Uratuj Windows XP

Dyskusja na tematy nie powiązane z x-grami

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ergo
x3tc

Uratuj Windows XP

Post by ergo »

na tej stronie znajduje się petycja do Microsoft o cofnięcie decyzji w sprawie wycofania windowsa XP ze sprzedaży od czerwca 2008 roku :)

Jeśli chcecie zachować XP przy życiu ( wiadomo, sprzedawany system wymaga większego supporty ) być może warto się zarejestrować ? :)
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Tak, ja właśnie w tej sprawie zaglądam i widzę, że ergo już napisał co trzeba. Dopisałem się do petycji, oczywiście. Brutalnym praktykom marketingowym M$ tylko tak można się opierać.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ciekawe co taka petycja może zrobić. MS i tak zrobi co zechce, jeśli tak im się będzie opłacać i imho żadne petycje nic tu nie poradzą ;).

A dla mnie wszystkie petycje, w których nieznana mi bliżej firma/instytucja stara się wyciągnąć szczegółowe dane, wyglądają podejrzanie. Dlatego nie zagłosuję akurat w tej :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

heh, Sauron, czyżby uraz po tej firmie która oszukiwała na allegro ? :)
właściwie mam podobne zdanie jak Ty, i też nie zagłosowałem ale pomyślałem że kogoś zainteresuje.

Czy petycje mają sens ... no cóz, każde działanie które potencjalnie coś może zmienić, ma sens, lepiej zrobić coś niż przyjąć pasywną postawę i nie robić nic ...
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Gdyby tak Jabko wydywała swe systemy na platformy inne niż PowerPC
ergo
x3tc

Post by ergo »

RAFIO wrote:Gdyby tak Jabko wydywała swe systemy na platformy inne niż PowerPC
wydają, mac booki pro są z procesorami intel core 2 duo, a macOS na nich śmiga ... jedyna różnica która nie pozwala zainstalować tego na zwykłym piecu to specjalny bios ...
Urban
x4

Post by Urban »

Zgadzam się z Sauronem, jeżeli M$ uzna, że lepiej dla niego zaprzestać sprzedaży XP tak też zrobi i żadna petycja tego nie zmieni. Celem M$ jak chyba każdej firmy jest zysk. :roll:

PS. Poza tym i tak już dobrowolnie zakupiłem Vistę, więc nie chce mi się zachować XP. Ci co chcą kupić XPka mają jeszcze czas. :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mi się podoba XPek, jest taki stabilny i żwawszy niż '98, na którym wcześniej pracowałem, no i gierki się tak często nie wysypują.
Jednak potrzebowałem długiego czasu aby porzucić '98 i przesiąść się na XPka na stałe. Dlatego teraz podobnie długo zajmie mi przesiadka z XPka na Vistę. Myślę, że nie wcześniej niż Vista nie upowszechni się przynajmniej na 90% kompów w domach i wszystkie choroby wieku dziecięcego nie zostaną usunięte, a i będzie mnie stać na szybszego kompa :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
lev77

Post by lev77 »

Jeśli plotki o nowym systemie Microsoftu "Windows 7" który ma się pojawić w 2009 roku się potwierdzą, można by sądzić że vista jest przejściowym systemem takim jak kiedyś było millenium.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sauron, według twoich założeń, nie uda ci się nigdy przejść na Vistę (może to i dobrze :P), bo na razie Viście udało się zwojować 15% rynku :P

Ja od zawsze mówiłem, że Vista to taka kupa, jak Millenium i warto jest poczekać na następce.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

lev77 wrote:Jeśli plotki o nowym systemie Microsoftu "Windows 7" który ma się pojawić w 2009 roku się potwierdzą, można by sądzić że vista jest przejściowym systemem takim jak kiedyś było millenium.
Bo Vista jest przejściowym systemem. Sam M$ to mowił.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Nurtuje mnie pytanie gdy MS faktycznie zaprzestanie supportu win XP to czy bedzie mozlliwosc pobierania aktualizacji ktore juz ukazaly sie do tego momentu (Cos jak z Win98 teraz, chyba mozna pobierac aktualizcje ktore juz sie ukazaly?) Osobiscie nie zmienie systemu na viste z kiku wzgledow. Jeden jest taki ze lubie pograc w starsze gry, a tych zas wista nie lubi dlatego wiscie juz dziekuje.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tak zwany support i sprzedaż kończą się, jednak nie oznacza to, że aktualizacje, które dotychczas były dostępne i wydane, też znikną z serwerów Microsoftu. Będzie można ściągać aktualizacje długo po tym, jak faktyczna sprzedaż danego systemu się zakończy, byleby mieć tylko oryginalną wersję systemu.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hah'ah!
- klik -
Last edited by Stalovy on Fri, 22. Feb 08, 18:54, edited 1 time in total.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Stalovy ciekawy link, ale proszę cię, weź go ukryj pod tagiem, bo rozwala ekran :|.

Return to “Polskie / Polish Off Topic”