[X2] Jak zaprzyjaznic sie z paranidami

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

jacek i zybi
x2

[X2] Jak zaprzyjaznic sie z paranidami

Post by jacek i zybi »

:roll: jak zaprzyjaznic sie z wrogo nastawiona rasa.
-czy to jest mozliwe? :evil:
LongOne
x2

Post by LongOne »

Nooo wiesz :) Kupujesz kilka skrzynek argońskiej whisky i lecisz do najbliższej stacji Paranidów... Wódzia dobrze im wchodzi pod soję... :D

A tak na poważnie: leć do sektora rasy, z którą chcesz się zaprzyjaźnić - wybierz taki gdzie ruch piratów jest możliwie duży. Natłucz piractwa co nieco (już kilka sztuk powinno dać wyniki) a relacje się szybko poprawią.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
levisq
x3tc

Post by levisq »

LongOne wrote: A tak na poważnie: leć do sektora rasy, z którą chcesz się zaprzyjaźnić - wybierz taki gdzie ruch piratów jest możliwie duży. Natłucz piractwa co nieco (już kilka sztuk powinno dać wyniki) a relacje się szybko poprawią.
dokladnie u Paranidian wystarczy 3 do szczescia, a u splitów - 1.

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Scorpio_pl
x2

Post by Scorpio_pl »

Jako ze to moj pierwszy post - mowie wszystkim Dzien dobry/ Dobry wieczor itp :D
Jednak przejde do rzeczy - widze ze nie tylko ja mam problemy z wrogimi rasami - ale po tych odpowiedziach nie powinienem miec juz takich problemów

THX :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Scorpio_pl wrote:Jako ze to moj pierwszy post - mowie wszystkim Dzien dobry/ Dobry wieczor itp :D
Oto prawidłowe wejście, formalne powitanie z forumowiczami - inni niech biorą przykład :wink:
Witamy serdecznie :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
jacek i zybi
x2

Podziekowania

Post by jacek i zybi »

Jako stare konie które zabierają kompa synom bardzo dziękujemy za trafne odpowiedzi i pozdrawiamy wszystkich szanownych i szanowanych forumowiczów :D
ergo
x3tc

Re: Podziekowania

Post by ergo »

jacek i zybi wrote:Jako stare konie które zabierają kompa synom bardzo dziękujemy za trafne odpowiedzi i pozdrawiamy wszystkich szanownych i szanowanych forumowiczów :D
heh, wyluzujcie, nie wszyscy tu jeszcze tak skostnieli i do reszty ze wymagaja specjalnego powitania i nie widomo czego:) Nie po to jest to forum zeby kultuwowac sztuczne konwenanse tylko zeby rozmawiac o grze. Takie jes moje zdanie... no ale ja jestem "techniczny" - wybaczcie :wink:

Wracajac do meritum , najprosciej zestrzelic kilka statkow pirackich w sektorze danej rasy, w przypadku paranidow wystarczy 2-3 orinoko :) Pozdrawiam, i zycze powodzenia !! :)
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Skorzystam z okazji i ja też się przywitam.
Po pierwszej akcji z rozwałką piratów miałem coś 2 punkty w rankingu Paranidian. Wstąpiłem niestety na drogę pogromcy czerwonych i zacząłem łapać pirackie statki zdobycznym Orinoko.
Niestety w sektorze bodajrze Priest Pity, pod ogień moich BPSG dostał się pariadański Perseusz. Fajnie że pilot nawiał ale niestety stosunki z paranidami mi spadły do -20.
Teraz nie pomaga ani niszczenie piratów, ani niszczenie Khaaków w sektorach Paranidów. Mimo posiadania licencji za każdym zniszczonym piratem czy Khakiem reputacja mi SPADA!!
Po stuknięciu w gniazdo os (piracka baza w Priest Pity) i rozprawieniu się z robactwem moja reputacja wynosi -56!
Jak mogę ją poprawić?
BQB
x2

Post by BQB »

Skoro niszczenie wrogow zmniejsza Ci reputacje, to moze sproboj zabic czlonka danej rasy i potem np pirata.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Piasecznik, dobrze się dzieje :D

Masz tak: wróg kapłana księcia 98%, potem pojawia się wróg kapłana 1%, 2% itp..
Jak spadło Ci do wroga kapłana księcia 20% to jak masz po jakimś czasie 56 to się ciesz :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Czyli co? Sugerujesz że źle jest przetłumaczony status gracza u Paranidów? I mimo posiadania pozytywnego statusu mam Wróg Księcia?
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Dobrze nalicza. Punkty idą przecież w górę....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

a jak zaprzyjaznic sie z wrogo nastawiona parsa, bez rozwalania piratow?
:)
szafran
x2

Post by szafran »

KajtomatO wrote:a jak zaprzyjaznic sie z wrogo nastawiona parsa, bez rozwalania piratow?
Rozwalajac Khaakow albo Xenonow. :twisted:

pozdrawiam
szafran
BQB
x2

Post by BQB »

Albo postawic jakas fabryke. Najlepiej ogniwa i ustawic cene sprzedazy na minimum i recznie dostarczac krysztaly.
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Wydaje mi się że system rankingu jest wogóle pokopany.
Jeśli mamy dodatni status, pomaganie rasie podnosi nam go.
Jeśli mamy ujemny status, pomaganie rasie obniża nam go aż osiągnie 99% i przeskoczy na dodatni :o
adam00
x4

Post by adam00 »

Nie ma czegoś takiego jak "ujemne statusy", nazwa "Wróg kogoś tam" to tylko nazwa, można tylko trochę myląca na pierwszy rzut oka.
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

No wiem że nie ma minusa przy liczbie ale Przyjaciel 20 a Wróg kapłana 20 to chyba odmienne statusy czy nie :?
adam00
x4

Post by adam00 »

Oczywiście, że odmienne, tyle tylko, że wystarczy już "Wróg czegoś tam" żeby móc zadokować, a wyższe rankingi to już się robi chyba tylko dla sportu :D
ergo
x3tc

Post by ergo »

adam00 wrote:Oczywiście, że odmienne, tyle tylko, że wystarczy już "Wróg czegoś tam" żeby móc zadokować, a wyższe rankingi to już się robi chyba tylko dla sportu :D
nie tylko :) na poczatku wynajecie TL kosztuje u paradian ok 11000k za sektor, ale po zawarciu blizszych znajomosci mozna zejsc do 3000 i nizej :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”