[X3] patch 2.0.02 Bala Gi kilka pytań
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
[X3] patch 2.0.02 Bala Gi kilka pytań
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy ściągając patch z 1.4xx do 2.002 od razu dostajemy wersję z Bala'Gi?
Jak uaktywnić te dodatkowe misje (skończyłem fabułe) doczytałem na forum że trzeba mieć dobrą reputację u Splitów (czy kogoś jeszcze)
Własny komplex (wystarczy 1 elektrownia słoneczna?)
I 5mln kredytów.
Czy trzeba spełnić jakieś dodatkowe warunki aby dostać info o tych misjach.
Pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć czy ściągając patch z 1.4xx do 2.002 od razu dostajemy wersję z Bala'Gi?
Jak uaktywnić te dodatkowe misje (skończyłem fabułe) doczytałem na forum że trzeba mieć dobrą reputację u Splitów (czy kogoś jeszcze)
Własny komplex (wystarczy 1 elektrownia słoneczna?)
I 5mln kredytów.
Czy trzeba spełnić jakieś dodatkowe warunki aby dostać info o tych misjach.
Pozdrawiam
-
Re: [X3]patch 2002 Bala Gi kilka pytań
Tak.enzo006 wrote:Witam
Przeleć się po prostu do Kingdoms End i zadokujCzy trzeba spełnić jakieś dodatkowe warunki aby dostać info o tych misjach.
Pozdrawiam
do stoczni. Wszystkiego się dowiesz.
Jeżeli nie spełnisz jakiegoś warunku(słaba reputacja)
,to też się dowiesz o tym.
pozdro
-
Zgadza się,od razu masz z misjami Bala'gi.
Nie trzeba nic aktywować,zaproszenie dostajesz,gdy będziesz posiadał minimum jedną fabryke\stacje,5000000kr lub więcej i w miare dobre stosunki ze wszystkimi rasami,nie tylko splitami.
pozdrawiam
Edit.Ups,szybki Bufi
Nie trzeba nic aktywować,zaproszenie dostajesz,gdy będziesz posiadał minimum jedną fabryke\stacje,5000000kr lub więcej i w miare dobre stosunki ze wszystkimi rasami,nie tylko splitami.
pozdrawiam
Edit.Ups,szybki Bufi

Core 2 Quad 2.33 GHz
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
-
-
Ostrzegam!! Materiał mocno ospojlerowany!! Aby czerpać pełnię radości z samodzielnej rozgrywki uprasza się szanownych pilotów o omijanie czarnych dziur
.
Szanowni koledzy poprzednicy jak zwykle mają rację. Dobrze znajdować się w gronie tak doskonale wyszkolonych i uczynnych pilotów. Chciałem jednak uściślić parę rzeczy ( para to dwa
)
1. Zaproszenie dostaniesz po spełnieniu określonych wymagań do dziennika wiadomości. Tamże znajdziesz informację, że
musisz mieć poprawne, żeby nie powiedzieć bardzo dobre stosunki ze Splitami oraz Boronami. Po spełnieniu powyższych warunków, a także kiedy będziesz miał wspomniane wcześniej 5 mln. kredytów i przynajmniej jedną fabrykę ( ja miałem kopalnię krzemu ) dostaniesz zaproszenie do spotkania z kolesiem w stoczni w sektorze Kingdom End.
2.Później do wykonywania misjii Bala Gi's przyda Ci się również dobra reputacja
u Paranidian, ponieważ w czasie wykonywania jednej z misji będziesz musiał zadokować do jednej z paranidzkich stoczni.
Pozdrawiam i niech Bala Ci'sprzyja

Szanowni koledzy poprzednicy jak zwykle mają rację. Dobrze znajdować się w gronie tak doskonale wyszkolonych i uczynnych pilotów. Chciałem jednak uściślić parę rzeczy ( para to dwa

1. Zaproszenie dostaniesz po spełnieniu określonych wymagań do dziennika wiadomości. Tamże znajdziesz informację, że
Spoiler
Show
musisz mieć poprawne, żeby nie powiedzieć bardzo dobre stosunki ze Splitami oraz Boronami. Po spełnieniu powyższych warunków, a także kiedy będziesz miał wspomniane wcześniej 5 mln. kredytów i przynajmniej jedną fabrykę ( ja miałem kopalnię krzemu ) dostaniesz zaproszenie do spotkania z kolesiem w stoczni w sektorze Kingdom End.
Spoiler
Show
u Paranidian, ponieważ w czasie wykonywania jednej z misji będziesz musiał zadokować do jednej z paranidzkich stoczni.
No i gram i gram
No i gram i gram a zaproszenia nie ma
Aktualnie 1 elektrownia M
1x kopalnia rudy M
12 mln kredytów
Handlowcy 4 statki klasy Mercury poziom 24lvl
2x Superfrachtowce 25 lvl
Reputacja wysoka u wszystkich poza gonerami (gram od nowa bez fabuły wiec mam Wyznawca)
U Boronów Rycerz Króla
U Splitów Dopuszczony Do Rodziny Rhonkar
Paranidianie Obrońca Arcykapłana
Teladianie Udziałowiec Większościowy
Argoni Strażnik Federacji
I nadal brak info, coś jeszcze przeoczyłem ??
Jak podnieść reputację u gonerów??
Kupiłem ostatnio jakieś plany uzbrojenia i osłon ziemskich statków tzn że można je gdzieś zakupić????
Pozdrawiam

Aktualnie 1 elektrownia M
1x kopalnia rudy M
12 mln kredytów
Handlowcy 4 statki klasy Mercury poziom 24lvl
2x Superfrachtowce 25 lvl
Reputacja wysoka u wszystkich poza gonerami (gram od nowa bez fabuły wiec mam Wyznawca)
U Boronów Rycerz Króla
U Splitów Dopuszczony Do Rodziny Rhonkar
Paranidianie Obrońca Arcykapłana
Teladianie Udziałowiec Większościowy
Argoni Strażnik Federacji
I nadal brak info, coś jeszcze przeoczyłem ??
Jak podnieść reputację u gonerów??
Kupiłem ostatnio jakieś plany uzbrojenia i osłon ziemskich statków tzn że można je gdzieś zakupić????
Pozdrawiam
-
-
-
-
Witaj giby wśród nałogowych pilotów. Ta gra wciąga jak chodzenie po bagnach, wiec postuj jak najczęściej, żeby chociaż wtedy robić sobie przerwę na życie w społeczeństwie IV RPgiby wrote: W czasie wykonywania misji przyda się również m6 i promień holowniczy -znów do wydania parę milionów.
Kasa rozpływa się jak w budżecie IV RP.
Pozdrawiam.

Jeżeli chodzi o Twoją radę to zgadzam się z nią w 50%. Chociaż w Polsce przyjęło się raczej 40%

Promień holowniczy będzie potrzebny jak najbardziej i to w zasadzie będzie jedyny duży wydatek niezbędny do tego o czym myślisz. Zakup M6 nie jest konieczny, a wynika to z fabuły i niespodzianki, jaka nas czeka podczas wykonywania tej misji.
-
-
No proszę, jakie mamy niecierpliwe towarzystwo!enzo006 wrote:No i latam i latam i nic.
Wczoraj się bardzo zdenerwowałem i zaczołem grę od nowa z fabułą. Poczekamy zobaczymy.
Jeżeli mieliście rację to po przejściu fabuły i zapracowaniu na reputację, dostanę upragnioną wiadomość
Pozdrawiam
Człowiek zaraz chciałby wszystko od razu. Trochę cierpliwości. A gdzie gra wstępna? A gdzie pieszczoty? Prawdziwego pilota nie poznaje się po tym z kim zaczyna tylko z kim kończy

A tak poważnie to jak zwykle dziwna sprawa.
Dostałem tą misję od razu, jak tylko poprawiłem sobie reputację u Boronów. Wątek fabularny wprawdzie zacząłem, ale zrobiłem tylko pierwszych 8 misji. Pozostałe ciągle przede mną, a Bala Gi mam już za sobą, w związku z czym jestem szczęśliwym posiadaczem Hyperiona, że o HQ i produkcji własnych Eclipse nie wspomnę.
-
-
Tak już zobaczyłem, że rzeczywiście tam stoi.
Ja na razie zbieram kasę na TLa, a na Eclipsy przyjdzie czas
.
Ja na razie zbieram kasę na TLa, a na Eclipsy przyjdzie czas

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Misje Bala zaczelem i skonczylem bodaj przed 4 misja fabuly. Wydaje mi sie ze glowna nagroda nie jest Eclipse, a Hyperion i HQ
. Hm i wydaje mi sie ze LX jest ociupinke lepszy niz Eclipse
.
Mani: Polecam Splickiego Słonia - wlasnie zastanawiam sie nad kupnem nastepnego. Jako lotniskowiec eskortowy bardzo dobrze mi sie sprawuje. Ostatnio uzywam go do wymiatania mniejszych sektorow pirackich.

Mani: Polecam Splickiego Słonia - wlasnie zastanawiam sie nad kupnem nastepnego. Jako lotniskowiec eskortowy bardzo dobrze mi sie sprawuje. Ostatnio uzywam go do wymiatania mniejszych sektorow pirackich.

-
Zobaczymy, jak będzie kasa to wtedy popatrzę na właściwości jezdne
.
W X2 bardzo dobrze sprawował mi się Albatros
, mam do niego słabość, zobaczymy, jak to będzie w X3
.

W X2 bardzo dobrze sprawował mi się Albatros

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Pytanko do grających już w angielską lub polską wersję 2.0.
W Kwaterze Głównej gracza jest taka opcja jak reverse-engineering.
Mam wątpliwości odnośnie przekładu tego. W nieoficjalnej wersji są to "analizy", ale mi się wydaje, że bardziej będzie pasowało określenie "demontaż". Chodzi tu chyba o rozbiórkę na części statków, aby na ich podstawie zbudować takie same jednostki w kwaterze głownej, prawda? Dosłownie "inżynieria wsteczna, "wsteczna budowa", "demontaż".
Jak sądzicie (użytkownicy tego patentu)?
W Kwaterze Głównej gracza jest taka opcja jak reverse-engineering.
Mam wątpliwości odnośnie przekładu tego. W nieoficjalnej wersji są to "analizy", ale mi się wydaje, że bardziej będzie pasowało określenie "demontaż". Chodzi tu chyba o rozbiórkę na części statków, aby na ich podstawie zbudować takie same jednostki w kwaterze głownej, prawda? Dosłownie "inżynieria wsteczna, "wsteczna budowa", "demontaż".
Jak sądzicie (użytkownicy tego patentu)?
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-