprawdzenie pliku 487214.xml:
id="1205" i id="1206" - u mnie nie zgadzały się z odpowiednimi zapisami w oryginalnym 447214.xml. Przystawiło mnie w 5 misji soneńskiej - nie dało się jej kontynuować. Zmodyfikowałem zapisy i misja ruszyła. Zobaczę co będzie dalej - jak coś to wyedytuję posta.

Edit:
Misje soneński zakończone - działanie prawidłowe (za wyjątkiem opisywanego przez kolegów wcześniej problemu z dziwną numeracją sektora Xenków - ale to pryszcz :) ).
Deady
x2

Post by Deady »

I cacy ze Ci sie chce jk16 ;) Jak poprawisz wiecej (a nawet i to co juz zrobiles) umiesc w savefile czy gdzies tam, i opisz co podmiana pliku da (co zmieniles).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”