A mnie kapitan tego statku po dostarczeniu Nvidium też powiedział że mam mu jeszcze dostarczyć Pluton - jednak wskazał tylko że znajduje się on w sektorze Xaar's Domain. (podobno jego skanery tak wykryły) Czy to oznacza że mam zadokować w stacji handlowej i tam dostanę tą misję?? Czy możre latać jak głupek po sektorze i szukać tego Plutonu??
Bardzo będe wdzięczny za radę.
Zadokuj w tym sektorze do stacji handlowej, powinieneś w BBS-ie dostać ofertę na zabicie kogoś w zamian za Pluton.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Dokładnie. Ja tam nadłubałem prawie całego Sępa, który później dyndał sobie podczepiony pod Otasowską Wytwórnią Tarcz bo nikt tego nie chciał kupić a Paranidianie nie pozwalali mi zadokować do przetwórni.
He a ja przypadkiem natrafiłem tam na porzuconego Sokoła Strażnika tylko nie wiem jak go z tamtąd zabrać...przez Xenoński sektor nie przelecę bo mnie zigzig...napędu skokowego też nie podrzucę...próbowałem go oskubać ze wszystkiego co się da ale mój OTASowski transporter nie poptrafi ominąć na automacie meteoru i już drug raz się rozbił...sam latam jakimś piracki M5 który wyciąga ponad 500km.Rozumiem że do wydobycia potrzebuję przenośnego sytemu wiertniczego i skanera minerałów.
Ten Sokół to fajna sprawa, ma osłony 125. Warto go wyłuskać. Ja bym mu jednak podrzucił napęd skokowy parę ogniw i hopnął go gdzieś w bezpieczne miejsce.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Oprócz tego, że znajdziesz Nividium (skaner), porozbijasz skały (system wiertniczy) to jeszcze musisz je zebrać. I do tego jest potrzebne coś, co nazywa się bodaj zgarniacz rudy(?) czy jakoś tak. Proponuję Ci przesiąść się do statku, który będzie zbierał rudę i go dopilnować. Ja rozwalałem wszystkie większe skały sam, a automat je potem zbierał.
A co do Sokoła - to jeśli jesteś wystarczająco bogaty, to kup sobie coś, pod co można podczepić inny statek. Masz wtedy dwa napędy skokowe i 0 problemów. Jeśli nie - to mając szybki statek z dużą ładownią też powinieneś sobie dać radę. Ja Xenońskie sektory zwiedzałem Mambą Ścigaczem (200 m/s) wygarniętą piratom sprzed nosa.
A Sokoła sprzedałem, wolę szybsze statki - zawsze można zwiać przed niebezpieczeństwem!
Ja się chyba potnę.....już przejęłem tego Sokoła wykonałem skok do Getsu Fune(pisownia chyba prawidłowa)północną bramą...obrałem sobie stację do zadokowania i nagle zauważyłem że tracę tarcze...grałem bez słuchawek...okazało się że tuż po mnie do sektora władował się jakiś wielki Xenoński bydlak o wyglądzie mechanicznego odbytu i wpakował mi parę niebieskich światełek w zadek a że Sokół ma manewrowość tonącej cegły szybko przeniosłem się na łono Abrahama i rozwaliłem nową myszkę
PS:Do tej pory granie na kompach kosztowało mnie 1 klawiaturę,dwa joye i jedną myszkę...
Last edited by hanss on Fri, 9. Nov 12, 14:25, edited 1 time in total.
ja wyścigałem sokoła mambą ścigaczem (freeship z sektora piratów) wysłałem go od razy do ocean fantas, sprzedałem w stoczni boronów . Potrzebowałem kasy na CSM ( to coś do przejmowańa statków wiekszych niż m3) w XTM są 2 fere shipy wieksze od m3 Centaur i Pscigacz
UWAGA !!!
Pogromca ortografii, zachowaci środki ostrożności przy czytaniu.
Mapa Scorpa ci pomoże. A jeśli nie chcesz jej to podpowiem, oba są w Xenońskich sektorach. P Ścigacz jeśli dobrze pamiętam to w Core2, a Centaur w Xenonskim, za sektorem Argonów lewym dolnym rejonie mapy wszechświata. Tylko że tym Centaurem nie ma co się podniecać, to MkI czyli uzbrojony transportowiec.
centałur w xenon 258, P ścigacz w xenon grid 2 (żeby dorwać P trzeba przelecieć przez 5 sektorów xenonow) obydwa statki maja już napęd skokowy wiec zabierz jle możesz ogniw energetyczny i polecenie nawigacyjne mk 1 (pamiętaj żeby przejąci statek wiekszy miż m3 musisz mieć SalvageClaimSoftware - Oprogramowanie Zbieraczy Złomu (skrypt na forum) potem telereporterm przerzucasz ogniwa i mk1 nawigacyjne i hop....
ja latam P , a centałur bardzo się przydaje jako samobieżny magazyn. w ostatniej xenoniskiej inwazjy po K zostało 7 PGF gama centałur złapał je i nawet rozwalił 2 N które mu przeszkadzały
UWAGA !!!
Pogromca ortografii, zachowaci środki ostrożności przy czytaniu.