Tak, ja właśnie w tej sprawie zaglądam i widzę, że ergo już napisał co trzeba. Dopisałem się do petycji, oczywiście. Brutalnym praktykom marketingowym M$ tylko tak można się opierać.
Ciekawe co taka petycja może zrobić. MS i tak zrobi co zechce, jeśli tak im się będzie opłacać i imho żadne petycje nic tu nie poradzą .
A dla mnie wszystkie petycje, w których nieznana mi bliżej firma/instytucja stara się wyciągnąć szczegółowe dane, wyglądają podejrzanie. Dlatego nie zagłosuję akurat w tej .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
heh, Sauron, czyżby uraz po tej firmie która oszukiwała na allegro ?
właściwie mam podobne zdanie jak Ty, i też nie zagłosowałem ale pomyślałem że kogoś zainteresuje.
Czy petycje mają sens ... no cóz, każde działanie które potencjalnie coś może zmienić, ma sens, lepiej zrobić coś niż przyjąć pasywną postawę i nie robić nic ...
RAFIO wrote:Gdyby tak Jabko wydywała swe systemy na platformy inne niż PowerPC
wydają, mac booki pro są z procesorami intel core 2 duo, a macOS na nich śmiga ... jedyna różnica która nie pozwala zainstalować tego na zwykłym piecu to specjalny bios ...
Zgadzam się z Sauronem, jeżeli M$ uzna, że lepiej dla niego zaprzestać sprzedaży XP tak też zrobi i żadna petycja tego nie zmieni. Celem M$ jak chyba każdej firmy jest zysk.
PS. Poza tym i tak już dobrowolnie zakupiłem Vistę, więc nie chce mi się zachować XP. Ci co chcą kupić XPka mają jeszcze czas.
Mi się podoba XPek, jest taki stabilny i żwawszy niż '98, na którym wcześniej pracowałem, no i gierki się tak często nie wysypują.
Jednak potrzebowałem długiego czasu aby porzucić '98 i przesiąść się na XPka na stałe. Dlatego teraz podobnie długo zajmie mi przesiadka z XPka na Vistę. Myślę, że nie wcześniej niż Vista nie upowszechni się przynajmniej na 90% kompów w domach i wszystkie choroby wieku dziecięcego nie zostaną usunięte, a i będzie mnie stać na szybszego kompa .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jeśli plotki o nowym systemie Microsoftu "Windows 7" który ma się pojawić w 2009 roku się potwierdzą, można by sądzić że vista jest przejściowym systemem takim jak kiedyś było millenium.
lev77 wrote:Jeśli plotki o nowym systemie Microsoftu "Windows 7" który ma się pojawić w 2009 roku się potwierdzą, można by sądzić że vista jest przejściowym systemem takim jak kiedyś było millenium.
Bo Vista jest przejściowym systemem. Sam M$ to mowił.
Nurtuje mnie pytanie gdy MS faktycznie zaprzestanie supportu win XP to czy bedzie mozlliwosc pobierania aktualizacji ktore juz ukazaly sie do tego momentu (Cos jak z Win98 teraz, chyba mozna pobierac aktualizcje ktore juz sie ukazaly?) Osobiscie nie zmienie systemu na viste z kiku wzgledow. Jeden jest taki ze lubie pograc w starsze gry, a tych zas wista nie lubi dlatego wiscie juz dziekuje.
Elite Dangerous|I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee We want the Boron back!
Tak zwany support i sprzedaż kończą się, jednak nie oznacza to, że aktualizacje, które dotychczas były dostępne i wydane, też znikną z serwerów Microsoftu. Będzie można ściągać aktualizacje długo po tym, jak faktyczna sprzedaż danego systemu się zakończy, byleby mieć tylko oryginalną wersję systemu.