Kary za uzywanie SETA?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Kary za uzywanie SETA?
Hejka! Czy za używanie przyspieszenia czasu otrzymuje sie kary w statystykach? Natknąłem się na takie stwierdzenie przeglądając posty na forum, ale ani w wydrukowanym, ani w znajdującym się na płycie z grą manualu nie jest o tym nigdzie wspomniane. Czy chodzi tu o to jak jesteśmy postrzegani przez niektóre rasy (np. w tej chwili jestem uznawany za persona non-grata u Splitów i Paranidian)? A jeśli tak, to jak można odzyskać utraconą u nich reputację?
-
Nie wiem, czy to prawda, bo nigdy nie zostawialem SETA na noc
Ale wydaje mi sie, ze to dobry pomysl i nie zdziwilbym sie, gdyby to byla prawda. Swietna blokada na cwane zagrywki
Natomiast przyjazn ras mozna zdobyc (powoli) walka z piratami w sektorach danej rasy, a pozniej, gdy juz pozwola Ci ladowac w stacjach - handlem i misjami. pozdro

Ale wydaje mi sie, ze to dobry pomysl i nie zdziwilbym sie, gdyby to byla prawda. Swietna blokada na cwane zagrywki

-
Re: Kary za uzywanie SETA?
Nie miałoby to sensu. To podstawowy produkt kupowany wraz ze staatkiem i najczęściej bodaj używany w tym wszechświecieCancer wrote:Hejka! Czy za używanie przyspieszenia czasu otrzymuje sie kary w statystykach?

-
-
Dzięki za info! Ulżyło mi, zwłaszcza że w starym poczciwym Frontierze nie było z tym żadnych ograniczeń. A tak przy okazji, Sauron11, to nie wiedziałem, że międzysystemowa rezolucja porusza ten temat. Ale sprawdziłem swój egzemplarz i brakuje tam strony 14, na której powinny być paragrafy 53-57 wraz z przypisami. Moja wina. 

-
Re: Kary za uzywanie SETA?
tak sa kary, za 50h nieaktywnosci (5h na setax10) zaczynaja spradac wpsolczynniki handlowe i bojowe. Z tym ze chyba takie granie ma srednio sens - tzn kiedys probowalem ale na poczatku i tak te pare stacji zarabia za malo zeby gra byla warta swieczki a potem za duzo sie traci w wyniku atakow piratow i nie tylkoCancer wrote:Hejka! Czy za używanie przyspieszenia czasu otrzymuje sie kary w statystykach? Natknąłem się na takie stwierdzenie przeglądając posty na forum, ale ani w wydrukowanym, ani w znajdującym się na płycie z grą manualu nie jest o tym nigdzie wspomniane. Czy chodzi tu o to jak jesteśmy postrzegani przez niektóre rasy (np. w tej chwili jestem uznawany za persona non-grata u Splitów i Paranidian)? A jeśli tak, to jak można odzyskać utraconą u nich reputację?

-
Hej!
Wydaje mi sie to logiczne, ze program sie powinien sam bronic przed takimi zagrywkami, jezeli nie obnizeniem wspolczynnikow to niespodziewanymi akcjami wrazych sil. A z drugiej strony generalnie szkoda by mi bylo czasu i pradu na to by tylko komp sluzyl jako grzalka i maszynka do robienia virtualnych pieniedzy...
pozdrawiam
Wydaje mi sie to logiczne, ze program sie powinien sam bronic przed takimi zagrywkami, jezeli nie obnizeniem wspolczynnikow to niespodziewanymi akcjami wrazych sil. A z drugiej strony generalnie szkoda by mi bylo czasu i pradu na to by tylko komp sluzyl jako grzalka i maszynka do robienia virtualnych pieniedzy...
pozdrawiam

Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
-
-
-
-
-