Throttle on Thrustmaster Hotas X Not responding.

Ask here if you experience technical problems with X³: Terran Conflict or X³: Albion Prelude.

Moderators: timon37, Moderators for English X Forum

Post Reply
Jimbodoken
Posts: 4
Joined: Mon, 16. Jul 12, 20:31

Throttle on Thrustmaster Hotas X Not responding.

Post by Jimbodoken » Thu, 4. Jan 18, 00:38

I'm trying to get back into X3AP (Steam 3.2 vanilla) using a Thrustmaster Hotas X joystick. The throttle does not work, and I cannot set it in options, though the rocker on the throttle seems to default to ship speed.

I have tried unchecking (and checking) the 'Use throttle' option in the launcher, with no results.

I'm not sure what to try next, as there doesn't seem to be much other information on this issue on the web.

User avatar
Terre
Moderator (English)
Moderator (English)
Posts: 7165
Joined: Mon, 19. Dec 05, 22:23

Post by Terre » Thu, 4. Jan 18, 10:01

The following thread may be of some help, re T.A.R.G.E.T software.

https://forum.egosoft.com/viewtopic.php ... 38#4672238
Open Rights Group - Is your site being blocked
Electronic Frontier Foundation - Online Censorship
The Linux Foundation - Let’s Encrypt
Check if your Email account has been pwned.

Jimbodoken
Posts: 4
Joined: Mon, 16. Jul 12, 20:31

Post by Jimbodoken » Thu, 4. Jan 18, 18:00

Terre wrote:The following thread may be of some help, re T.A.R.G.E.T software.

https://forum.egosoft.com/viewtopic.php ... 38#4672238
The Thrustmaster Hotas X does not use T.A.R.G.E.T software.

vrod
Posts: 42
Joined: Tue, 29. Sep 09, 19:03

try UCR/Voy

Post by vrod » Mon, 15. Jan 18, 22:07

If you can't get it to work, try UCR (with VJoy).

VJoy is a virtual joystick (single device).

UCR (Universal Controller Remapper) maps axis's and buttons from your devices to your vitual stick.

When you go to play X3, you select VJoy as your device. You should be able to use your controls like that.

Post Reply

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Technical Support”