X2:The Threat - problem

Moderator: DJ Die

plus

X2:The Threat - problem

Post by plus »

Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
Zkousel jsem hrat jak s CD v mechanice, tak i s patchem od egosoftu (nocd). Oboje se chova stejne. Navic je uplne jedno na ktere stanici pristanu, vzdy se sputi automaticky save a pc ztuhne.

Muj HW je Athlon XP 2400+ , 1GB RAM, GF FX5600, zvukovka PCI s podporou EAX ...
Please, poradte nekdo, prece jsem nevyhodil penize pro nic za nic.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Re: X2:The Threat - problem

Post by DJ Die »

plus wrote:Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
Zkousel jsem hrat jak s CD v mechanice, tak i s patchem od egosoftu (nocd). Oboje se chova stejne. Navic je uplne jedno na ktere stanici pristanu, vzdy se sputi automaticky save a pc ztuhne.

no system mas lepsi nez ja tak v tom by nemel byt problem teda pokud si hra nerozumi s nejakym componentem ale to nevim
jiank automat savy se daji vypnout jenze se pak tezko hraje(shift+o)
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
gomecz
x3

Post by gomecz »

plus wrote:Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.
Marcus_de_Tycho
x3tc

Post by Marcus_de_Tycho »

Jednak pokud nemas vyslovene zvukovku od Creative (nahod nejnovejsi ovladace), tak EAX radeji vypni. Pokud to nepomuze, tak napis na technickou podporu Hypermaxu.
gomecz
x3

Post by gomecz »

Marcus_de_Tycho wrote:Pokud to nepomuze, tak napis na technickou podporu Hypermaxu.
nechci shazovat Tvoje chlebodarce (zaplatili Ti vubec?). ale na hypermax bych se moc nespolehal... neobtezovali se mi odpovedet na mail poslany pred 1/4 rokem. jejich web dava slovu 'aktualizace' zcela novy vyznam. no a jestli resi technicke problemy stejnym tempem jako drive jmenovane, tak bude problem vyresen seslozti starim...
plus

Post by plus »

gomecz wrote: mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.
muzes mi poradit s vytvorenim toho adresare, nazev a umisteni.
mam WinXP - tak jestli to patri do uzivatelskeho profilu, nebo do instalacnigho adresare? diky
gomecz
x3

Post by gomecz »

plus wrote:
gomecz wrote: mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.
muzes mi poradit s vytvorenim toho adresare, nazev a umisteni.
mam WinXP - tak jestli to patri do uzivatelskeho profilu, nebo do instalacnigho adresare? diky
hmmm, tak to vypada, ze uklada do rootu instalacniho adresare... zkus se podivat na prava k tomu adresari... nemohl jsi to instalovat pod jinym uzivatelem, nez pod kterym to hrajes?
plus

Post by plus »

S pravy nebude problem, jako uzivatel jsem ve skupine Administrators a na adresar mam prava Full control. Instalace probehla z tohoto uzivatele.
Nejsem ted sice doma, abych mohl zkontrolovat presnou adresarovou strukturu, ale bezpecne do rootu instalace se mi nic noveho po instalaci nezapsalo. Ani naznak toho, ze hra chce nejaky soubor ulozit. (treba jen zalozeny soubor s nulovou velikosti).
Mam jeste otazku, hrajes to s cd v mechanice, nebo pouzivas patch od egosoftu?
plus

Post by plus »

Podle vseho mas pravdu. Jeste jsem nasel toto

The savegames are named X00.SAV to X22.SAV and they are in your game folder.
gomecz
x3

Post by gomecz »

plus wrote: Mam jeste otazku, hrajes to s cd v mechanice, nebo pouzivas patch od egosoftu?
pouzivam nocd patch. nevidim duvod, proc bych si, jakozto platici zakaznik, nemohl uzivat stene pohodli jako si uzivaji pirati.

asi stejny nesmysl, jako bych v koupenem aute mohl poslouchat jen urcitou stanici radia, zatimco v kradenem si mohl pustit muziku jakou chci.
plus

Post by plus »

v tom se shodnem. jediny problem je v tom, ze ja jako platici zakaznik si neuzivam ani toho pohodli jako pirati :cry:
doma jsem to jeste skouknul a fakt nevim co jeste je spatne. vypnul jsem nakonec ten autosave a v ramci sveta, ci svetu si mohu letat jak chci, pristavat na vesmirnych stanicich, obchodovat, vse OK. jenom do okamziku nez se pokusim hru ulozit - pak se kousne.
poradne jsem si prohledl ten instalacni root a vytvareji se mi SAVE soubory. po instalaci tam byl jeden nazvany X00.sav s velikosti cca 22MB, muj vytvoreny soubor se nazval X20.sav a ma velikost cca 3.2MB. podle vseho ale neni uplny, protoze pri pokusu o nacteni se hra stejne zase kousne.
ja uz se teda chytam stebla, ale muzes mi napsat jake pouzivas ve hre rozliseni, barevnou hloubku a zda jsi instaloval do C:\program files\X2CZ nebo sis zvolil vlastni cestu ?
gomecz
x3

Post by gomecz »

plus wrote:jenom do okamziku nez se pokusim hru ulozit - pak se kousne.
misto na disku?
Zergos
x3ap

Post by Zergos »

Ten soubor X00.sav je z verze ještě před patchem tuším 1.3, kdy se savy ukládaly nekomprimované. Po intervenci hráčů Egosoft v patchi 1.3 udělal komprimaci savů. Proto má ten další velikost jen kolem cca 3.5 MB
gomecz
x3

Post by gomecz »

Zergos wrote:Ten soubor X00.sav je z verze ještě před patchem tuším 1.3, kdy se savy ukládaly nekomprimované. Po intervenci hráčů Egosoft v patchi 1.3 udělal komprimaci savů. Proto má ten další velikost jen kolem cca 3.5 MB
hmmm, v tom pripade nedokazu poradit nic jeneho, nez vystoupit nastoupit...

napred si zopakovat instalaci hry, no a kdyz to nepomuze, tak woken.
plus

Post by plus »

gomecz wrote:misto na disku?
na D: partition mam volnych 25GB ze 40GB
uz jsem reinstaloval i hru. do reinstalace woken se mi teda nechce :-(
plus

Post by plus »

Uz jsem pomalu zacal verit, ze pouze ja kupuju nedokonale veci. Zda se ale, ze obdobny problem resi vice lidi http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=21223
Jeden z dalsich Threadu http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=25361 ale udava vyreseni problemu prechodem na verzi 1.4.
Mohu zodpovedne prohlasit, ze jsem majitelem hry ve verzi 1.4 a problem je tu stale. Vyzkousel jsem vsechny "zasadni" pokyny uvedene v threadu (krome reinstalace Win), ale bez uspechu.
Krome save mam i popisovane problemy se zvukem. Mluvene slovo je OK, ale zadna hudba. V instalacnim adresari sound (nebo tak nejak) je spousta mp3 skladeb, ktere jsem zatim ve hre ani nezaslechl - faktem ale je, ze dal jak na velitelstvi TerraCorp jsem se nedostal :) .
No nic, dodam si odvahy a zavolam na technickou podporu.
Diky vsem za prispevky.
Kdyby snad nekoho napadlo nejake reseni meho problemu, pripadne se sam s takovym problemem setkal, budu rad za kazdou pomoc.
plus

Post by plus »

Zda se, ze si tady posledni dobou dopisuju sam ze sebou :) , rad bych se ale s ostatnimi, kteri narazili, pripadne narazi na stejny problem, podelil o jeho ZDARNE VYRESENI.
Cely problem byl patrne zpusoben nevhodnym audiokodekem. Tato zalezitost je popsana zde FAQ. Stahl jsem a nainstaloval ACE Mega CodecS Pack 6.03 - Professional Edition (instaloval jsem s defaultnim nastavenim). Od te chvile se mi ve hre prehrava hudba a co vice, hru lze konecne ukladat. Vsiml jsem si, ze tesne pred zadokovanim lode na stanici se prehralo hlaseni. Jestli se hra predtim vzdy kousla na nemoznosti prehrat audio :? Nevim. V kazdem pripade ted je vse OK.
Abras
x3

Post by Abras »

mi tu sme, jen nikdo z nas takovy problem asi nemel jako ty, ale tve reseni problemu tu prece jen je pro budocnost ( a budouci problemy) :wink:
Marcus_de_Tycho
x3tc

Post by Marcus_de_Tycho »

plus wrote:Zda se, ze si tady posledni dobou dopisuju sam ze sebou :) , rad bych se ale s ostatnimi, kteri narazili, pripadne narazi na stejny problem, podelil o jeho ZDARNE VYRESENI.
Sorry, ale nevedel jsem co k tomu rici. Nicmene podobny problem mel i Freelancer s piratskym kodekem. Jsem rad, ze se to vyresilo. Ono ostatne vetsinou staci navstivit anglicke fora.
ucat008
x3

registrace

Post by ucat008 »

Mám jinej problém.
Tak mám doma konečně X2-The threat a světe div se, dokonce v češtině!!!! To je dobrá zpráva.
Ta špatná je to, že se s pomocí CD klíče nejde zaregistrovat!!!
To už je druhá koupená hra od Egosoftu co mi nejde zaregistrovat! (Ta první je X-gold z Levelu.) Máte taky někdo takový problémy?
AMD64 3000+, 1GB RAM Dual, Ati HD2600XT, SB Audigy 2

Return to “Česky / Czech X-Forum”