[X3 XTM] Misja Bala Gi - problem!
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] Misja Bala Gi - problem!
Witam! Wiem że wątek podobny był już na forum jednak moje pytanie dotyczy innej części tej misji. Chodzi mi o to że trzeba odnaleziony w Nieznanym Sektorze statek zaholować przy pomocy promienia holowniczego do sektora Grand Exchange. Wszystko pięknie tylko jak to zrobić przez piracki sektor z dziesiątkami piratów po drodze?? Jak znacie jakiś sposób to prosze o pomoc!
-
-
Ja też najpierw zrobiłem małe "porządki" w sektorze, potem porozwieszałem trochę satelitów. A na koniec poleciałem po Maximusa na 2 statki. Nemezis ciągnęła M za sobą a Reaper ją osłaniał. W razie jakichkolwiek czerwonych teleportowałem się do Reapera, robiłem porządek i wracałem do Nemezis. Raz tylko miałem duszę na ramieniu, kiedy w pierwszym nieznanym zobaczyłem liczną "wycieczkę" Xenonów kierującą się w stronę bramy do drugiego, za którą właśnie byłem. Na szczęście dla mnie w połowie drogi wycieczka rozmyśliła się i wszystkie statki poleciały na północ!
-
-
-
-
Czekac
Widac ktoregos z elementow zainicjowania rozpoczecia misji nie spelniles. Tez mam xtm - gram bez fabuly... wiec z pewnoscia dostaniesz ja
Nie masz sie co martwic 

Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
Też gram bez fabuły i dostałem już info o misji Bala Gi, a spełniłem tylko dwa podstawowe elementy, mam dwie kopalnie (wymagana jedna kopalnia lub fabryka) i na koncie 5 mln kr. Info dostałem jakiś czas temu, prosili o podniesienie reputacji u Splitów i Paranidów, o Boronach nic nie było, mimo że u nich nadal jeszcze nie mogę dokować do żadnej ze stacji.
Może dostałeś już wiadomość, a po prostu ją pominąłeś, sprawdź sobie dziennik wiadomości.
Może dostałeś już wiadomość, a po prostu ją pominąłeś, sprawdź sobie dziennik wiadomości.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
No ba, wiadomo, tym bardziej że za darmo dają. Jeśli nie będzie, to M7 możesz kupić, co prawda nie będzie miał możliwości dokowania 2 M3 tylko jednego, ale zawsze coś, ja latam teraz Centaurem MkIII i nawet go sobie chwalę. Natomiast HQ można chyba kupić u Otasów.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Yacek:
Na statek to ja nie narzekam. Latam sobie Vidarem, który moim zdaniem wart jest każdego zapłaconego za niego kredytka. Wczoraj podczas inwazji rozniósł w strzępy ponad setkę Xenońskich latadeł i na dodatek jeszcze J-tkę chociaż ta nie miała chyba wszystkich należnych jej osłon, bo coś za łatwo mi z nią poszło.
A jak trzeba to i 2 Sokoły pod niego podwiesić mogę...
U Otasów powiadasz?...
_RA:
A grasz jako kto?
Na statek to ja nie narzekam. Latam sobie Vidarem, który moim zdaniem wart jest każdego zapłaconego za niego kredytka. Wczoraj podczas inwazji rozniósł w strzępy ponad setkę Xenońskich latadeł i na dodatek jeszcze J-tkę chociaż ta nie miała chyba wszystkich należnych jej osłon, bo coś za łatwo mi z nią poszło.
A jak trzeba to i 2 Sokoły pod niego podwiesić mogę...
U Otasów powiadasz?...
_RA:
A grasz jako kto?
-
WoyTass: to czemu w innym temacie narzekasz że nie możesz ruszyć pirackiego Galeonu i Carrack-a. Z Galeonem to nie wiem, nie miałem z nim do czynienia, ale Carrack-a, a nawet już dwa spokojnie rozmazałem LX-em, i nie był to sam Carrck, tylko z obstawą Reavera i kilku M3, M3+. Kwestia podejścia do niego z tyłu, gdzie ma słabsze uzbrojenie, wiadomo, że z przodu to może mieć Kyony i może być krucho.
W stopce _RA masz napisane jako kto gra podobnie jak u mnie. Myślę że to fajna wizytówka, od razu wiadomo jaka gra, jakie dodatki do gry, jaki poziom startowy.
W stopce _RA masz napisane jako kto gra podobnie jak u mnie. Myślę że to fajna wizytówka, od razu wiadomo jaka gra, jakie dodatki do gry, jaki poziom startowy.
[ external image ]
[ external image ]
-
No to moje gratulacje! Ja taki dobry nie jestem!
Bo nie mogę. Ale pewnie nie jest to wina statku tylko słabego pilota!
A nie mogę ich ruszyć, bo lecą bardzo blisko siebie, a do tego do sektora prowadzi tylko jedna brama. I jak bym się nie obracał, to zawsze nadziewam się na ogień z obydwu. Więc po jednej przymiarce dałem spokój. Ale myślę, że w końcu znajdę jakiś sposób na te papużki nierozłączki.
A idąc dalej. Odprawiłem już 2 inwazje z udziałem J-ek. W pierwszej nie bardzo mogłem jej ugryźć więc wykończyłem rakietami. Wczoraj postanowiłem pobawić się trochę dłużej aż w końcu sama, przypadkowo wlazła mi w celownik. Wystarczyło kilka długich serii i było po kłopocie. A przecież to były dwie takie same J-ki...
Na stopkę rzeczywiście nie zwróciłem uwagi - chyba za szybko chciałem odpowiedzieć!
I wiesz co? Jeszcze w jednym przyznam Ci rację! Co prawda to nie ten wątek ale...
Na początku mojej nowej kariery kupiłem dwa Sinuatory. Piloci dosyć szybko awansowali i wkrótce każdy miał 25 poziom. Później postanowiłem dokupić kilka Wulkanów. Tym już nie szło tak łatwo. Do dzisiaj dopiero jeden doszedł do 25 poziomu. Ale latają! A po Sinuatorach nie pozostał nawet kosmiczny pył...
Bo nie mogę. Ale pewnie nie jest to wina statku tylko słabego pilota!

A nie mogę ich ruszyć, bo lecą bardzo blisko siebie, a do tego do sektora prowadzi tylko jedna brama. I jak bym się nie obracał, to zawsze nadziewam się na ogień z obydwu. Więc po jednej przymiarce dałem spokój. Ale myślę, że w końcu znajdę jakiś sposób na te papużki nierozłączki.
A idąc dalej. Odprawiłem już 2 inwazje z udziałem J-ek. W pierwszej nie bardzo mogłem jej ugryźć więc wykończyłem rakietami. Wczoraj postanowiłem pobawić się trochę dłużej aż w końcu sama, przypadkowo wlazła mi w celownik. Wystarczyło kilka długich serii i było po kłopocie. A przecież to były dwie takie same J-ki...
Na stopkę rzeczywiście nie zwróciłem uwagi - chyba za szybko chciałem odpowiedzieć!
I wiesz co? Jeszcze w jednym przyznam Ci rację! Co prawda to nie ten wątek ale...
Na początku mojej nowej kariery kupiłem dwa Sinuatory. Piloci dosyć szybko awansowali i wkrótce każdy miał 25 poziom. Później postanowiłem dokupić kilka Wulkanów. Tym już nie szło tak łatwo. Do dzisiaj dopiero jeden doszedł do 25 poziomu. Ale latają! A po Sinuatorach nie pozostał nawet kosmiczny pył...
-
Jedno podstawowe pytanie: a czy w walce podczas ataku i ucieczki stosjesz stery boczne (ślizg)? To jest podstawa aby ogien z odleglosci ok 1 km juz w ciebie nie trafil. Pamietaj o tym. To samo przy podejsciu do ataku - jesli widzisz ogien zaporowy z kilku dzialek w twoim kierunku to zamiast zwrotu w ktoras strone zastosuj na kilka sekund slizg boczny (najlepiej 2 kierunki na raz np.: gora/lewa, gora/prawa itp.) dalej strzelajac do celu. Wtedy ty trafisz na 100% a cel bedzie pudlowal. Musisz sie tego nauczyc wtedy bedziesz mogl walczyc M3 nawet z M2!!WoyTass wrote:zawsze nadziewam się na ogień z obydwu
-
No podstawowa zasada: nigdy nie atakuj przodu statku, on podobnie jak ty ma tam najwięcej dział, więc i ogień z tej strony największy. Najskuteczniejszy atak to boki, góra, dół i tył statku. I oczywiście atakuj tak aby mieć słońce za plecami, przeciwnik patrząc na ciebie będzie oślepiony jego blaskiem. 

[ external image ]
[ external image ]
-
-
W ogóle i wspólnego.
Nie ma nic wspólnego, to taki żarcik był.
Nie ma nic wspólnego, to taki żarcik był.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Ot i prawda, chłopaki się poznali na moim humorze, a ty _RA nie. Tego się po Tobie nie spodziewałem, wiesz dlaczego. 

[ external image ]
[ external image ]