Page 27 of 47

Posted: Tue, 28. Nov 06, 00:22
by kmiller1610
The new patch is totally wonderful, but I have a complaint (tounge firmly in cheek). I really resent all those new users who are playing an X game for the first time who can experience X3 as a complete realization of the new king of Space empire building, without all the mis-steps and baby steps of the past year. So I'm just going to have to erase my memory and start my fourth X3 game with a fresh perspective...

:)

Posted: Tue, 28. Nov 06, 02:28
by Hagar
:x3: Fantastic. The upgrade is excellent. Lots of new goodies, lots of new fights, and lots of new fun. Makes X3 come alive again. Thanks Egosoft!

Posted: Tue, 28. Nov 06, 10:20
by YBnorml
Wondering if anyone else has experanced this

Playing as a non-plot trader game ,no mods I have the M7 and HQ. I have mapped at least 95% of the Uni. Have been taking out everything thats red. I'm friends with all the races and have a police lience for each of them. I have cleaned out all the pirates around Brennan's Trumph, Have removed all the bases around all these areas 2 or 3 times over now sence they keep respawning which is no worries. This is where it gets weard. In versions before 2.0.0.2 if you took out a pirate base or 2 all Pirate bases would turn red and never let you be friends.

I have blown up at least 20 Pirate bases by now. My fight rank is Assassin 22% Trading rank is Super-Magnate of 23% But all the Pirate bases are still friends with me and only turn red when I fire on them. Pirates themselfs that are running around in there will fire on me on sight

Granted I do have my setting for pirates as friends but the bases just won't turn against me and go red no matter what my settings are.

Thanks

Posted: Tue, 28. Nov 06, 12:09
by Lethal Mitch
VBnorml wrote;
In versions before 2.0.0.2 if you took out a pirate base or 2 all Pirate bases would turn red and never let you be friends.
Are you sure? This hasn't happened to me tbh. If i fire on a pirate base it becomes red sure enough but the others remain friendly. The new version hasn't changed anything, in that way, that I have noticed.

What I have seen, is when one of my patrols take out a few pirates in a sector with a pirate base, i.e New Income, it will go red but later changes back to friendly. It has always been like this though, pre and post 2.0.2.

Posted: Tue, 28. Nov 06, 12:42
by YBnorml
Weard because in my games they all turned red on me. Not that I'm complaing it's nice to be able to keep going to the pirate bases. In this game I never had the bases turn red while fighting pirates in the same sector. The one in New income has always been blue and trust me I have taken out alot of pirates in that sector.

Oh well no worries still having a blast in there!

Posted: Tue, 28. Nov 06, 14:48
by esd
This is where it gets weard. In versions before 2.0.0.2 if you took out a pirate base or 2 all Pirate bases would turn red and never let you be friends.
Actually what probably happened is either you engaged the pirates too close to a base (which'll make them declare you hostile), or your freind/foe settings marked the pirate bases hostile even though they weren't.

Posted: Tue, 28. Nov 06, 18:52
by Jakesnake5
If you tell the playership (the one your in) to attack all enemies, and some of them happen to be pirates, it will set the Pirate FoF to Foe. Standard proceedure.

Same if you tell it to attack any specific race ship.

Posted: Wed, 29. Nov 06, 00:21
by YBnorml
Jakesnake5 wrote:If you tell the playership (the one your in) to attack all enemies, and some of them happen to be pirates, it will set the Pirate FoF to Foe. Standard proceedure.

Same if you tell it to attack any specific race ship.
Thank you all for your thoughts on this. I agree that yes this could have been the case thinking back to those games.

Ugg 46% more and I will be able to buy my first capital ships can't wait! I have 2 Xenon M2's hanging out in Family Whi that just won't leave the trade lanes alone.

Posted: Wed, 29. Nov 06, 13:11
by Century Child
All Right! Just started downloading the update, this is just what i needed to get me playing X3 again. Specially the override-softwares scrambler seems useful, and the new ships should b nice too? The X-Universe has the best community and support for real!

Posted: Thu, 30. Nov 06, 05:46
by trisha
what is the sector that you find the BORON SCIENTIST BALA GI
is in ( KINGDOM END OR QUEEN`S SPACE ) ?

Posted: Thu, 30. Nov 06, 09:22
by pjknibbs
You don't "find" him anywhere. Where you receive the message to start the Bala Gi missions (which can happen anywhere, at any time--you don't need to be in a specific place for that to happen) you'll be told where you have to go.

Posted: Fri, 1. Dec 06, 10:18
by darrigez
Hi,
I've a question:
i 've installed the patch 2.02, but i've started game free (without story line). I've the possibilty to do new mission with Bala Gi. or i must restart??
Please answer me !
Thank you

Posted: Fri, 1. Dec 06, 11:33
by Blueneon
Hello Beautiful update.

Does it add Dual Core support to the game or can this not be done?

Thank You

Posted: Fri, 1. Dec 06, 11:50
by CBJ
The game runs fine on a dual-core setup but only gains a very small amount from running on such a system since the game itself will only use one core, the gain being from other non-game processes running in the background being shunted off to the other core by Windows.

Changing the game engine to use more than one core is not something that is going to happen in a patch.

Posted: Fri, 1. Dec 06, 20:35
by Astra
with the new patch installed Avarice was returned back to me. I won it at the auction for a very hefty price but later was invaded by Teladies setting their station. Now the station was surrounded to me and I have two at once in one place.
HQ - did not allow to redesign the ships but only copy them (not even copy; all upgrades/weapons are removed)

I copied Arrow - you cannot buy it anywhere; tried to hunt for Xenon capital ships to copy them but HAT scipt stopped working; eh