Film Transformers z początku spodziewałem się, że to będzie bajka dla małolatów .. to było jeszcze jakiś rok - półtora roku temu jak pojawiły się trailery. Ale zaryzykowałem i poszedłem do kina ..oczywiście z opóżnieniem bo to Polska! .
To co zobaczyłem w kinie to pamiętam, że nie mogłem dojść do siebie przez cały dzień

,, takich efektów nigdy nie widziałem ! coś pięknego nam tu sprawił pan Bay ze Spielberg`iem. Tak doskonałe efekty ujrzałem, że z otwartą buzią oglądałem film do samego końca.. Niestety miało to swoją wadę bo przez te oglądanie efektów nie zrozumiałem całego filmu .. ale wiedziałem, że kiedyś obejrze drugi raz .
I nie dawno wyszedł na DVD i udało mi się w HDTV zdobyć i znów obejrzałem z rodzicami. i w końcu zrozumiałem fabułę i inne pominięte motywy w filmie.
--
Film jest niesamowity!. Fakt końcówka możę jest typowo jak to nazywają ludzie "amerykańska" ale no nie ma filmu bez wad:) . Lecz Film jest dopracowany w każdym szczególe.
Piękne efekty i walki robotów zwłaszcza w tym mieście na ulicach --> coś pięknego ! . Zadowolony jestem z podłożonych głosów robotom udało się było wszystko udane.
Tak samo aktorzy młody Shia Lebaouf (mogę źle pisać nazwisko) zagrał naprawdę doskonale ! - wyrasta i rozwija się świetny aktor !
Co tu dużo mówić - wspaniała muzyka ! w filmie ciągle jest akcja i ciągle się coś dzieje.
Już zaplanowana jest 2 część filmu na który gorąco czekam

Ale boję się o czym ta dwójka będzie? - zobaczymy.