[X3LU] [OBSOLETE] Internal Distribution Network 1.2b

The place to discuss scripting and game modifications for X³: Terran Conflict and X³: Albion Prelude.

Moderators: Moderators for English X Forum, Scripting / Modding Moderators

Deeparth
Posts: 403
Joined: Fri, 30. Apr 10, 00:35

Post by Deeparth » Wed, 7. Dec 16, 14:59

It doesn't seem to work between a complex and a station. I have an Ore Mine and a complex producing spacefuel and shields in the same sector. The supplier stays idle even as its flashing asking for more Ore. I added the complex hub and the ore mine to the network. It didn't work. I even added the shield factories to the network. Still no joy.

I haven't found any tractor beam factories.

PS: I'm not using Mayhem.
Image

bloodright21
Posts: 14
Joined: Tue, 15. Jun 04, 01:06

Post by bloodright21 » Tue, 24. Jan 17, 02:39

is there something like this for the star wars mod?

hanuland
Posts: 137
Joined: Tue, 27. Oct 15, 01:26

Post by hanuland » Tue, 31. Jan 17, 05:31

It's not working with Sanctuary on Mayhem 1.

maule123
Posts: 11
Joined: Mon, 15. Oct 12, 22:59

Post by maule123 » Sun, 19. Feb 17, 20:55

For some annoying reason suppliers and transporters stop refueling after 20-30mins and starts to slowboat it across the universe, usually right into the nearest pirate or xenon fleet. I know is not because there aint any energy at the homebase so I dunno what I'm doing worng. Just in case I set minimun jumpfuel to 30 and jump supply for a few jumps

Guess i'll have to build a sanctory in all systems to avoid them having to jump around

michaelcdf
Posts: 17
Joined: Mon, 22. Nov 10, 11:52

Post by michaelcdf » Thu, 6. Apr 17, 21:07

I have a small problem. The transporter told me no dock found. I try to have meatsteack deliver to my sanctuary but it say no dock found. I will send you a pm with a link of my save file

ps: I am bad at the game entirly possible i did something wrong

Sirrobert
Posts: 1185
Joined: Wed, 21. Aug 13, 13:55

Post by Sirrobert » Thu, 6. Apr 17, 21:56

michaelcdf wrote:I have a small problem. The transporter told me no dock found. I try to have meatsteack deliver to my sanctuary but it say no dock found. I will send you a pm with a link of my save file

ps: I am bad at the game entirly possible i did something wrong
Just checking:
Did you include your sanctuary in the list of stations?
9 out of 10 voices in my head say I'm crazy. The 10th is singing the music from Tetris

michaelcdf
Posts: 17
Joined: Mon, 22. Nov 10, 11:52

Post by michaelcdf » Thu, 6. Apr 17, 22:07

Sirrobert wrote:
Just checking:
Did you include your sanctuary in the list of stations?

I told you I was bad :)
I forgot to edit my idn an now of course it is working.
thanks

User avatar
Joubarbe
Posts: 3554
Joined: Tue, 31. Oct 06, 13:11

Post by Joubarbe » Thu, 6. Apr 17, 22:09

Support is now a premium service, for only 99$ a month!

(don't send me PM, it's a forum)

michaelcdf
Posts: 17
Joined: Mon, 22. Nov 10, 11:52

Post by michaelcdf » Thu, 6. Apr 17, 22:26

Joubarbe wrote:Support is now a premium service, for only 99$ a month!

(don't send me PM, it's a forum)
sorry :cry:

Mr.YaR
Posts: 19
Joined: Wed, 24. May 17, 19:59

Post by Mr.YaR » Tue, 30. May 17, 06:28

Having a hard time understanding why some things work and other don't:

This is one single network:

- Cahoona A + Dolphin@HomeBase Cahoona A

Dolphin does supply Energy Cells and Cattle (from cattle ranch)

- Cahoona B + Dolphine@Cahoona B

D. does supply ECells but does not supply Cattle...

Also have a scimilar situation with Solar Fab and Crystal Production center...
The Crystals never get where they should. (SolarPP and Sanctuary)

Tryed various settings(adding and removing things into IDN), the only thing i've found is using manually set courriers, but it takes a lot of time as there seems to be no copy past button for courrier settings.

What could be wrong?

Sirrobert
Posts: 1185
Joined: Wed, 21. Aug 13, 13:55

Post by Sirrobert » Tue, 30. May 17, 09:44

Are you saying each station is on it's own network? Or are you saying 1 network has 2 stations, each with a TS?

Either way, you only need a few TS per network.

About the cattle? Do you have a station in the network that produces cattle? Or a dock that has cattle?
9 out of 10 voices in my head say I'm crazy. The 10th is singing the music from Tetris

Mr.YaR
Posts: 19
Joined: Wed, 24. May 17, 19:59

Post by Mr.YaR » Tue, 30. May 17, 11:45

This is a single network.

Two CBakeries in it. One gets supplied - the other one not.
The conditions seem to be the same for both stations.

(As everything seemed to work bad - i've dedicated a TS to each station of the network. 1 station = 1 TS)

If i set the homebase of TS to nothing or Sanctuary - they just don't do anything at all.

If the TS is docked when assigning it as Supplier - it won't do anything also.

Sirrobert
Posts: 1185
Joined: Wed, 21. Aug 13, 13:55

Post by Sirrobert » Tue, 30. May 17, 17:48

What are the supply settings on your stations? I usually go for 25% threshold.
Leaving it at the default 5% leaves them almost always to run dry before something kicks in to start supplying them.

In my experience, homebase should change nothing. So something is wrong for you.

How exactly is your network set up? What stations are in it, and what are their settings?
9 out of 10 voices in my head say I'm crazy. The 10th is singing the music from Tetris

Mr.YaR
Posts: 19
Joined: Wed, 24. May 17, 19:59

Post by Mr.YaR » Tue, 6. Jun 17, 20:43

Tryed to understand how things work deeply by myself before replying anything... And must say that i still done get why some things work and other don't.

So to make an selfsustaining "station pack" i used station agents + IDN suppliers.

Now trying to remember ge core aspects:

- 12 stations (3 cahoonas, 2 cattle, 1 crystal, 1 solar, 1 computer plant, 2 chips)
- Sanctuary gets energy from solar 1 and meatsteak from cahoona 1
- Energy min set to 90%, meatsteaks 95%.

- 6 IDN suppliers, 1 per station agent, 6 dock agents (4buy)

IDN still never managed to bring meatsteaks at the Sanctuary.
They seemed to focus 1 cahoona too much.
IDN ignore some stations (i thought 4eva, but they just take 10 minuts to react)

IDN freighters do nothing (observed 2 of them and let them several hours be IDN freighters)
Dock linked agent does not bring meatsteaks, only energy....
This one is the biggest thing i don't get.

I've assigned EVERYthing to control what's happening, no specific sell/buy problems
After i do some more tests, i'll probably understand what's wrong.


I'm almost sure it's my network.
Understanding how it works already killed around 90ppl - autosave at docking...) lol


I spend most time understanding that IDN works in fact.
Even with seta, it took me many minuts starring at property/reading/changing/starrig
to see that in fact, they don't just let the economy die x)

After asigning a home station to IDNs i've removed it completely.
But should i use homebase settings to help IDN work efficiently?

VincentTH
Posts: 5711
Joined: Wed, 6. Nov 02, 21:31

Post by VincentTH » Tue, 6. Jun 17, 22:03

Mr.YaR wrote:Tryed to understand how things work deeply by myself before replying anything... And must say that i still done get why some things work and other don't.

So to make an selfsustaining "station pack" i used station agents + IDN suppliers.

Now trying to remember ge core aspects:

- 12 stations (3 cahoonas, 2 cattle, 1 crystal, 1 solar, 1 computer plant, 2 chips)
- Sanctuary gets energy from solar 1 and meatsteak from cahoona 1
- Energy min set to 90%, meatsteaks 95%.

- 6 IDN suppliers, 1 per station agent, 6 dock agents (4buy)

IDN still never managed to bring meatsteaks at the Sanctuary.
They seemed to focus 1 cahoona too much.
IDN ignore some stations (i thought 4eva, but they just take 10 minuts to react)

IDN freighters do nothing (observed 2 of them and let them several hours be IDN freighters)
Dock linked agent does not bring meatsteaks, only energy....
This one is the biggest thing i don't get.

I've assigned EVERYthing to control what's happening, no specific sell/buy problems
After i do some more tests, i'll probably understand what's wrong.


I'm almost sure it's my network.
Understanding how it works already killed around 90ppl - autosave at docking...) lol


I spend most time understanding that IDN works in fact.
Even with seta, it took me many minuts starring at property/reading/changing/starrig
to see that in fact, they don't just let the economy die x)

After asigning a home station to IDNs i've removed it completely.
But should i use homebase settings to help IDN work efficiently?
I set all IDN ships home based at the Sanctuary. After all, IDN was designed to bring to and distribute from the Sanctuary.

Locked

Return to “X³: Terran Conflict / Albion Prelude - Scripts and Modding”