EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
[X3TC] Invisible Kha'ak cluster in Hub sector
Post new topic Reply to topic
View previous topic :: View next topic
Author Message
amoe





Joined: 22 Nov 2014
Posts: 32 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 01:40    Post subject: [X3TC] Invisible Kha'ak cluster in Hub sector Reply with quote Print

I have some CLS2 freighters unloading to the Hub and they keep going to Idle status. When I did 'Analysis to log', I got the following output:

Detected enemy ship: Kha'ak Cluster in Unknown Sector (X -3954 Y -17237 Z -22443)

However when I go to these coordinates (-3.9, -17.2, -22.4 in game) there's nothing there... No ships visible in sector map, no ships visible from my ship, and no one else in the sector.

How can I get rid of this cluster so my ships can keep unloading?

Dave

Back to top
View user's profile Send private message
Timsup2nothin





Joined: 22 Jan 2009



PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 03:31    Post subject: Re: [X3TC] Invisible Kha'ak cluster in Hub sector Reply with quote Print

amoe wrote:
I have some CLS2 freighters unloading to the Hub and they keep going to Idle status. When I did 'Analysis to log', I got the following output:

Detected enemy ship: Kha'ak Cluster in Unknown Sector (X -3954 Y -17237 Z -22443)

However when I go to these coordinates (-3.9, -17.2, -22.4 in game) there's nothing there... No ships visible in sector map, no ships visible from my ship, and no one else in the sector.

How can I get rid of this cluster so my ships can keep unloading?

Dave


It's probably there, somewhere. By the time you arrived at the logged position it has moved on, of course. A handful of sats laid out to light up the whole sector will most likely find it. Or more likely you will find it while laying out the sats.

Other interesting possibility though...when you are out of sector and collision is turned off could a ship just fly through the big sphere and wander around outside? If so, when you enter the sector is such a ship possibly stuck outside?

Typically, any ship in the HUB is just passing through, or docking, so their pathing wouldn't take them outside even if they can get there...but a cluster just wanders around far from the center of the sector... Thinking


_________________
Trapper Tim's Guide to CLS 2

On Her Majesty's Secret Service-Dead is Dead, and he is DEAD

Not a DiD, so I guess it's a DiDn't, the story of my first try at AP
Part One, in progress

HEY! AP!! That's new!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Hemmingfish





Joined: 15 Mar 2008



PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 04:51    Post subject: Re: [X3TC] Invisible Kha'ak cluster in Hub sector Reply with quote Print

Timsup2nothin wrote:
Other interesting possibility though...when you are out of sector and collision is turned off could a ship just fly through the big sphere and wander around outside? If so, when you enter the sector is such a ship possibly stuck outside?

Typically, any ship in the HUB is just passing through, or docking, so their pathing wouldn't take them outside even if they can get there...but a cluster just wanders around far from the center of the sector... Thinking

That might be possible. You could also probably get outside the hub yourself if you equipped your ship with a transporter device and beamed yourself across to the ship on the outside. Just make sure the outside ship has a jumpdrive or a transporter device so you don't get permanently stuck.

Back to top
View user's profile Send private message
Timsup2nothin





Joined: 22 Jan 2009



PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 06:49    Post subject: Re: [X3TC] Invisible Kha'ak cluster in Hub sector Reply with quote Print

Hemmingfish wrote:
Timsup2nothin wrote:
Other interesting possibility though...when you are out of sector and collision is turned off could a ship just fly through the big sphere and wander around outside? If so, when you enter the sector is such a ship possibly stuck outside?

Typically, any ship in the HUB is just passing through, or docking, so their pathing wouldn't take them outside even if they can get there...but a cluster just wanders around far from the center of the sector... Thinking

That might be possible. You could also probably get outside the hub yourself if you equipped your ship with a transporter device and beamed yourself across to the ship on the outside. Just make sure the outside ship has a jumpdrive or a transporter device so you don't get permanently stuck.


I have made a note to test this out next time I am playing.


_________________
Trapper Tim's Guide to CLS 2

On Her Majesty's Secret Service-Dead is Dead, and he is DEAD

Not a DiD, so I guess it's a DiDn't, the story of my first try at AP
Part One, in progress

HEY! AP!! That's new!!!
Back to top
View user's profile Send private message
SirNukes





Joined: 31 Mar 2007
Posts: 220 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 06:51    Post subject: Reply with quote Print

A 'defend sector' order might point you at the problem, since it doesn't seem to have a range limit on selecting targets.

Back to top
View user's profile Send private message
Alan Phipps
Moderator (English)
Moderator (English)

MEDALMEDALMEDAL

Joined: 16 Apr 2004
Posts: 17965 on topic
Location: Stonehenge, UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 16:08    Post subject: Reply with quote Print

@ amoe: "when I go to these coordinates (-3.9, -17.2, -22.4 in game)" - Shouldn't that be '(-4k,-17.2k,-22.4k)'?


_________________
A dog has a master; a cat has domestic staff.
Back to top
View user's profile Send private message
fireanddream



MEDALMEDALMEDAL

Joined: 13 Dec 2015
Posts: 247 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 16:33    Post subject: Reply with quote Print

I think people would figure that out when their ships go to practically the center of the map.

Back to top
View user's profile Send private message
Alan Phipps
Moderator (English)
Moderator (English)

MEDALMEDALMEDAL

Joined: 16 Apr 2004
Posts: 17965 on topic
Location: Stonehenge, UK
Thank you for registering your game
PostPosted: Thu, 15. Feb 18, 17:20    Post subject: Reply with quote Print

You'd be surprised ... Very Happy


_________________
A dog has a master; a cat has domestic staff.
Back to top
View user's profile Send private message
amoe





Joined: 22 Nov 2014
Posts: 32 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 17. Feb 18, 14:36    Post subject: Reply with quote Print

I got round to checking this today -- I resorted to manually operating a giant fleet of TSes to finish the Crystals part of the Hub. But now the cluster seems to be gone. Or at least my CLS freighters are not going idle any more. I laid out the satellite network at the perimeter of the sphere, and there's no sign of it. Wish I had done that before!

Well, it's interesting, and it's good to learn that apparently clusters *do* move between sectors, or get removed by the engine, over time. I had a suspicion that once a cluster spawned within a sector, it would never disappear unless destroyed, and so CLS2 would be broken for the rest of the plot... Glad to learn otherwise.

Back to top
View user's profile Send private message
Hank001





Joined: 22 Feb 2006
Posts: 101 on topic
Location: Carbondale, IL
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Apr 18, 00:25    Post subject: Reply with quote Print

I had the same problem in the hub, figured the part about sats and cured the problem having that Vadar patrolling the place. Got a message it was under attack, but by the time I jumped in, it solved the problem. No problems from then on.


_________________
The answer to life, the universe and everything:
MIND THE GAP
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
DrSuperEvil





Joined: 02 Mar 2018

Location: UK

PostPosted: Tue, 10. Apr 18, 01:29    Post subject: Reply with quote Print

Could be each time you enter the sector the cluster is getting bumped by the HUB outer shell. You might need to deal with it OOS.

Back to top
View user's profile Send private message
Nanook
Moderator (English)
Moderator (English)



Joined: 15 May 2003
Posts: 25952 on topic
Location: In the X-Universe spanning two millenia
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Apr 18, 22:43    Post subject: Reply with quote Print

Hank has the right idea. Use a patrol OOS with a wide enough patrol route and it should eventually eliminate any problems.


_________________
Having an Acronym Attack? See the Ego FAQ. Also now for Terran Conflict and Albion Prelude.
NOT an Egosoft employee.
Back to top
View user's profile Send private message
Hank001





Joined: 22 Feb 2006
Posts: 101 on topic
Location: Carbondale, IL
Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 10. Apr 18, 22:58    Post subject: Reply with quote Print

That Vadar is a bit slow and pirates started passing through. Went to any M3 that bailed an I picked up. But for that Khak problem that Vadar cleaned them out. Of course I'm Stull trucking in half the GALAXY'S raw material. I swear This time when Dr Gi want's a ride home I'm going to space him in a Xenon sector! Evil or Very Mad


_________________
The answer to life, the universe and everything:
MIND THE GAP
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Mon, 24. Sep 18, 19:22

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.12884 seconds, sql queries = 27