EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
Sprzet - kompy
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 82, 83, 84  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 2. Feb 14, 16:26    Post subject: Reply with quote Print

Pod żadną konkretną. Do symulatorów kosmicznych, iksów na początek, a jak się sprawdzi to zakupię jakiś konkretniejszy symulator heli albo jeta.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2753 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 2. Feb 14, 20:17    Post subject: Reply with quote Print

Ooo, a za jakiego iksa bedziesz sie zabieral? Bo ostatnio cos mowiles, ze miales problemy by sie zabrac za ta gre.


_________________

X2 X3TC X3AP | XRM XTC LU | I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee

We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 3. Feb 14, 09:57    Post subject: Reply with quote Print

Problemy miałem z Terran Conflict, nie podeszła mi na starcie.
Natomiast od jakiegoś czasu pykam w X2 The Threat na samych klawiszach, dorobiłem się dwóch kopalń i kilkuset tysi latając na autopilocie, ale bez joya nie dam rady latać ofensywnie. Myszka w X2 działa jakoś opornie...
Nęci też, żeby ponownie wejść w X3 Reunion z XTM z podkręconą grafą. Poprzednio latałem na sporo słabszym kompie...


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 14. Feb 14, 13:09    Post subject: Reply with quote Print

Joy T.Flight Stick X na razie testowany w X2 sprawdził się świetnie pod względem czułości i reakcji na wychylenia. Ma tylko problem z mapowaniem przycisków pod klawiaturę - czy to może być wina gry czy problem z joyem?

Ktoś pamięta, czy w X2 da się mapować klawisze do joya w inny sposób niż na matrycy ekranu konfiguracyjnego?


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)

MEDALMEDALMEDAL

Joined: 06 Nov 2002
Posts: 665 on topic
Location: Frankfurt a.M.
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 15. Feb 14, 12:53    Post subject: Reply with quote Print

Sauron11 wrote:
Ktoś pamięta, czy w X2 da się mapować klawisze do joya w inny sposób niż na matrycy ekranu konfiguracyjnego?

Da się.

klarix

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 29. Mar 14, 15:27    Post subject: Reply with quote Print

Wiecie może, który z aktualnych driverów NVIDII jest najbardziej stabilny?
Mam obecnie wersję 320.23 z lipca 2013 i szukam idealnego następcy. Czytałem, że tych najnowszych nie warto instalować, ale co do starszych tez są różne opinie. Może macie u siebie nowsze stery do GeForce'ów, z którymi nie macie problemów w grach i moglibyście polecić?


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2753 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 31. Mar 14, 11:10    Post subject: Reply with quote Print

Mam u siebie sterownik 331.82 whql, bodajze z listopada 2013. Do tego czasu mialem sterownik z pocz zeszlego roku, wiem ze go zmienilem, bo w jakiejs grze pojawily sie zaciachy i nowy sterownik pomogl.


_________________

X2 X3TC X3AP | XRM XTC LU | I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee

We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 2. Apr 14, 17:46    Post subject: Reply with quote Print

Dzięki za info. Choć Twój sterownik też już niemłody Smile.
Jak grałem w HAWKEN przed marcowym patchem to nic nie wywalał, a jak po patchu to w menu pokazuje mi komunikat, że mam stare stery i żeby osiągnąć maksymalną wydajność potrzebny jest minimum sterownik 332. Wprawdzie gra chodzi bez problemu mimo tego komunikatu, ale jednak twórcy mieli coś na rzeczy opracowując takie info. I tylko w HAWKEN jak dotąd taki kom. się pojawił.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 18. Apr 14, 08:55    Post subject: Reply with quote Print

Ostatecznie zdecydowałem się zaufać Nvidii i zainstalowałem najnowszy sterownik 335.23 z 2014.3.10. Jak dotąd brak problemów, grałem dotąd w Planetside2, Hawken i Skyrim. Poprawy wydajności specjalnie nie zauważyłem, ale też nie spodziewałem się cudów, ważne żeby się nic nie wieszało Smile.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 25. Apr 14, 11:42    Post subject: Reply with quote Print

Kurcze, mam problem, a właściwie dwa:
- jak mam uruchomioną grę Hawken i Team Speak, to przy ALT+TAB gra się wiesza i wiesza mi system.
- nie chcą działać filmy na YouTube, tzn. włączają się na parę sekund, system testuje kolejne rozdzielczości i wywala błąd filmu.

Może to być związane z tym nowym sterownikiem Nvidii? Na starym nie było takich kwiatków.

Ale... są i pozytywy:
- Hawken nie wywala juz błędu o niewspieranym sterowniku.
- Skyrim działa trochę płynniej i podczas wychodzenia do pulpitu (kończenia gry) gra nie wiesza się na czarnym ekranie z błędem, że system przestał działać (poprzednio pokazywał taki każdorazowo przy wychodzeniu z gry, a teraz gra wychodzi do pulpitu bez problemu).
- Planetside2 przyśpieszył nieco. W innych grach brak konfliktów.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2753 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 3. Jun 14, 22:05    Post subject: Reply with quote Print



Czy korzystacie z opcji wstrzymania systemu i dysku twardego w panelu sterowania? Kiedy warto tego uzywac i czy warto?


_________________

X2 X3TC X3AP | XRM XTC LU | I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee

We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 3. Jun 14, 23:18    Post subject: Reply with quote Print

Jak woła Cię żona, że obiad na stole, wstrzymujesz grę bo myślisz, że szybko skończysz jeść, ale obiad się przeciąga, żona nakłada dokładkę, potem deser i wino przy świecach a komp pracuje... po 30 minutach wracasz do kompa, a on sobie smacznie śpi Rolling Eyes .


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
SourVenom



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 04 May 2013
Posts: 293 on topic
Location: Śląsk
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 3. Jun 14, 23:51    Post subject: Reply with quote Print

Albo z innej beczki - idąc spać ustawiasz pobieranie Battlefielda 3 (ponad 20GB) i PayDay2 (8 z drobnymi). PO czym rano okazuje się że komputer jest uśpiony, bo miał fabrycznie ustawione przejście w tryb uśpienia po 30 min. Ehh ... ja to zawsze mam takie szczęście :(


_________________

Po co brać życie na poważnie? I tak nie wyjdziesz z niego żywy...
"Neutrality means that you don't really care 'cause the struggle goes on even when you're not there, blind and unaware." ~2:40
Back to top
View user's profile Send private message
Sorkvild



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 08 Jun 2006
Posts: 2753 on topic
Location: I'm in the middle of some calibrations...
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 4. Jun 14, 09:07    Post subject: Reply with quote Print

Sauron11 wrote:
Jak woła Cię żona, że obiad na stole, wstrzymujesz grę bo myślisz, że szybko skończysz jeść, ale obiad się przeciąga, żona nakłada dokładkę, potem deser i wino przy świecach a komp pracuje... po 30 minutach wracasz do kompa, a on sobie smacznie śpi Rolling Eyes .


No i wlaczasz go z powrotem Wink

Ja nigdy nie korzystalem z tych automatycznych funkcji jakie oferuje windows poza gaszeniem monitora. Mimo to, gdy musze przerwac sesje na stacjonarnym to manualnie daje stan wstrzymania, by po przerwie szybko go odpalic bez ponownego rozruchu.

Z tego co czytalem to hibernacja tez jest dobrym rozwiazaniem i ogranicza pobor pradu do zera, lecz moze zabierac sporo miejsca na systemowej partycji.
Przetestuje to automatyczne gaszenie, bo wieczorami czesto zdarza mnie sie zasnac bez uprzedniego wylaczenia kompa.


_________________

X2 X3TC X3AP | XRM XTC LU | I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee

We want the Boron back!
Back to top
View user's profile Send private message
Sauron11





Joined: 06 Nov 2002
Posts: 6171 on topic
Location: Polska/Piaseczno
Thank you for registering your game
PostPosted: Wed, 4. Jun 14, 12:35    Post subject: Reply with quote Print

Znaczy się grasz do odcięcia... do oporu... jak zwał tak zwał, chodzi że zasypiasz z głową na biurku i budzisz się z wzorem blatu odciśniętym na twarzy? Wink

To pobieranie gier faktycznie trzeba uważać, też mi się zdarzyło wstrzymanie kompa w tej sytuacji i pobieranie siadało razem z kompem... Ale na noc nigdy nie zostawiam włączonego, zawsze monitoruję co się dzieje na ekranie, nie chcę ryzykować, a zresztą kompa mam 2 metry od łóżka (małżeńskiego) i nie da się spać przy włączonym Wink.


_________________
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 82, 83, 84  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Mon, 20. Nov 17, 04:19

All times are GMT + 2 Hours


Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2017
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.42999 seconds, sql queries = 29