klarix wrote:Nie wiem, skąd Ty masz te informacje (mam uczucie, że gdzieś odpisałeś), ale w mojej grze X3:AP nie można kupić Hyperiona w stoczniach.
Tak, masz rację, pomyliłem się. W częste AP grałem ostatnio trzy lata temu, po wydaniu go. Skleroza juz tak jest u mnie posuniętą, że zapomnialem iż sam napisałem kod MD (dostępny do tej pory na Mamucie) dodający do stoczni, wszystkie statki jakich nie można kupić, w tym również Hyperiona.
klarix wrote:
A czy to najlepszy statek, to każdy może sam osądzić, jak pozna wszystkie inne. Moim zdaniem już Springblossom jest lepszy. Ale każdy ma swoje upodobania.
Springblossom jest na pewno szybszy od Hypcia, ale to nie znaczy że lepszy. Szybkość ma znaczenie dla tych co wolą uciekać niż walczyć. W walce, jego szybkość bardziej przeszkadza niż pomaga. Zanim zdażysz oddać salwę do celu, jest on już daleko za takimi plecami. A gdy zwolnisz, to wróg szybko przypomniał ci, że więcej osłon i dwukrotnie mocniejszy kadłub Hyperiona ma spore znaczenie.
Ale jak piszesz, każdy ma swoje preferencje co do ulubionego statku.
Jak pisalem wcześniej, Hyperion jest statkiem wielozadaniowym i to plasuje go na pierwszym miejscu listy najlepszych statków.
Gdyby w X-Rebirth był Hyperion Skunk, zamiast Albion Skunk, przesiadka do X-R byłaby na pewno dla wielu mniej bolesna.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na
forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz
Mamut HQ.