EnglishGermanFrenchRussianItalianSpanish
Log inRegister
 
NEWS: X3: Albion Prelude and X3: Terran Conflict updated
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3  Next
View previous topic :: View next topic
Author Message
alt3rn1ty





Joined: 26 Jan 2006
Posts: 426 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Fri, 8. Dec 17, 15:08    Post subject: Reply with quote Print

Hmm, the X3AP launcher says its version 3.2, so looks like I need to be patient Smile

Back to top
View user's profile Send private message
memeics





Joined: 26 Sep 2010



PostPosted: Fri, 8. Dec 17, 22:15    Post subject: Reply with quote Print

Thanks for making great updates to such an old game and for pushing them to GOG too. I actually was using window mode 1440p so those changes are welcome (I had to use a tool like Borderless Gaming before to avoid the taskbar issue, great to have native support instead).


_________________
X3LU 1.5.2/1.7.0 Youtube series with: IEX 1.5b + LUVi, SIaF r7 (previously also used Phanon Plus 4.02, Revelation Plus 1.04, Diverse Game Starts - LU Edition)
Back to top
View user's profile Send private message
myrmidon





Joined: 19 Jan 2004
Posts: 148 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 9. Dec 17, 06:14    Post subject: Reply with quote Print

Performance updates to my fave game x3tc? that hopefully can propagate to Litcube's and Mayhem mods?

EgoSoft, you see that big gravity wave approaching on all sensors?

Put your ear plugs in, because that's the big cosmic HUZZAH! coming your way.

Back to top
View user's profile Send private message
Xenon_Slayer
EGOSOFT
EGOSOFT



Joined: 09 Nov 2002
Posts: 10838 on topic
Location: Camping the North Gate of Black Hole Sun
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 9. Dec 17, 12:54    Post subject: Reply with quote Print

myrmidon wrote:
Performance updates to my fave game x3tc? that hopefully can propagate to Litcube's and Mayhem mods?

They were general engine optimisations, so they should do.

myrmidon wrote:
EgoSoft, you see that big gravity wave approaching on all sensors?

Put your ear plugs in, because that's the big cosmic HUZZAH! coming your way.

Great, now we have to replace our windows Rolling Eyes

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Litcube





Joined: 20 Oct 2006
Posts: 4236 on topic
Location: Canada
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 9. Dec 17, 17:20    Post subject: Reply with quote Print

CBJ wrote:
The performance improvements will depend on the situation. They are not huge, but they should be at their most noticeable in situations where the are a lot of bullets flying around. If your game was previously limited by GPU constraints rather than CPU then you probably won't see any difference at all.


Are these improvements in the .exe or .obj files?

"Bullets In Progress" is the largest performance impact in LU right now. If this has been fixed in the .exe, LU will get a large weapons update.


_________________


Litcube's Universe Wiki
Back to top
View user's profile Send private message
Xenon_Slayer
EGOSOFT
EGOSOFT



Joined: 09 Nov 2002
Posts: 10838 on topic
Location: Camping the North Gate of Black Hole Sun
Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 9. Dec 17, 20:10    Post subject: Reply with quote Print

The change is in the EXE, not the story files. And yes, instances where there are a large amount of bullets is one of the cases which will be improved. Of course large battles are still going to be heavy on performance, but hopefully you'll see enough of a gain to make the changes you want.

We'd of course be interested in the FPS changes people see, mod or not.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
RAVEN.myst





Joined: 20 Jun 2011
Posts: 2571 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sat, 9. Dec 17, 21:46    Post subject: Reply with quote Print

Xenon_Slayer wrote:

We'd of course be interested in the FPS changes people see, mod or not.

Right, time to go lurk in War Zone sectors... Very Happy
And the battle in Interworlds early in the CW-side main plot...


_________________
-
Boron passenger: "You must hurry - my testicles are drying out!"
-
Born on Lave, raised on Freeport 7...
-
The Write Stuff
Back to top
View user's profile Send private message
dreamer2008



MEDALMEDAL

Joined: 24 Dec 2011
Posts: 202 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Sun, 10. Dec 17, 00:08    Post subject: Reply with quote Print

Xenon_Slayer wrote:
The change is in the EXE, not the story files. And yes, instances where there are a large amount of bullets is one of the cases which will be improved. Of course large battles are still going to be heavy on performance, but hopefully you'll see enough of a gain to make the changes you want.

We'd of course be interested in the FPS changes people see, mod or not.


Great news, thank you for the patch! The idea that Litcube's Universe will be even better thanks to this update is great.


_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tyk





Joined: 20 Jul 2016



PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 19:35    Post subject: Re: NEWS: X3: Albion Prelude and X3: Terran Conflict updated Reply with quote Print

X2-Illuminatus wrote:


X3: Terran Conflict 3.4

• Added Borderless/Window mode resolution listing for QHD standard 2560x1440



Well, the biggest resolution I see is 2560x1024. In the fullscreen listing the correct resolution (x1440) is showed but not in the borderless or windowed. The same bug is with AP too. I'm on Windows 10 / GTX 980TI & latest nvidia drivers.

Back to top
View user's profile Send private message
CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT



Joined: 29 Apr 2003
Posts: 35908 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 19:42    Post subject: Reply with quote Print

Are you sure you've updated your games correctly? The fullscreen resolution would have been available before the update, so that's not an indication.

Back to top
View user's profile Send private message
tyk





Joined: 20 Jul 2016



PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 19:47    Post subject: Reply with quote Print

CBJ wrote:
Are you sure you've updated your games correctly? The fullscreen resolution would have been available before the update, so that's not an indication.


I have the GOG version (with Galaxy Client) so the game was automatically updated. I also run the "verify/repair game" and it did not make any difference.

Back to top
View user's profile Send private message
CBJ
EGOSOFT
EGOSOFT



Joined: 29 Apr 2003
Posts: 35908 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 19:56    Post subject: Reply with quote Print

I'm now seeing the same problem and I'm now trying to find out why the change didn't appear in the released version.

Back to top
View user's profile Send private message
tyk





Joined: 20 Jul 2016



PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 20:00    Post subject: Reply with quote Print

CBJ wrote:
I'm now seeing the same problem and I'm now trying to find out why the change didn't appear in the released version.


Thank you for your fast replies! Let's hope the bug is easy to solve.

Back to top
View user's profile Send private message
alt3rn1ty





Joined: 26 Jan 2006
Posts: 426 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Mon, 11. Dec 17, 22:39    Post subject: Reply with quote Print

For anyone else waiting for the GOG files (manual install files, not the update via Galaxy client) .. They updated today Very Happy



Back to top
View user's profile Send private message
alt3rn1ty





Joined: 26 Jan 2006
Posts: 426 on topic

Thank you for registering your game
PostPosted: Tue, 12. Dec 17, 05:45    Post subject: Reply with quote Print

.. Although there's a strange thing going on with GOG files :

After installation of "X3: Terran War Pack", it leaves you with ONE desktop icon which is named also X3: Terran War Pack

Double clicking that you would expect (given the content is both X3TC and X3AP) that you would be presented with launching either game ..

.. Instead it just launches X3TC.exe

Anyone new to the game, and buying it from GOG, will probably never realise they have a whole new game to experience if they just changed the Icon properties to load X3AP.exe instead.


@CBJ do you know if GOG were given any direction as to how to present these two games so that anyone using it would know there is much more content here than just X3TC ?

I wonder if they thought "X3TC is version 3.4, and X3AP is version 3.3, so X3TC is the newer game" .. Which as we all know would be completely wrong.

Ideally the Installer ought to have setup two icons on the desktop, one for each game, but it does not.

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic Reply to topic Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Control Panel
Login Data
The time now is Wed, 26. Sep 18, 06:43

All times are GMT + 2 Hours

[ Disclaimer / Impressum ] | [ Privacy Policy / Datenschutz ]

Board Security

Copyright © EGOSOFT 1989-2018
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Template created by Avatar & BurnIt!
Debug: page generation = 0.13020 seconds, sql queries = 29