[SCR/IDX] Lucikes Script Collection for X³: Terran Conflict [16th July 2011]

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Post Reply
orion_1394
Posts: 196
Joined: Tue, 8. Jul 08, 00:44
x3tc

Post by orion_1394 » Sat, 8. May 10, 00:03

your Befehlsbibliothek "Libraries" (Version 3.4.11) link on page 1 is broken
Time You Enjoy Wasting, Was Not Wasted

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Sat, 8. May 10, 13:53

Hi orion

That was because Lucike recently updated his Library and always deletes the old one from his webspace. I've updated the link now, also thanks for your information (althought, I've just read Lucikes PN too ;-))

If once that will happen again, you can change to the German topic by clicking on the German flag and download from there. The files are identical.

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Tue, 25. May 10, 20:07

Lucikes Script Collection for X³: Terran Conflict

Image
Image Image

-> Lucikes Script Collection (Zip-Format)
-> Lucikes Script Collection (7-Zip-EXE-Format)


Required: X³: Terran Conflict Version 2.5 or newer (not compatible with X³: Reunion) !!



10th May 2010
  • Military Transport (Version 3.1.10)
  • Personnel Transporter (Version 3.3.01)
  • Security and Rescue Service (Version 3.1.01)
  • Befehlsbibliothek "Libraries" (Version 3.4.12)
23rd May 2010
  • CODEA Weapon System (Version 3.1.14)
  • Economy and Supply Trader (Version 3.3.00)
  • Prospector (Version 3.2.06)
  • Befehlsbibliothek "Libraries" (Version 3.4.14)
24th May 2010
  • Economy and Supply Trader (Version 3.3.01)
  • Jump Beacon (Version 3.1.02)
  • Security and Rescue Service (Version 3.2.00)

KLHII
Posts: 1
Joined: Sun, 9. May 10, 17:07
x3tc

Post by KLHII » Thu, 27. May 10, 22:24

I have downloaded patch for X3TC to bring it up to 2.6 and I have also downloaded the bonus pack, which I think includes a couple of the scripts from the Lucikes script Collection (Commercial Agent, Commodity Logistics Software MK1 and MK2). My question is if I want to use Economy and Supply Trader and/or Prospector will I need to install Befehlsbibliothek "Libraries" or is that included in the bonus pack also?

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Fri, 28. May 10, 10:32

KLHII wrote:I have downloaded patch for X3TC to bring it up to 2.6 and I have also downloaded the bonus pack, which I think includes a couple of the scripts from the Lucikes script Collection (Commercial Agent, Commodity Logistics Software MK1 and MK2). My question is if I want to use Economy and Supply Trader and/or Prospector will I need to install Befehlsbibliothek "Libraries" or is that included in the bonus pack also?
As the CAG for example is in the bonus pack too, and CAG is dependent from the library, the library is included. But the bonus pack only contains "outdated" script-versions due to the long time of testing.

If you use any other script by lucike not included in the bonus pack, you'll need to update the library too. Additionally, it's always adviced to use the most recent versions of a script because of bug fixes and improvements.

So if you (plan to) play with a ***modified*** anyway, I suggest to update all of Lucikes scripts and not to use the versions of the bonus pack, they are simply outdated.
To do that, simply download the most recend versions of the scripts (or the collection), extract and/or copy them to the game directory, overwriting existing files.

Best regards
Saetan

Legionnaire
Posts: 1242
Joined: Sun, 8. Feb 04, 17:28
x4

Post by Legionnaire » Tue, 1. Jun 10, 02:54

I installed CODEA and the latest versions of the necessary libraries 3.4.14 earlier on and as soon as i loaded up a game the performance has dropped to unplayable. I have since gone in and deleted the codea scripts, but still have unplayable performance which leads me to suspect that the latest version of the libraries doesnt like something else i have installed. unfortunately i cant find ver 3.4.09 which is what i was using to reinstall those and see if it resolves the problem.

Legionnaire
Mobo MSI Z270 Gaming M3 CPU i5 7600K @4.2
RAM 16Gb Corsair Vengeance
2x 1TB (RAID 0)+ 4TB SSHD + 3TB HDD + 500GB SSD (Windows and X4 install Locatrion)
Windows 10 PRO
8GB MSI 1070Ti

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Tue, 1. Jun 10, 15:47

Legionnaire wrote:... still have unplayable performance which leads me to suspect that the latest version of the libraries doesnt like something else i have installed. unfortunately i cant find ver 3.4.09 which is what i was using to reinstall those and see if it resolves the problem.
Which other scripts and or mods do you have installed? Sure, that your performance drop occured because of the installation of the library?

You could try to re-install CODEA and the library, to exclude installation errors which can happen sometimes.

For the old version of the library, you need to talk to Lucike himself. I don't have one, and he always deletes the old ones after a new release of them from his webspace. I don't know, if he has the old libraries somewhere backed up at home.

Best regards
Saetan

Legionnaire
Posts: 1242
Joined: Sun, 8. Feb 04, 17:28
x4

Post by Legionnaire » Tue, 1. Jun 10, 17:42

I'm not 100% sure its the libraries that caused it, as i added a few scripts at th same time, however after uninstalling all the other scripts that were installed at the same time and loading a save game from before those scripts were installed i still have the major performance slowdown. Thats after i uninstalled CODEA as well. I have also tried reinstalling all of Lucikes Scripts that i usefrom the versions i have stored on my hdd, things have improved slightly, but are not anywhere near the performance i had before. As i said its not definate that its the libraries, but i was after the older version to try that and see if that was behind the problems.

Currently Installed.

AP Libraries
Bounty Boost
Cheat Collection Package
Community plugin configuration
Improved Races R13
Marine Repairs
Player Workshop
Salvage Command Suite
Security Services
Universe Explorers

Fake Patches
Cmod 3
Military Hud.

Also CAG, EST and Prospector, and Mars

Dont think there is anything else installed.

Legionnaire
Mobo MSI Z270 Gaming M3 CPU i5 7600K @4.2
RAM 16Gb Corsair Vengeance
2x 1TB (RAID 0)+ 4TB SSHD + 3TB HDD + 500GB SSD (Windows and X4 install Locatrion)
Windows 10 PRO
8GB MSI 1070Ti

Goncyn
Posts: 96
Joined: Fri, 17. Jan 03, 03:51
x4

Post by Goncyn » Thu, 3. Jun 10, 19:31

This week, I installed CODEA, Military Transport, Jump Beacons, EST, CLS, and CAG scripts and spent several game hours collecting fighters, pilots, outfitting, etc. I am also running MARS.

I now have a problem that my Final Fury mission becomes stuck. It is on a "return to base" step, and when I dock at the military base in Argon Sector M148, the commander gives me a speech: "our forward base is discovered, clear the sector of Kha'ak, deploy now!" However, the guidance never changes and the mission goal does not update. It still wants me to dock at the military base. If I undock and dock again, nothing happens.

Is it possible that one of the scripts in Lucikes collection could cause this? Is there something I can do to debug the mission scripting problem myself?

Edit: it looks like this is possibly a 2.7 bug: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3293003

Sheol
Posts: 5
Joined: Sat, 5. Jun 10, 11:31
x3tc

Thanks!

Post by Sheol » Sun, 6. Jun 10, 21:23

I've been using all your scripts for a while now and just wanted to say thanks to you Lucike, and you Saetan and all the other translators and such who take the time to make these brilliant scripts available to us english-speaking players! :D

I saw one of my CAGs and a CLS jump in next to a sattelite yesterday, I didn't know they could do that they don't even have navigators!

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Tue, 27. Jul 10, 12:02

Sheol wrote:I saw one of my CAGs and a CLS jump in next to a sattelite yesterday, I didn't know they could do that they don't even have navigators!
Your satellite is placed in the sector middle, right? That's normal behaviour of the pilot union and completly independent from satellites or anything else. You can change that behavior in the language file of the library:
8013-L044.pck wrote:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<language id="44">

<page id="8013" title="Pilot Union" descr="">
<t id="0">exists</t>

<t id="10">YES</t> <!-- Jump in the sector center -->
<t id="11">NO</t> <!-- Jump to Terran -->

[...]
----- ----- ----- ----- -----

Lucikes Script Collection for X³: Terran Conflict

Image
Image Image

-> Lucikes Script Collection (Zip-Format)
-> Lucikes Script Collection (7-Zip-EXE-Format)


Required: X³: Terran Conflict Version 2.5 or newer (not compatible with X³: Reunion) !!



11th June 2010
  • Ship Hotkeys (Version 3.2.02)
  • Ship Tools (Version 3.1.07)
  • Befehlsbibliothek "Libraries" (Version 3.4.15)
25th July 2010
  • Prospector (Version 3.2.07)
  • Security and Rescue Service (Version 3.2.01)
  • Befehlsbibliothek "Libraries" (Version 3.5.00)

Requiemfang
Posts: 3197
Joined: Thu, 16. Jul 09, 12:24
x4

Post by Requiemfang » Tue, 27. Jul 10, 12:11

Question... all the files in this pack are the current up to date releases of the scripts?

User avatar
Saetan
Posts: 2977
Joined: Wed, 1. Feb 06, 20:26
x3tc

Post by Saetan » Tue, 27. Jul 10, 13:48

Yep, on date of the release of the pack, they are up to date.

Requiemfang
Posts: 3197
Joined: Thu, 16. Jul 09, 12:24
x4

Post by Requiemfang » Tue, 27. Jul 10, 15:00

thanks :D

taukarrie
Posts: 87
Joined: Wed, 18. Apr 07, 05:59
x3tc

Post by taukarrie » Thu, 29. Jul 10, 19:37

does the turret with the mining laser in it have to be set to a specific command for it to work properly?

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”