Mod : Apricot Gunbus Mod V3a AND Gunbus v3a for XTM

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Reunion.

Moderators: Scripting / Modding Moderators, Moderators for English X Forum

Post Reply
ViperOne
Posts: 111
Joined: Fri, 25. Nov 05, 05:08
x3

Post by ViperOne » Mon, 17. Apr 06, 01:55

I have done some experimentation and there does seem to be a problem with weapons. I was not able to get L/R turrets to fire but was able to get the first of the six for the upper turret to fire but not the other five.
For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done; I pray thee Father for forgiveness.

Saint-Ashley
Posts: 1263
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Mon, 17. Apr 06, 02:00

ViperOne wrote: I was not able to get L/R turrets to fire but was able to get the first of the six for the upper turret to fire but not the other five.
Which model were you using? Centaur or Osprey?

ViperOne
Posts: 111
Joined: Fri, 25. Nov 05, 05:08
x3

Post by ViperOne » Mon, 17. Apr 06, 02:11

Sorry, That is the Osprey model. Not sure how to change to the Centaur model yet.
For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done; I pray thee Father for forgiveness.

Saint-Ashley
Posts: 1263
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Mon, 17. Apr 06, 02:27

I hadent had the time to dig deep into the bod files to fix them yet, or at least try. Im currently working on getting my next factories released. But, I do beleive its the .bod's that are causeing the problem.

ViperOne
Posts: 111
Joined: Fri, 25. Nov 05, 05:08
x3

Post by ViperOne » Mon, 17. Apr 06, 02:34

One of the things I am suspicious of is the fact that when you move into the side turrets it almost appears as if you are in the body of the ship. There are obsticles to firing in every direction, wonder if the engine tries to prevent firing upon your self.
Also only the first four main weapons fire, though that is more than enough to take out a lot of xenon/pirates etc, etc.
For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done; I pray thee Father for forgiveness.

ViperOne
Posts: 111
Joined: Fri, 25. Nov 05, 05:08
x3

Post by ViperOne » Mon, 17. Apr 06, 02:44

I have tried installing the Centaur version but the ship still seems the same. Not sure if it should look different.
For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done; I pray thee Father for forgiveness.

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Mon, 17. Apr 06, 09:21

SaintAshley wrote:
ViperOne wrote: I was not able to get L/R turrets to fire but was able to get the first of the six for the upper turret to fire but not the other five.
Which model were you using? Centaur or Osprey?
Only the osprey has an upper turrent.

I have a handle on why its not working, but not yet on how to fix it.

Jsangster
Posts: 220
Joined: Sun, 24. Apr 05, 16:31
x3

Post by Jsangster » Mon, 17. Apr 06, 17:29

APricot asked me to post this in here

Im having a problem using the tractor beam in the centaur version of the gunbus.

it fires what looks to be a khaak weapon, but does nothing else, cant attach a tractor beam to anything.

now i used a regular stock centaur and it works just fine.

Saint-Ashley
Posts: 1263
Joined: Sat, 3. Dec 05, 04:40
x4

Post by Saint-Ashley » Mon, 17. Apr 06, 19:00

Jsangster wrote: Im having a problem using the tractor beam in the centaur version of the gunbus.
it fires what looks to be a khaak weapon, but does nothing else, cant attach a tractor beam to anything.
now i used a regular stock centaur and it works just fine.
Now that sounds interesting... please explain what you mean by stock centaur? bod file?

Jsangster
Posts: 220
Joined: Sun, 24. Apr 05, 16:31
x3

Post by Jsangster » Mon, 17. Apr 06, 19:23

sorry when i meant stock i meant the regular centaur in game. a normal unmodded one.

not sure about all the bod stuff..

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Tue, 18. Apr 06, 02:11

Have you tried mounting the tractor beam as a front gun and seeing if that works correctly ?

There are definitely problems with the turrents. :oops:

Jsangster
Posts: 220
Joined: Sun, 24. Apr 05, 16:31
x3

Post by Jsangster » Tue, 18. Apr 06, 02:16

yes, i only had it mounted in the front

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Tue, 18. Apr 06, 02:23

Jsangster wrote:yes, i only had it mounted in the front
Erk.

ViperOne
Posts: 111
Joined: Fri, 25. Nov 05, 05:08
x3

Post by ViperOne » Sun, 23. Apr 06, 08:47

ERK.......?
For all we ought to have thought, and have not thought; all we ought to have said, and have not said; all we ought to have done, and have not done; I pray thee Father for forgiveness.

User avatar
apricotslice
Posts: 13737
Joined: Sun, 16. May 04, 13:01
x4

Post by apricotslice » Sun, 23. Apr 06, 08:57

ViperOne wrote:ERK.......?
Expression of annoyance that replaces the use of a swear word.

At the moment, I cant resolve the problems.

Observe and Northstar are both doing documentation on the areas the problems lie in.

For now, they are good ships for using as a UT, and the UT script and their shields should keep them alive by jumping them when attacked, so the lack of turrents wont matter too much.

But dont use them as a personal ship and do a trip accross xenon space.

Post Reply

Return to “X³: Reunion - Scripts and Modding”