Two Old bugs have returned in v2.6

Ask here if you experience technical problems with X4: Foundations.

Moderator: Moderators for English X Forum

Post Reply
DaMuncha
Posts: 1221
Joined: Mon, 1. Nov 10, 11:00
x4

Two Old bugs have returned in v2.6

Post by DaMuncha » Thu, 21. Nov 19, 13:32

I bought a new computer last week and installed X4 with 2.6 update and two old and realy annoying bugs have returned to the game.

1. infopoint/leaks have flipped around and are facing the wrong way into the stations, I have to fly against the wall of the station modules to claim them / decrypt them, and I haev to follow the sound to find out where they are to locate them because I cant see them since theyre hidden behind the station geometry.

2. Autopilot path lines are completely wrong or wacky on the map. I start the game and set my first mission target and it draws a line to my destination, then I get to the destination and it doesnt disapear, I choose a different mission to go do that one and on the map it still shows the destination from the previous misssion. The Autopilot in game takes me to the right destination but the line on the map is stuck on the old mission.

3. I turned online ventures on, but now it wont turn off and I keep seeing Visitors everywhere.
Last edited by DaMuncha on Thu, 21. Nov 19, 15:03, edited 1 time in total.

radcapricorn
Posts: 2601
Joined: Mon, 14. Jul 08, 13:07
x4

Re: Two Old bugs have returned in v2.6

Post by radcapricorn » Thu, 21. Nov 19, 14:13

To return, they would've had to go away. They never have.

CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT
Posts: 37897
Joined: Tue, 29. Apr 03, 00:56
x4

Re: Two Old bugs have returned in v2.6

Post by CBJ » Thu, 21. Nov 19, 15:57

DaMuncha wrote:
Thu, 21. Nov 19, 13:32
1. infopoint/leaks have flipped around and are facing the wrong way into the stations, I have to fly against the wall of the station modules to claim them / decrypt them, and I haev to follow the sound to find out where they are to locate them because I cant see them since theyre hidden behind the station geometry.
With more detailed information, we may be able to sort these out.
DaMuncha wrote:
Thu, 21. Nov 19, 13:32
2. Autopilot path lines are completely wrong or wacky on the map. I start the game and set my first mission target and it draws a line to my destination, then I get to the destination and it doesnt disapear, I choose a different mission to go do that one and on the map it still shows the destination from the previous misssion. The Autopilot in game takes me to the right destination but the line on the map is stuck on the old mission.
There is work planned as part of 3.0 to solve some map issues. This may be among them.
DaMuncha wrote:
Thu, 21. Nov 19, 13:32
3. I turned online ventures on, but now it wont turn off and I keep seeing Visitors everywhere.
This is not a bug. They don't instantly vanish. They will gradually disappear as they come to the end of their visit.

DaMuncha
Posts: 1221
Joined: Mon, 1. Nov 10, 11:00
x4

Re: Two Old bugs have returned in v2.6

Post by DaMuncha » Thu, 21. Nov 19, 17:45

It has been reported many times in the past and it was fixed in previous patches. But I am seeing it again with patch 2.6

The info leak model with its associated signal are set at the wrong orientation, the model has a flat side and some wires sticking out and the flashing signal on the end of the wires model, you approach the signal with a ship to decode the signal and uncover Data, Blueprints, or Discount. Some of these models and attached signal are orentated in completely the wrong direction. Some times the models is upside down, sideways, or protuding into the station model. Thus hiding the signal from view.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1917559834
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1917653508
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1918212999
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1918352121

DaMuncha
Posts: 1221
Joined: Mon, 1. Nov 10, 11:00
x4

Re: Two Old bugs have returned in v2.6

Post by DaMuncha » Sat, 23. Nov 19, 14:03

Its been 3 days with ventures turned off and Im still seeing ships labled "visitor 55", "visitor 75", "Visitor 95" and "Visitor 98" flying around my map.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 1919373097

h1ght
Posts: 6
Joined: Thu, 15. Aug 19, 17:59
x4

Re: Two Old bugs have returned in v2.6

Post by h1ght » Fri, 27. Dec 19, 14:47

maybe upgrading scanning odules with mods to improve the scanrange to kind of workaround that? or how they are placed in the engine? or setup forbidden areas. this picture was taken in a joint of a claytronics fabric.

https://drive.google.com/uc?export=down ... l_B9mv5_Hb

Post Reply

Return to “X4: Foundations - Technical Support”