X2:The Threat - problem
Moderator: DJ Die
-
X2:The Threat - problem
Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
Zkousel jsem hrat jak s CD v mechanice, tak i s patchem od egosoftu (nocd). Oboje se chova stejne. Navic je uplne jedno na ktere stanici pristanu, vzdy se sputi automaticky save a pc ztuhne.
Muj HW je Athlon XP 2400+ , 1GB RAM, GF FX5600, zvukovka PCI s podporou EAX ...
Please, poradte nekdo, prece jsem nevyhodil penize pro nic za nic.
Zkousel jsem hrat jak s CD v mechanice, tak i s patchem od egosoftu (nocd). Oboje se chova stejne. Navic je uplne jedno na ktere stanici pristanu, vzdy se sputi automaticky save a pc ztuhne.
-
- Moderator (České)
Re: X2:The Threat - problem
no system mas lepsi nez ja tak v tom by nemel byt problem teda pokud si hra nerozumi s nejakym componentem ale to nevimplus wrote:Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
jiank automat savy se daji vypnout jenze se pak tezko hraje(shift+o)
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.plus wrote:Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
-
Jednak pokud nemas vyslovene zvukovku od Creative (nahod nejnovejsi ovladace), tak EAX radeji vypni. Pokud to nepomuze, tak napis na technickou podporu Hypermaxu.plus wrote:Ahoj lidi, mam problem. Koupil jsem si tuto hru lokalizovanou do cestiny od Hypermaxu ve verzi 1.4. Prosel jsem tutorial bez problemu, pak jsem se pustil do hrani a pri pristani na velitelstvi TerraCorp se hra pri automatickem ukladani "kousne" a pomuze pouze restart. Je to problem jen u me verze?
-
nechci shazovat Tvoje chlebodarce (zaplatili Ti vubec?). ale na hypermax bych se moc nespolehal... neobtezovali se mi odpovedet na mail poslany pred 1/4 rokem. jejich web dava slovu 'aktualizace' zcela novy vyznam. no a jestli resi technicke problemy stejnym tempem jako drive jmenovane, tak bude problem vyresen seslozti starim...Marcus_de_Tycho wrote:Pokud to nepomuze, tak napis na technickou podporu Hypermaxu.
-
muzes mi poradit s vytvorenim toho adresare, nazev a umisteni.gomecz wrote: mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.
mam WinXP - tak jestli to patri do uzivatelskeho profilu, nebo do instalacnigho adresare? diky
-
hmmm, tak to vypada, ze uklada do rootu instalacniho adresare... zkus se podivat na prava k tomu adresari... nemohl jsi to instalovat pod jinym uzivatelem, nez pod kterym to hrajes?plus wrote:muzes mi poradit s vytvorenim toho adresare, nazev a umisteni.gomecz wrote: mel jsem stejny problem s XBtF... neexistoval adresar pro save, musel jsem ho rucne vytvorit.
mam WinXP - tak jestli to patri do uzivatelskeho profilu, nebo do instalacnigho adresare? diky
-
S pravy nebude problem, jako uzivatel jsem ve skupine Administrators a na adresar mam prava Full control. Instalace probehla z tohoto uzivatele.
Nejsem ted sice doma, abych mohl zkontrolovat presnou adresarovou strukturu, ale bezpecne do rootu instalace se mi nic noveho po instalaci nezapsalo. Ani naznak toho, ze hra chce nejaky soubor ulozit. (treba jen zalozeny soubor s nulovou velikosti).
Mam jeste otazku, hrajes to s cd v mechanice, nebo pouzivas patch od egosoftu?
Nejsem ted sice doma, abych mohl zkontrolovat presnou adresarovou strukturu, ale bezpecne do rootu instalace se mi nic noveho po instalaci nezapsalo. Ani naznak toho, ze hra chce nejaky soubor ulozit. (treba jen zalozeny soubor s nulovou velikosti).
Mam jeste otazku, hrajes to s cd v mechanice, nebo pouzivas patch od egosoftu?
-
-
pouzivam nocd patch. nevidim duvod, proc bych si, jakozto platici zakaznik, nemohl uzivat stene pohodli jako si uzivaji pirati.plus wrote: Mam jeste otazku, hrajes to s cd v mechanice, nebo pouzivas patch od egosoftu?
asi stejny nesmysl, jako bych v koupenem aute mohl poslouchat jen urcitou stanici radia, zatimco v kradenem si mohl pustit muziku jakou chci.
-
v tom se shodnem. jediny problem je v tom, ze ja jako platici zakaznik si neuzivam ani toho pohodli jako pirati
doma jsem to jeste skouknul a fakt nevim co jeste je spatne. vypnul jsem nakonec ten autosave a v ramci sveta, ci svetu si mohu letat jak chci, pristavat na vesmirnych stanicich, obchodovat, vse OK. jenom do okamziku nez se pokusim hru ulozit - pak se kousne.
poradne jsem si prohledl ten instalacni root a vytvareji se mi SAVE soubory. po instalaci tam byl jeden nazvany X00.sav s velikosti cca 22MB, muj vytvoreny soubor se nazval X20.sav a ma velikost cca 3.2MB. podle vseho ale neni uplny, protoze pri pokusu o nacteni se hra stejne zase kousne.
ja uz se teda chytam stebla, ale muzes mi napsat jake pouzivas ve hre rozliseni, barevnou hloubku a zda jsi instaloval do C:\program files\X2CZ nebo sis zvolil vlastni cestu ?

doma jsem to jeste skouknul a fakt nevim co jeste je spatne. vypnul jsem nakonec ten autosave a v ramci sveta, ci svetu si mohu letat jak chci, pristavat na vesmirnych stanicich, obchodovat, vse OK. jenom do okamziku nez se pokusim hru ulozit - pak se kousne.
poradne jsem si prohledl ten instalacni root a vytvareji se mi SAVE soubory. po instalaci tam byl jeden nazvany X00.sav s velikosti cca 22MB, muj vytvoreny soubor se nazval X20.sav a ma velikost cca 3.2MB. podle vseho ale neni uplny, protoze pri pokusu o nacteni se hra stejne zase kousne.
ja uz se teda chytam stebla, ale muzes mi napsat jake pouzivas ve hre rozliseni, barevnou hloubku a zda jsi instaloval do C:\program files\X2CZ nebo sis zvolil vlastni cestu ?
-
-
-
hmmm, v tom pripade nedokazu poradit nic jeneho, nez vystoupit nastoupit...Zergos wrote:Ten soubor X00.sav je z verze ještě před patchem tuším 1.3, kdy se savy ukládaly nekomprimované. Po intervenci hráčů Egosoft v patchi 1.3 udělal komprimaci savů. Proto má ten další velikost jen kolem cca 3.5 MB
napred si zopakovat instalaci hry, no a kdyz to nepomuze, tak woken.
-
-
Uz jsem pomalu zacal verit, ze pouze ja kupuju nedokonale veci. Zda se ale, ze obdobny problem resi vice lidi http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=21223
Jeden z dalsich Threadu http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=25361 ale udava vyreseni problemu prechodem na verzi 1.4.
Mohu zodpovedne prohlasit, ze jsem majitelem hry ve verzi 1.4 a problem je tu stale. Vyzkousel jsem vsechny "zasadni" pokyny uvedene v threadu (krome reinstalace Win), ale bez uspechu.
Krome save mam i popisovane problemy se zvukem. Mluvene slovo je OK, ale zadna hudba. V instalacnim adresari sound (nebo tak nejak) je spousta mp3 skladeb, ktere jsem zatim ve hre ani nezaslechl - faktem ale je, ze dal jak na velitelstvi TerraCorp jsem se nedostal
.
No nic, dodam si odvahy a zavolam na technickou podporu.
Diky vsem za prispevky.
Kdyby snad nekoho napadlo nejake reseni meho problemu, pripadne se sam s takovym problemem setkal, budu rad za kazdou pomoc.
Jeden z dalsich Threadu http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=25361 ale udava vyreseni problemu prechodem na verzi 1.4.
Mohu zodpovedne prohlasit, ze jsem majitelem hry ve verzi 1.4 a problem je tu stale. Vyzkousel jsem vsechny "zasadni" pokyny uvedene v threadu (krome reinstalace Win), ale bez uspechu.
Krome save mam i popisovane problemy se zvukem. Mluvene slovo je OK, ale zadna hudba. V instalacnim adresari sound (nebo tak nejak) je spousta mp3 skladeb, ktere jsem zatim ve hre ani nezaslechl - faktem ale je, ze dal jak na velitelstvi TerraCorp jsem se nedostal

No nic, dodam si odvahy a zavolam na technickou podporu.
Diky vsem za prispevky.
Kdyby snad nekoho napadlo nejake reseni meho problemu, pripadne se sam s takovym problemem setkal, budu rad za kazdou pomoc.
-
Zda se, ze si tady posledni dobou dopisuju sam ze sebou
, rad bych se ale s ostatnimi, kteri narazili, pripadne narazi na stejny problem, podelil o jeho ZDARNE VYRESENI.
Cely problem byl patrne zpusoben nevhodnym audiokodekem. Tato zalezitost je popsana zde FAQ. Stahl jsem a nainstaloval ACE Mega CodecS Pack 6.03 - Professional Edition (instaloval jsem s defaultnim nastavenim). Od te chvile se mi ve hre prehrava hudba a co vice, hru lze konecne ukladat. Vsiml jsem si, ze tesne pred zadokovanim lode na stanici se prehralo hlaseni. Jestli se hra predtim vzdy kousla na nemoznosti prehrat audio
Nevim. V kazdem pripade ted je vse OK.

Cely problem byl patrne zpusoben nevhodnym audiokodekem. Tato zalezitost je popsana zde FAQ. Stahl jsem a nainstaloval ACE Mega CodecS Pack 6.03 - Professional Edition (instaloval jsem s defaultnim nastavenim). Od te chvile se mi ve hre prehrava hudba a co vice, hru lze konecne ukladat. Vsiml jsem si, ze tesne pred zadokovanim lode na stanici se prehralo hlaseni. Jestli se hra predtim vzdy kousla na nemoznosti prehrat audio

-
-
Sorry, ale nevedel jsem co k tomu rici. Nicmene podobny problem mel i Freelancer s piratskym kodekem. Jsem rad, ze se to vyresilo. Ono ostatne vetsinou staci navstivit anglicke fora.plus wrote:Zda se, ze si tady posledni dobou dopisuju sam ze sebou, rad bych se ale s ostatnimi, kteri narazili, pripadne narazi na stejny problem, podelil o jeho ZDARNE VYRESENI.
-
registrace
Mám jinej problém.
Tak mám doma konečně X2-The threat a světe div se, dokonce v češtině!!!! To je dobrá zpráva.
Ta špatná je to, že se s pomocí CD klíče nejde zaregistrovat!!!
To už je druhá koupená hra od Egosoftu co mi nejde zaregistrovat! (Ta první je X-gold z Levelu.) Máte taky někdo takový problémy?
Tak mám doma konečně X2-The threat a světe div se, dokonce v češtině!!!! To je dobrá zpráva.
Ta špatná je to, že se s pomocí CD klíče nejde zaregistrovat!!!
To už je druhá koupená hra od Egosoftu co mi nejde zaregistrovat! (Ta první je X-gold z Levelu.) Máte taky někdo takový problémy?
AMD64 3000+, 1GB RAM Dual, Ati HD2600XT, SB Audigy 2